Cine sunt cei mai mari pierzători din haosul creat de Elon Musk cu ”tranzacția” Twitter

13 Iul. 2022, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Iul. 2022, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Conflictul dintre Elon Musk și Twitter a rănit aproape pe toată lumea din apropiere, indiferent de modul în care un judecător din Delaware ar putea decide sau dacă cele două părți se împacă în afara instanței.

Cel mai mare pierzător: Musk, care a comis mai multe erori neforțate decât un copil mic care joacă tenis de perete.

Cel mai bun scenariu pentru CEO-ul Tesla este că tot ceea ce este rănit este reputația sa și a eliminat orice șansă ca să fie din nou luat în serios atunci când încearcă să cumpere o companie care nu a fost co-fondată de verii săi, scrie Dan Primack în Axios.

Calea de mijloc ar fi ca el să plătească mulți bani, posibil printr-un acord negociat. Mai mult decât taxa de despărțire de 1 miliard de dolari, dar mai puțin de 44 de miliarde de dolari.

Cel mai rău scenariu este ca un judecător din Delaware să-l oblige pe Musk să cumpere Twitter pentru 54,20 USD per acțiune, chiar dacă nu dorește și ar putea pierde o parte din finanțarea asociată (în funcție de cum au fost scrise acele contracte).

2. Angajații Twitter. Problema lor principală este incertitudinea, cu privire la direcția companiei și cine va lua deciziile în viitor. De asemenea, mulți angajați ar putea pierde bani, având în vedere că Musk se oferea să plătească mult mai mult decât pot obține acțiunile Twitter pe piața liberă. În plus, unii angajați au prevederi complete privind acordarea de opțiuni pe acțiuni, legate de o schimbare a controlului.

3. Consiliul Twitter, care știa că este o idee proastă să se bage în pat cu Musk, dar a făcut-o oricum. Este regretul din dimineața de după, înmulțit cu 44 de miliarde.

Consiliul de administrație a adoptat inițial măsuri defensive, cum ar fi așa numita pastilă otrăvitoare, dar s-a confruntat cu presiuni interne (Jack Dorsey) și externe (armata lui Musk de pe Twitter). Plus amenințarea unui litigiu din partea acționarilor care doreau acel preț de 54,20 USD. Așa că a luat calea celei mai slabe rezistențe și a cedat.
Dar există și câțiva câștigători: avocații care acumulează ore facturabile.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău