Cine sunt cei mai bogați cerșetori din lume. Unii au strâns sume incredibile și au intrat direct în topurile Forbes

11 Sept. 2022, 18:24
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Sept. 2022, 18:24 // Actual //  bani.md

„Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeste pomană”, spune una dintre cele mai faimoase replici din filmele românești care pare să se plieze de minune pentru cei mai bogați cerșetori ai lumii, potrivit presei internaționale.

Au investit timp și povești în “meseria” lor și iată că au reușit să ajungă chiar și în topurile Forbes. Nu sunt de pe meleaguri românești, dar au devenit celebri la nivel mondial datorită averii lor.

Cerșetori care au reușit să acumuleze averi impresionante

Eisha este o cerșetoare din Arabia Saudită care a ajuns să strângă o avere frumușică din cerșit. A reușit să dețină nu mai puțin de 4 proprietăți, despre care vecinii ei habar nu aveau. Femeia cerșea alături de toată familia și primea asistență și de la asociațiile caritabile.

Bahrat Jain este un alt cerșetor plin de bani, de aceasta dată din India, el este și cel care a ajuns pe locul 7 în topul Forbes. Bărbatul și-a petrecut între 8 și 10 ore pe străzile din Mumbai acolo unde cerea milă și, desigur, bani. El deține pe lângă cele două apartamente, în Mumbai, un spațiu comercial și câteva milioane de rupii in bancă.

Următorul pe listă este Simon Wright, care a fost și banat în Anglia unde nu are voie să mai cerșească, după ce autoritățile au descoperit că el câștiga 50 de mii de lire sterline din cerșit și că avea un apartament de 300.000 de lire.

A cerut bani în scop caritabil

Irwin Corey este un celebru comediant american care a făcut din cerșit un scop caritabil. Așadar cerșește pentru a dona banii unei fundații caritabile din Cuba. Ultimele estimări arată că Irwin câștiga din cerșit aproximativ un milion de dolari pe an.

Sambahaji Kale este un alt exemplu din Mumbai, cerșetor de profesie ca și toata familia sa. Au reușit să adune suficienți bani cât să cumpere un apartament în Mumbai, două case în apropiere și să aiba în conturi peste 1.5 milioane de rupii.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală