Un fost deputat rus, legat ombilical de Putin, amenință Chișinăul cu un destin tragic

16 Iul. 2022, 15:39
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
16 Iul. 2022, 15:39 // Slider //  Lupu Eduard

Roman Hudeakov, fost deputat în Duma de Stat a Rusiei, amenință Moldova cu „destin tragic” dacă Maia Sandu va dansa cu Occidentul. Acesta face referire la achizițiile de gaz, dar și la conflictul din stânga Nistrului, notează realitatea.md.

Conform lui, elita politică din Moldova se simte „ghemuită la pieptul Occidentului”. În același timp, Hudeakov o acuză pe Sandu de afirmații ostile la adresa Kremlinului, care ar putea deveni dramatice pentru Republica Moldova.

„Fiecare dintre afirmațiile ei devine ostilă nu doar față de Rusia, ci și față de poporul moldovenesc, pe care îl duce în abis. Și moldovenii ar trebui să se întrebe dacă au nevoie de un astfel de președinte. „Nu vreau să fac compromisuri cu Federația Rusă”, spune Sandu. Anulează o călătorie la Moscova și anunță că oamenii vor plăti mai mult pentru gaz. Sandu tace despre multe lucruri. La Moscova, nimeni nu avea de gând să comunice cu ea. Acum poate cumpăra gaz de la s lor tăpânii ei din Statele Unite. Dacă va continua să danseze cu Occidentul, Moldova va avea destin dramatic. Atât Sandu, cât și liderii europeni – toți acești Scholz și Macron își vor da demisia după Johnson. Toți cei care susțin astăzi Occidentul colectiv condamnă oamenii la sărăcie, iar țările sunt conduse spre abis”, afirmă Hudeakov.

Mai mult, transnistreanul consideră că declarația precum că stânga Nistrului este parte a Republicii Moldova nu este corectă. În opinia lui, astfel președinte ar încerca să repete războiul.

Ce spune administrația Sandu și Tiraspolul?

Autoritățile constituționale de la Chișinău, inclusiv președinte, au declarat de mai multe ori că problema transnistreană va fi soluționată doar pe cale pașnică. S-a întâmplat inclusiv pe fundalul războiului din Ucraina, când au existat mai multe zvonuri referitoare la implicarea Tiraspolului în acțiunile militare ale Rusiei.

La rândul lor, liderii separatiști spun că nu văd amenințări din partea Chișinăului, dar sunt gata să se apere. În ultimele luni ei au devenit invitați tot mai des în studiourile ruse de propagandă. Aceștia vorbesc în emisii despre blocaje din partea autorităților constituționale și spun că vor independența regiunii.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău