Trebuia să salveze „libertatea de exprimare” pentru dreapta, „libertatea de exprimare a urii” pentru stânga, dar nu va merge până la capăt: decizia lui Elon Musk de a se retrage din acordul cu Twitter a divizat lumea politică americană, potrivit AFP.
„Afacerea Twitter este moartă, trăiască Truth”, a scris Donald Trump pe rețeaua de socializare omonimă și megafonul digital al fostului președinte republican de la expulzarea sa de pe Twitter.
Elon Musk evocase în luna mai ridicarea acestei interdicții, preconizând la modul general o moderare mult mai puțin strictă pe influenta rețea de socializare, ceea ce făcuse ca dorința sa de preluare să fie atractivă în ochii unei părți a dreptei americane.
Dimpotrivă, perspectiva preluării Twitter de către acest antreprenor extravagant cu tendințe libertariene i-a alarmat pe unii de stânga, care acum sunt încântați de eșecul proiectului – rămânând însă precauți pentru viitor.
Acesta este „un răgaz binevenit pentru femei, persoane de culoare și membri ai comunității LGBTQ+”, a reacționat organizația feministă UltraViolet, care se temea că un Twitter sub controlul patronului Tesla și SpaceX va „dezlănțui o avalanșă de ură”.
Economistul progresist și laureat al premiului Nobel Paul Krugman a ironizat „impulsivitatea necontrolată” a lui Elon Musk, comparându-l cu premierul britanic demisionar Boris Johnson.
De săptămâni întregi, diferitele luări de poziție ale lui Elon Musk au ridicat îndoieli cu privire la dorința reală a acestuia de a finaliza acordul semnat la 25 aprilie pentru 44 de miliarde de dolari. Anunțul retragerii sale, făcut vineri, a deschis calea unei lungi bătălii juridice cu privire la rezultatul cazului.
Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!