5 motive pentru care femeile din Moldova aplică la programul XY Pre-Accelerator: Antreprenoriat feminin IV

20 Iun. 2022, 18:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
20 Iun. 2022, 18:22 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Aflat deja la cea de-a patra ediție primul program de pre-accelerare în afaceri pentru femei se mândrește cu zeci de absolvente, multe dintre care își dezvoltă cu succes companiile până în prezent. Mai jos găsești câteva motive care au determinat absolventele noastre să aplice la edițiile anterioare ale programului. Apropo, aplicările pentru cea de-a patra ediție sunt posibile până pe 24 iunie!

Ludmila Secher, co-fondatoarea brandului C’est Cher

„Mi-a atras atenţia anunţul despre un program de pre-accelerare şi în cap a sunat „hai!”.  Eu nu ştiam ce-o să fie. Aveam doar ideea că îmi doresc să cresc o afacere şi am aplicat intuitiv. În cadrul pre-acceleratorului am avansat rapid,  și de la ideea iniţială am ajuns la etapa de creare a produsului. La fel m-a convins să aplic și motivaţia mea, că ideea mea are dreptul să fie dezvoltată şi eu doresc să merg mai departe cu ea.”

Anna Grama, fondatoarea Cristalin.md

„Am fost dornică de autodezvoltare, dar copilul era la moment încă prea mic. Iar programul de pre-accelerare se desfășura în format online și am avut încredere că voi reuși să lucrez și cu copilul în brațe. Echipa ne-a susținut mult și ne-a „împins înainte”, fără ei, ar fi luat mult timp să ne dăm seama cum să ne prezentăm ideea. Nu există o pastilă magică aici – trebuie să muncești non-stop pentru ca rezultatele să apară. Dar mentorii ne sprijină foarte mult și ne ajută întru totul. De aceea, nici că se putea un început mai bun.”

Cristina Cazacu, fondatoarea Chica Clothes

„Atunci când am decis să aplic la programul de pre-accelerare în afaceri pentru femei, eram la o etapă în care aveam nevoie de ghidarea și sugestia unor specialiști în domeniu, și întâmplător am găsit un articol în care se anunța despre posibilitatea de aplicare. Astfel, am înțeles că atunci e momentul să acționez.” 

Irina Ciobanu, co-fondatoarea pensiunii Trei Păstori

„Am auzit de Programul de pre-accelerare în afaceri la scurt timp după ce am revenit în țară după mai mulți ani petrecuți peste hotare. Ne-am întors deciși să investim, să dezvoltăm o activitate economică, să aplicăm experiența acumulată în această perioadă, dar conștienți de faptul că avem nevoie de un suport profesional, de sfaturi potrivite pentru diverse situații și pentru depășirea barierelor psihologice. Am aplicat fără să sper prea mult să fiu selectată și totuși așa a fost să fie. Am nimerit printre atâtea fete energice, cu atâtea idei frumoase și cu dorința de a face o schimbare! Am primit plăcere de la aceasta experiența, de la faptul că trebuia sa ies din zona mea de confort și să fac lucruri pe care nu le făcusem până atunci, iar membrii echipei au făcut aceasta experiența și mai frumoasă, pentru ca pe cât sunt de profesioniști, pe atât sunt de simpatici și plăcuți ca persoane. Recomand tuturor celor care încep o activitate sau vor sa facă o schimbare, să aplice la asemenea proiecte, care pot însemna un punct de turnura și de mare importanță pentru viitorul afacerii.”

Valentina Buhnă, fondatoarea Flavorya

„În anul pandemic, fiindcă totul s-a stopat și nu erau activități, mă implicam în multe proiecte, inclusiv acceleratoare și pre-acceleratoare.

XY Pre-accelerator: Antreprenoriat feminine IV a fost al treilea și ultimul program la care am aplicat în acel an. Dintre toate programele, desi erau în mare parte bazate pe o echipă multinațională, acest program de pre-accelerare mi-a oferit mult suport, pentru ca să pot obține rezultate mari pe termen lung. În cadrul programului am înțeles care trebuie să fie abordarea antreprenorului față de propria afacere și care sunt pașii pentru dezvoltarea acesteia. Mi-a plăcut mult și faptul că pe lângă faptul că am muncit cu mentori interni, am avut posibilitatea să comunicăm și cu mentorii externi. Mai mult, pentru că mi-a plăcut mult experiența participării la programul de pre-accelerare realizat de XY Partners, am decis să merg mai departe și să aplic și la programul XY E-commerce Incubator, care se desfășoară la moment.”

 

Aplicările pentru ce-a de-a patra ediție a programului XY Pre-Accelerator: Antreprenoriat feminin IV sunt deschise până pe 24 iunie. 

Participarea la program este absolut gratuită și este posibilă doar în baza completării formularului de înregistrare.

Toate participantele programului vor beneficia gratuit de accesul la cele 12 videouri introductive din cadrul Academiei XY. 

Mai multe detalii despre program pot fi găsite în pagina de Facebook sau pagina web  ➡ https://xy.md/ro/programs/pre-accelerator-4

Acest program este implementat de XY Partners în colaborare cu UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) cu susținerea financiară a Suediei.

Realitatea Live

11 Apr. 2025, 14:55
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Apr. 2025, 14:55 // Actual //  bani.md

Titlurile presei care susțin că Trump a cedat în fața presiunilor interne și externe sunt, în general, încă premature. Verdictul nu a fost încă dat, întrucât foarte multe vor depinde de rezultatul negocierilor purtate de Trump cu partenerii comerciali ai Americii în următoarele 90 de zile și mai departe, precum și de evoluția relațiilor dintre SUA și China, notează evz.ro.

Un factor-cheie care îl motivează pe președintele Donald Trump este nevoia de a emana putere și dorința de a o folosi. Inițiativa sa globală, amplă, privind tarifele, marchează o reconfigurare istorică a relațiilor comerciale ale SUA la nivel mondial. Cu toate acestea, este în esență un joc de putere geopolitică care îi vizează pe mulți, dar în special China, care de ani de zile își desfășoară propriul joc de putere. Unii ar spune chiar război neregulat – împotriva SUA, a Occidentului în general și a altora.

În timp ce China este stăpâna lanțurilor globale de producție și de aprovizionare, SUA sunt încă lider în domeniul financiar. Trăim în continuare într-o lume dominată și denominată în dolari, cel puțin pentru moment. Predominanța pe frontul tehnologic, în special IA și domeniile conexe, este încă disponibilă.

Țările terțe care nu sunt pe deplin aliate sau legate de SUA sau China, și care constituie majoritatea națiunilor din întreaga lume, se luptă din ce în ce mai mult în acest mediu concurențial.

Națiunile mai mici și mai vulnerabile vor fi adesea forțate să facă alegeri dificile între marile puteri. Statele mai mari, inclusiv puterile regionale sau de mijloc, vor avea mai multe pârghii pentru a pune marile puteri una împotriva celeilalte și pentru a obține mai multe concesii în interesul propriu.

Pe măsură ce intrăm în al doilea trimestru al secolului XXI, atenția globală principală se concentrează în principal asupra ciocnirii SUA – China. Cu toate acestea, în cadrul ecuației de putere internațională a intereselor concurente și variate, este important să nu subestimăm impactul puterilor de mijloc, care pot modela evenimentele mult peste așteptări în următorii ani și decenii.

Casa Albă a declarat că a fost contactată de mai mult de 50 de țări pentru a discuta despre reducerea tarifelor. Principala țintă a lui Trump, China, a promis să „lupte până la capăt”, după ce președintele american a amenințat cu o nouă taxă de 50%. În cazul în care China nu își retrage taxele de retorsiune asupra a 34% din importurile americane, care urmează să intre în vigoare la 10 aprilie.

Deși Uniunea Europeană se confruntă cu o cotă forfetară de 20 % la exporturile către SUA, multe vor depinde de schimburile comerciale individuale ale fiecărui stat membru cu SUA.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că UE ar putea elimina tarifele la produsele industriale americane, dacă Trump ar elimina în schimb taxele echivalente.

În ciuda titlurilor, amenințarea cea mai presantă cu care se confruntă UE este de fapt dumpingul de produse chinezești în Europa, destinate inițial piețelor americane.

Țările asiatice se confruntă cu cele mai mari tarife, având în vedere proporția mai mare a exporturilor lor din SUA. Cu toate acestea, pragmatismul în soluționarea diferendelor ar putea prevala mai curând în cazul celor care se află sub umbrela de securitate a SUA, inclusiv Japonia, Coreea de Sud și Taiwan. Trump va folosi cu siguranță cartea apărării la masa negocierilor.

În contextul în care Coreea de Sud se află într-o criză constituțională profundă și urmează să organizeze alegeri anticipate, prim-ministrul Japoniei încearcă să obțină un angajament urgent cu Casa Albă și o posibilă vizită personală.

Indonezia, cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, a fost lovită de un tarif de 32 %. A refuzat să riposteze și a optat pentru negocieri directe cu SUA.

Vietnamul, un important partener strategic al SUA, a fost una dintre cele mai afectate țări din Asia, cu un tarif de 46 %. Cu toate acestea, diplomația rapidă a președintelui Lam pentru a dezamorsa tensiunile. Au fost demarate discuții pentru eliminarea taxelor și pentru o întâlnire cu Trump.

Deși negocierile comerciale vor urma în mod inevitabil, o întrebare mai amplă rămâne: Cât timp pot rezista piețele și investitorii la incertitudinea și volatilitatea actuale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU