Rămas în pană de specialişti, Putin şi-a pus fiica să salveze economia Rusiei. Misiunea: să facă rost de materii prime

19 Iul. 2022, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Iul. 2022, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Născută la Dresda, cu o diplomă în Fizică, este a doua fiică din prima căsătorie a lui Putin, iar începând de acum va coordona achiziţia de materii prime.

Putin a vorbit în 2015, în cadrul marii conferinţe de presă de la sfârşitul anului, despre Katerina Tikhonova: „Pot să spun doar că fiicele mele nu se vor ocupa niciodată de afaceri şi nu vor face niciodată politică. Din fericire, nu au nicio ambiţie”.

Vremurile se schimbă. De vinerea trecută, Katerina, fiica cea mică a lui Vladimir Putin, în vârstă de 35 de ani, este implicată atât în ​​afaceri, cât şi în politică. La un nivel mai înalt şi mai delicat.

Potrivit ziarului rus de afaceri Rbc, a devenit co-preşedinte al Consiliului de Coordonare pentru înlocuirea importurilor şi independenţa tehnologică în Uniunea Rusă a industriaşilor şi antreprenorilor şi va împărţi biroul cu Aleksandr Shokhin, fost viceprim-ministru al guvernului.

Organismul este proaspăt născut, creat cu scopul de a studia o modalitate de înlocuire cu producţia naţională a materiilor prime lipsă din cauza sancţiunilor, începând cu sectorul tehnologiei, cel mai afectat de măsurile luate de Uniunea Europeană şi SUA după 24 februarie.

Katerina a fost mereu cea mai ambiţioasă a familiei, acumulând posturi după posturi, fiind şi director adjunct al Institutului de cercetare matematică a sistemelor complexe al Universităţii Lomonosov din Moscova.

Ea provine din căsătoria lui Vladimir cu prima soţie, Liudmila. Katerina aparţine vechii vieţi a lui Putin. S-a născut pe 31 august 1986 la Dresda, unde viitorul şef al Kremlinului se afla într-o misiune pentru KGB. Din motive de securitate, a luat numele de familie Tikhonova, din patronimul bunicii ei materne.

După întoarcerea lui Putin la Leningrad din RDG, ea a studiat la o şcoală germană, iar odată cu transferul tatălui ei în capitală, Katya – acesta este diminutivul „occidental” – a absolvit facultatea de Matematică şi Fizică a Universităţii Lomonosov.

De asemenea, a fost membră a echipei naţionale de acrobaţie rock-and-roll a Rusiei, alături de care a participat la Campionate Mondiale şi Europene.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău