Un tată bogat și-a dus fiul în sat, ca să-i arate cum trăiesc oamenii săraci. Ambii au avut parte de o lecție de viață!

28 Apr. 2021, 06:13
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
28 Apr. 2021, 06:13 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Copiii au puțină experiență proprie, de aceea anume părinții le pun bazele unui viitor fericit. Prin urmare părinții trebuie să se dezvolte în permanență pentru a avea ce le oferi copiilor.

Într-o zi un bărbat înstărit a decis că fiul lui este suficient de mare încât să vadă realitatea dură a vieții, așa că l-a dus într-un sat uitat de lume pentru a-i arăta cum trăiesc oamenii săraci.

Tatăl a crezut că această experiență îl va determina pe fiul său să aprecieze ceea ce are.

Citiți întreaga poveste pentru a afla care au fost concluziile copilului…

Tatăl său a muncit foarte mult pentru a agonisi bani, luând-o de la zero. Dar a vrut ca fiul său să prețuiască ceea ce i se oferă și să înțeleagă care este diferența dintre cei săraci și cei bogați.

Așa că într-o bună zi au mers într-un sat uitat de lume, la o familie foarte săracă unde au petrecut mai multe zile.

Băiatul muncea alături de ceilalți, se culca și se trezea mai devreme, nu utiliza telefonul și computerul.

În drum spre casă tatăl l-a întrebat pe fiul său cum s-a simțit acolo?

– Tată, a fost grozav! – i-a răspuns băiatul.

Tatăl a rămas mulțumit de acest răspuns.

– Ai văzut cum trăiesc săracii? – l-a întrebat tatăl, crezând că băiatul va începe să vorbească despre cât de bine trăiesc ei, spre deosebire de cei săraci.

– Oh da! – a exclamat fiul.

– Ai învățat ceva nou? – l-a întrebat tatăl.

Fiul i-a răspuns:

– Am văzut că ei au patru câini, iar noi avem doar unul. Noi avem o piscină de 4 metri lungime, dar ei au un râu întreg. Noi avem felinare în grădină, iar ei au stelele care luminează pe cer. Noi avem o curte mică care este îngrădită cu sârmă și beton, în timp ce ei au câmpuri libere cât vezi cu ochii. Noi avem un gard înalt care să ne protejeze de dușmani, iar ei au mulți prieteni care se vor grăbi să-i ajute imediat!

Bărbatul a rămas fără cuvinte când a auzit răspunsul fiului său. Această călătorie s-a dovedit a fi foarte utilă și pentru el.

Apoi fiul a adăugat:

„Această călătorie mi-a arătat cât de săraci suntem cu adevărat”.

V-ați gândit vreodată la aceste întrebări? Oare adevărata fericire constă doar în bogăția materială? Fiecare persoană are punctul său de vedere. Dar această poveste va fi o lecție bună pentru noi toți! Acest copil a reușit să observe cele mai valoroase lucruri din viață.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 13:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 13:19 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este țara paradoxurilor. Or, fostul premier și actualul om de afaceri, într-o postare pe Facebook, se arată indignat de costul vieții din stânga Prutului. „Sunt oare moldovenii atât de bogați, încât să plătească așa prețuri și tarife? Eu (continui) să călătoresc destul de mult – inclusiv cu cortul – și sunt curios: ce, unde și cum”.

Sturza a subliniat discrepanțele majore între prețurile practicate în Republica Moldova și cele din alte țări europene. Remarcând că ceea ce se consideră „premium” în Moldova este adesea echivalent cu nivelul economic în alte țări europene, el a atins subiecte precum prețurile la alimente, tarifele la utilități, costul locuințelor și chiriile la spații comerciale și hoteluri.

„Tarifele la utilități, nu vreau să răscolesc. Costul unui metru pătrat de apartament e mai mare decât la București, și asta în condițiile în care trebuie să faci „remont”. Adică, finisajele sunt pe cont propriu, iar asta dublează prețul. La avion? Păi, mai bine plec spre America decât spre Chișinău. Chiriile la spațiile comerciale? Ca la Paris. Tarifele la hoteluri? Tot pe acolo”, scrie fostul premier.

Îngrijorarea sa este evidentă și în ceea ce privește costurile materialelor de construcție și instalațiilor sanitare, care sunt de două ori mai mari decât în țări precum România. Aceasta a dus la o situație în care unii moldoveni sunt tentați să aducă materiale de construcție din alte țări, pentru a face economii semnificative. „Întreb afaceriștii și comercianții: de ce puneți adaos 200%?! Păi, avem costuri, riscuri, vânzări mici… ”.

În final, fostul premier și-a exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa de viziune a businessului local și la politica autorităților, sugerând că intervenția este necesară în domenii precum politica concurențială și fiscală pentru a promova o creștere economică sustenabilă și pentru a încuraja producția internă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău