Ruşii sunt disperaţi: Unii cetăţeni plătesc până la 27.000 de dolari pentru a ieşi din ţară cu avioanele private

28 Sept. 2022, 15:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Sept. 2022, 15:19 // Actual //  Lupu Eduard

Ruşii plătesc până la 27.000 de dolari pentru a scăpa din ţară cu avioane private după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat săptămâna trecută o mobilizare parţială a rezerviştilor ţării sale, a informat The Guardian.

Companiile care oferă zboruri cu avioane privat au raportat o creştere bruscă a cererilor de zboruri din Rusia.

Costurile se ridică între 21.500 şi 27.000 de dolari pentru un loc într-un avion privat, conform raportului.

Potrivit Insider, ruşii se îndreaptă în principal către statele care încă le permit să intre fără viză, printre care se numără Turcia, Armenia şi Azerbaidjan.

Multe ţări europene spun că nu vor permite ruşilor care fug de mobilizare să treaca graniţa, o parte dintre acestea luând deja măsuri pentru a stopa fluxul de persoane.

Yevgeny Bikov, directorul unei companii de broker-jet, Your Charter, a declarat pentru The Guardian că obişnuiau să primească în jur de 50 de cereri pe zi, dar acest număr a crescut acum la 5.000 pe zi.

„Situaţia este absolut incredibilă în acest moment”, a adăugat el.

Eduard Simonov, directorul general al companiei de aviaţie FlightWay, a declarat pentru The Guardian că cererea de avioane private a „crescut de 50 de ori”.

„Toate firmele europene de avioane private au părăsit piaţa. Există mai multă cerere decât ofertă acum, iar preţurile sunt deosebit de mari, comparativ cu acum şase luni”, a spus Simonov.

Simonov a mai declarat că nu doar bogaţii caută să închirieze avioane private, ci că în prezent s-a creat o „bază de clienţi complet nouă… oameni care nu au zburat niciodată în privat”.

„Sunt mulţi care au mai avut nişte bani puşi la saltea şi acum caută să scape din ţară”, a adăugat Simonov.

Putin a anunţat săptămâna trecută o mobilizare parţială a trupelor rezerviste, ca parte a următoarei etape a invaziei din Ucraina.

Anunţul a stârnit panică în rândul multor ruşi. Căutările Google despre cum să părăseşti Rusia au crescut, biletele de avion din Moscova s-au epuizat, iar imaginile din satelit arată şiruri lungi de maşini la punctele de trecere de-a lungul graniţelor Rusiei.

Purtătorul de cuvânt oficial al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat reporterilor că ar fi avut vreo informaţie despre închiderile planificate ale frontierelor.

„Nu ştiu nimic despre asta. Momentan, nu au fost luate decizii în acest sens”, a spus el, potrivit Reuters.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău