Apple a renunţat la planurile de a majora producţia de telefoane iPhone 14

28 Sept. 2022, 14:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Sept. 2022, 14:34 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Gigantul Apple a renunţat la planurile care vizau majorarea producţiei pentru cele mai noi versiuni de telefoane iPhone. Decizia vine după ce creşterea comenzilor nu s-a materializat, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, Apple a cerut furnizorilor să îşi reducă eforturile destinate majorării ritmului de asamblare pentru telefoanele iPhone 14, cu până la şase milioane de unităţi în a doua jumătate a acestui an. Conform noilor estimări, Apple se aşteaptă să producă 90 de milioane de telefoane din familia iPhone 14 până la finele anului, cifră similară cu aceeași perioadă a anului trecut.

O serie de surse au adăugat că cererea pentru modelele mai scumpe iPhone 14 Pro este mai mare decât pentru versiunile mai ieftine. În consecinţă, cel puţin un furnizor al Apple a decis să îşi redirecţioneze capacităţile de producţie dinspre modelele mai ieftine de iPhone 14 spre modelele premium.

Imediat după publicarea acestor informaţii, acţiunile Apple au scăzut cu până la 3,3% în tranzacţiile care preced deschiderea oficială a burselor americane, ceea ce a afectat şi evoluţia indicelui bursier Nasdaq 100, care a pierdut până la 1,5%. Scăderi au înregistrat şi acţiunile unor importanţi furnizori ai Apple, precum producătorul de cipuri Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., ale cărui acţiuni au pierdut 2,2% din valoare, precum şi acţiunile Hon Hai Precision Industry Co., cel mai mare producător de telefoane iPhone, care au scăzut cu 2,9%.

În săptămânile de dinaintea dezvăluirii telefoanelor iPhone 14, Apple şi-a îmbunătăţit estimările de vânzări, astfel că unii dintre furnizori au început să facă pregătiri pentru o majorare de până la 7% a comenzilor venite de la grupul american. Noile estimări referitoare la producţia a 90 de milioane de telefoane din familia iPhone 14 până la finele anului sunt în linie cu prognozele originale publicate de Apple la începutul verii.

Unul dintre motive pentru a renunța la planurile de a majora producția de iPhone 14, este criza economică din China, vânzările de dispozitive mobile fiind afectate. În plus, la nivel global, cererea pentru echipamente electronice personale a fost afectată de explozia inflaţiei, temerile de recesiune şi perturbările create de războiul din Ucraina. Analiştii de la firma de studii de piaţă IDC estimează că piaţa mondială de smartphone-uri se va diminua cu 6,5% în acest an, până la 1,27 miliarde unităţi.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău