Armata rusă rămâne fără soldați. Salarii de până la 6.000 de dolari pentru rușii care se înrolează

15 Iul. 2022, 05:02
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
15 Iul. 2022, 05:02 // Actual //  bani.md

Drept consecință a pierderilor masive de trupe din Ucraina, Moscova a decis înrolarea unor noi soldați în încercarea de a continua eforturile de război. Astfel, Rusia a cerut celor 85 de regiuni federale ale sale, inclusiv Sevastopolul și Crimeea, regiuni ocupate, să creeze „batalioane de voluntari”.

În mod normal, un batalion este format din 300 până la 800 de militari. În urma unui mic calcul, rezultatele lui arată că Putin vrea să adune o mică armată formată din cel mult 70.000 de militari. Liderul rus are de gând să îi atrage cu salarii mari și stimulente. Într-un comunicat emis de ISW, Institutul pentru Studiul Războiului, este susținut faptul că batalioanele nu vor avea mai mult de 400 de oameni. Astfel, numărul total al recruților va fi mai mic decât cel estimat inițial.

Război în Ucraina. Ce trebuie să facă fiecare regiune

Fiecare zonă trebuie să asigure cel puțin o unitate cu voluntari, bărbați până la 50 de ani, chiar și 60 de ani pentru unele specialități militare speciale, pentru contracte de șase luni. Ulterior, Federația Rusă va oferi o primă imediată de înrolare care se ridică în medie la 200.000 de ruble, aproximativ 3.400 de dolari.

Mai mult decât atât, salariile oferite de Moscova sunt începând cu 220.000 și ajung până la 350.000 de ruble pe lună. Asta înseamnă aproximativ 3.750 suma minimă și până la 6.000 de dolari salariul maxim.

Mass-media rusă a confirmat deja crearea sau desfășurarea unor batalioane de voluntari în Kursk, Regiunea Primorskyi, Republica Bashkortostan, Republica Chuvahia, Cecenia, Republica Tatarstan, orașul Moscova, Perm, Nijni Novgorod și regiunile Orenburg la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie. Oficialii din regiunea Tyumen au anunțat formarea de unități de voluntari  pe 7 iulie.

Oricum, se pare militarii vor fi instruiți timp de o lună de zile înainte de a pleca spre Ucraina. În dimineața zilei de 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat ceea ce a numit el operațiune militară de denazificare a Ucrainei. Astfel, mai multe regiuni au fost bombardate. După 141 de zile de război, Putin nu cedează și continuă să atace Ucraina.

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un tribunal din Republica Bașkortostan a decis naționalizarea a șapte fabrici deținute de fostul șef al „Gazprom Energo”, Alexei Mitiușov, în cadrul unei acțiuni demarate de Procuratura Generală a Rusiei. Valoarea totală a activelor preluate de stat se ridică la 31,5 miliarde de ruble, relatează Kommersant.

Decizia prevede trecerea în proprietatea statului a 100% din acțiunile sau părțile sociale ale companiilor „Salavatneftemaș”, „Salavatneftehimremstroi”, „Podzemneftegaz”, „Remenergomontaj”, „Neftehimremstroi”, „Tehcentr” și Uzina de catalizatori din Salavat. Aceste întreprinderi deservesc grupul „Gazprom Neftechim Salavat”, una dintre companiile-cheie ale industriei chimice din regiune.

Potrivit instanței, Mitiușov, care deține pașaport lituanian și permis de ședere în Spania, a stabilit un „control străin” asupra acestor active strategice, fapt considerat ilegal conform legislației ruse. Decizia a fost pusă în aplicare imediat, fără posibilitatea apelului, la cererea procurorilor, care au avertizat că o întârziere ar putea duce la oprirea producției, neplata salariilor și falimentul fabricilor.

În plângerea sa, Procuratura a susținut că Mitiușov a achiziționat companiile prin entități controlate – „Mercury Capital Trust” și „Corporate Center” – în urma unor tranzacții neautorizate și nevalidate de comisia guvernamentală sau Serviciul Federal Antimonopol. Împotriva fostului director „Gazprom Energo” a fost deschis un dosar penal în 2022, fiind acuzat de deturnare de fonduri de la „Gazprom Neftechim Salavat”. În februarie 2023, Mitiușov a fost dat în urmărire internațională.

Naționalizarea activelor considerate „strategice” a devenit o practică tot mai frecventă în Rusia după invadarea Ucrainei. Potrivit fostului șef al Transparency International Rusia, Ilia Șumanov, în ultimii trei ani, statul a preluat active în valoare de peste 2,07 trilioane de ruble. În 2024, The Moscow Times estimează că autoritățile au naționalizat cel puțin 67 de companii, cu venituri anuale de peste 807,6 miliarde de ruble și active evaluate la peste 544,7 miliarde.

Această decizie reflectă consolidarea controlului statului rus asupra economiei, în paralel cu o ofensivă împotriva proprietății private cu legături externe, în contextul actualei izolări internaționale.

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ