(FOTO/VIDEO) Când va fi disponibil noul iPhone 14? Prețul pentru fiecare model

08 Sept. 2022, 11:48
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
08 Sept. 2022, 11:48 // Au Bani //  MD Bani

În cadrul evenimentului organizat ieri, 7 septembrie, în SUA, Apple a dezvăluit noul iPhone 14, cu conectivitate prin satelit de urgență și tehnologie de detectare a accidentelor rutiere. Evenimentul sa concentrat pe produsele iPhone, Watch și AirPod de următoarea generație.

Compania a dezvăluit patru versiuni ale noului telefon la sediul său din Cupertino. De asemenea, Apple a prezentat un nou purtabil pentru sporturi extreme – Watch Ultra.

iPhone 14

Compania lansează iPhone 14 în două dimensiuni, iPhone 14 și iPhone 14 Plus.

Noile telefoane sunt capabile să trimită un apel de urgență prin satelit. Telefonul va afișa locul în care trec sateliții deasupra capului și va demonstra cum să îndrepte dispozitivul spre ei corect.

Trimiterea unui mesaj de bază poate dura de la 15 secunde la câteva minute.

Precomenzile pentru noul iPhone 14 vor fi disponibile începând cu 9 septembrie. Noile produse Apple vor apărea pe piață începând cu 16 septembrie. În ceea ce privește iPhone 14 Plus, va apărea pe piață pe data de 7 octombrie.

Gigantul tehnologic a anunțat o nouă cameră de 12 megapixeli, capabilă să fotografieze subiecții care se mișcă rapid, iar compania susține o îmbunătățire cu 49% în capturarea în condiții de lumină scăzută.

Camera frontală a inclus și focalizare automată pentru prima dată, pentru a ajuta la clarificarea selfie-urilor.

Potrivit Apple, utilizatorii de iPhone au făcut peste trei trilioane de fotografii în ultimele 12 luni.

iPhone 14 are un preț de la 799 USD (SUA), 849 GBP (Marea Britanie).

Apple iPhone 14 Pro

Cea mai mare schimbare în designul iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max este partea de sus a ecranului, care este acum decupat în formă de pastilă.

O caracteristică numită Dynamic Island a înlocuit crestătura neagră, de care mulți utilizatori de iPhone se plâng – și își poate schimba forma în funcție de notificările care există.

Telefonul vine într-o culoare violet intens alături de negru, argintiu și auriu.

iPhone 14 Pro are un preț de 999 USD (SUA), 1099 GBP (Marea Britanie).

AirPods Pro

AirPods Pro sunt mai ușor de utilizat și de găsit decât predecesorii lor. Fiecare pereche vine cu un nou sistem de găsire a căștilor pierdute, care sună atunci când sunt scăpate în afara carcasei.

În plus, carcasa în sine are propriul difuzor, care va reda un sunet mai puternic atunci când este solicitat de aplicația Find My.

Noile AirPods Pro au un preț de 249 USD (SUA), 249 GBP (Marea Britanie).

Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8 are câteva funcții noi, inclusiv detectarea accidentelor rutiere, senzori de temperatură pentru urmărirea ciclurilor de ovulație și o nouă opțiune pentru modul de consum redus.

Apple Watch Series 8 are un preț de la 399 USD în SUA, 419 GBP în Marea Britanie.

Apple Watch Ultra

Rezistent la înot, rezistent la praf și la crăpătură – Apple și-a anunțat rivalul celor precum Garmin, Polar și alți producători de ceasuri robuste.

Ultramaratonistul Scott Jurek de la Born to Run a apărut în prezentarea noului ceas, care s-a concentrat pe un design mai mare al feței pentru utilizarea în sporturi extreme.

Toate ceasurile Ultra au până la 36 de ore de viață a bateriei cu o singură încărcare și o durată de viață extinsă a bateriei de 60 de ore. Apple promite suficientă putere pentru clienții săi pentru a finaliza un ultra-triatlon care include înot, ciclism și alergare.

Apple Watch Ultra are un preț de la 799 USD în SUA, 849 GBP în Marea Britanie.

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un tribunal din Republica Bașkortostan a decis naționalizarea a șapte fabrici deținute de fostul șef al „Gazprom Energo”, Alexei Mitiușov, în cadrul unei acțiuni demarate de Procuratura Generală a Rusiei. Valoarea totală a activelor preluate de stat se ridică la 31,5 miliarde de ruble, relatează Kommersant.

Decizia prevede trecerea în proprietatea statului a 100% din acțiunile sau părțile sociale ale companiilor „Salavatneftemaș”, „Salavatneftehimremstroi”, „Podzemneftegaz”, „Remenergomontaj”, „Neftehimremstroi”, „Tehcentr” și Uzina de catalizatori din Salavat. Aceste întreprinderi deservesc grupul „Gazprom Neftechim Salavat”, una dintre companiile-cheie ale industriei chimice din regiune.

Potrivit instanței, Mitiușov, care deține pașaport lituanian și permis de ședere în Spania, a stabilit un „control străin” asupra acestor active strategice, fapt considerat ilegal conform legislației ruse. Decizia a fost pusă în aplicare imediat, fără posibilitatea apelului, la cererea procurorilor, care au avertizat că o întârziere ar putea duce la oprirea producției, neplata salariilor și falimentul fabricilor.

În plângerea sa, Procuratura a susținut că Mitiușov a achiziționat companiile prin entități controlate – „Mercury Capital Trust” și „Corporate Center” – în urma unor tranzacții neautorizate și nevalidate de comisia guvernamentală sau Serviciul Federal Antimonopol. Împotriva fostului director „Gazprom Energo” a fost deschis un dosar penal în 2022, fiind acuzat de deturnare de fonduri de la „Gazprom Neftechim Salavat”. În februarie 2023, Mitiușov a fost dat în urmărire internațională.

Naționalizarea activelor considerate „strategice” a devenit o practică tot mai frecventă în Rusia după invadarea Ucrainei. Potrivit fostului șef al Transparency International Rusia, Ilia Șumanov, în ultimii trei ani, statul a preluat active în valoare de peste 2,07 trilioane de ruble. În 2024, The Moscow Times estimează că autoritățile au naționalizat cel puțin 67 de companii, cu venituri anuale de peste 807,6 miliarde de ruble și active evaluate la peste 544,7 miliarde.

Această decizie reflectă consolidarea controlului statului rus asupra economiei, în paralel cu o ofensivă împotriva proprietății private cu legături externe, în contextul actualei izolări internaționale.

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ