Moldova, amenințată să fie strivită de războiul lui Putin! Franța: Dotarea armatei cu echipamente moderne o prioritate

16 Iul. 2022, 11:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Iul. 2022, 11:52 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova a primit angajamente în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro în cadrul conferinței donatorilor ce s-a ținut vineri la București, a declarat un oficial pentru Associated Press.

Este vorba de Conferinţa ministerială a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, o iniţiativă Germania – Franţa – România, la care a participat Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, alături de omologul său român, Bogdan Aurescu, şi de secretarul de stat pentru dezvoltare, francofonie şi parteneriate internaţionale al Franţei, Chrysoula Zacharopoulou.

„De ce dedicăm atâta energie pentru R. Moldova? Pentru că, pentru mine, politica externă înseamnă să faci o diferență. S-ar putea să nu avem puterea de a opri războiul din Ucraina astăzi sau mâine, din cauza brutalității Rusiei”, a scris Baerbock pe Twitter după eveniment.

„Dar avem mijloacele de a ajuta o țară democratică pentru a preveni ca ea să fie strivită de efectele acestui război. De aceea este atât de important să trimitem un mesaj cu ajutorul platformei noastre MoldovaSupportPlatform. Nu doar cu cuvinte, ci și cu acțiuni. Da, putem face o diferență”, a adăugat ea.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat joi că este nevoie de modernizarea armatei naționale.

Ea a insistat că Republica Moldova rămâne o țară pașnică, dar agresiunea Rusiei în Ucraina face ca dotarea armatei cu echipamente moderne să devină o prioritate, pentru că autoritățile trebuie să fie pregătite pentru cel mai sumbru scenariu.

La summitul de luna trecută de la Bruxelles, liderii UE au acceptat Ucraina și Republica Moldova ca țări candidate la aderare, dar ambele țări vor avea de parcurs un drum lung până la integrarea în Uniune. Rusia a declarat că decizia UE va avea consecințe negative și că blocul celor 27 de națiuni „înrobește” țările vecine.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău