Cum arată unul dintre cele mai extravagante hoteluri. Câte stele are ”chilipirul” şi cât costă o noapte de cazare

12 Sept. 2022, 07:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Sept. 2022, 07:03 // Actual //  Lupu Eduard

În imaginea de prezentare a hotelului de zero stele se poate vedea un pat dublu cu noptiere și lămpi amplasate de fiecare parte a patului. Cu toate acestea, o caracteristică unică este că nu există pereți, tavan sau uși, ceea ce înseamnă că nu există intimitate și oaspeții dorm sub cerul liber.

„Accentul nu se pune pe somn, ci pe autoreflecție asupra situației mondiale actuale. Nu e timpul să dormi!” spun frații Riklin.

„Hotelul zero stele” a fost dezvoltat împreună cu hotelierul Daniel Charbonnier. Mai sunt trei astfel de instalații, una pe un deal și alta într-o podgorie idilică. Fiecare dintre ele dispune de majordom, băuturi și mic dejun. Proiectul a fost deschis oaspeților începând cu 1 iulie și va continua până pe 18 septembrie 2022.

Cât costă o noapte să dormi în zgomot, praf şi miros de la benzinărie

Fraţii spun că subiectele la care oaspeții pot medita vor varia de la schimbările climatice la războaie și orice altceva care are un impact negativ asupra planetei. Costul experienței va fi de 337 USD.

Fraţii Riklin sunt gemeni de origine și destul de faimoși pentru proiectele lor artistice. Unul dintre proiectele lor recente, intitulat BIGNIK 2022, a implicat redenumirea gării St. Gallen în BIGNIK și utilizarea a peste 2.800 de pânze roșii și albe pentru a acoperi o parte din străzile orașului istoric.

”Ca artiști, credem că avem o responsabilitate. Trebuie să facem ceva noi înșine. În plus, înțelegem că în societate există o dorință uriașă de schimbare”, explică Frank Riklin.

”Încerc doar să mulțumesc oaspeții și să mă bucur și eu de experiență. Acesta este scopul: să-mi placă să fac asta și să le ofer oaspeților ceva pozitiv. O văd ca pe o investiție în autoreflecție. Dacă cineva recunoaște în ea valoarea personală, cei 325 de franci elvețieni nu înseamnă nimic”, a mai declarat  Frank Riklin.

”Un chilipir!”, a spus fratele său, Patrik Riklin

”Atunci ei pot sări peste un alt curs sau antrenament de mindfulness”, adaugă Frank Riklin. Într-o lume tot mai absurdă, să-ți petreci noaptea în acest pat înseamnă, de asemenea, o declarație.

Pe lângă camera de hotel de la benzinărie, frații au proiectat încă trei apartamente în aer liber în comuna Saillon. Două sunt încorporate în podgorii; un altul oferă vederi neobstrucționate asupra Văii Ronului.

Fiecare amplasare de zero stele oferă servicii de majordom, o băutură de bun venit cu un platou de aperitive regionale și mic dejun de la brutăria locală, scrie newlyswissed.

Pentru cine este „Hotelul zero stele”?

Este conceput pentru oaspeții care doresc să fie treziți la realitatea problemelor sociale, de mediu , politice și economice care afectează oamenii și planeta, în loc să doarmă adânc, fără a fi conștienți de ele.

„Nu somnul este ideea. Ceea ce este important este să reflectăm asupra situației mondiale actuale. A rămâne aici este o declarație despre necesitatea unor schimbări urgente în societate. Pe scurt, acum nu este momentul să dormim, trebuie să reacționăm. Dacă continuăm în aceeași direcție în care suntem astăzi, ar putea exista mai multe locuri anti-idilice decât idilice”, a spus Frank Riklin pentru Reuters.

Realitatea Live

30 Apr. 2024, 16:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2024, 16:10 // Actual //  Lupu Eduard

Facebook s-a schimbat semnificativ față de acum două decenii și a devenit unul dintre giganții tech care a schimbat lumea și fără de care majoritatea oamenilor nu își pot imagina viața. Ce am învățat însă în acest timp și către ce ne îndreptăm, se întreabă site-ul de analize economice și sociale Panorama.

Pe 4 februarie 2004, Mark Zuckerberg, atunci în vârstă de 19 ani, a lansat TheFacebook.com, o versiunea digitală a catalogului studenților de la Harvard. Dosarul virtual cu nume și poze avea însă câteva avantaje: studenții puteau împărtăși la ce cursuri mergeau și dacă erau singuri sau într-o relație. Mai mult, puteau să-și trimită mesaje unul altuia.

Facebook a prins rapid în toată lumea, pentru că promitea o modalitate simplă de a rămâne conectat cu prietenii, „nu cu băncile, cu brandurile sau cu parlamentul. Oamenii aveau nevoie de asta, nu avuseseră până atunci un instrument digital prin care să-și regăsească foștii colegi de liceu sau un loc virtual, în care să vadă bebelușul unor cunoștințe”, spune ea.

Rețeaua socială devenise un soi de piață publică în care lumea putea să își exprime ideile, sentimentele, opiniile despre cele mai importante evenimente din țară. Iar asta a atras oamenii care simțeau nevoia unui spațiu în care să se poată exprima liber, în scris sau în imagini.

În 2007, Facebook avea deja 50 de milioane de utilizatori. Anul următor numărul lor s-a dublat. Creșterea semnificativă a fost cauzată în parte și de adăugarea unor funcții noi care au devenit foarte populare.

În 2008, Facebook a introdus chat-ul privat, wall-ul de pe profilul fiecărui utilizator și prima aplicație pentru iPhone. A fost și primul an în care fondatorul Mark Zuckerberg a apărut în lista miliardarilor făcută de Forbes, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari, la doar 23 de ani. Anul următor, Facebook a continuat să inoveze și a creat butonul „like”, un feature care a fost ulterior copiat de toate rețelele sociale.

În 2012, când rețeaua a ajuns la un miliard de utilizatori, s-a listat la bursă. Valora 104 miliarde de dolari.

3.1 miliarde de utilizatori avea Facebook în ianuarie 2024, conform datelor Statista

911 miliarde de dolari valorează Facebook în prezent, conform datelor AOL

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău