MAIB te invită să fii parte într-o expediție a depășirii propriilor limite

29 Apr. 2021, 15:15
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  bani.md
29 Apr. 2021, 15:15 // Bănci şi Finanţe //  bani.md

Moldova Agroindbank și Diana Ivanov, bloggera și antreprenoarea startupului „KIDDO”, pornesc într-o expediție despre curaj, ambiție și depășirea propriilor limite. Aventura începe chiar astăzi, de la Chișinău, și va continua timp de 21 de zile, până pe vârful Mera Peak din Nepal, care este unul dintre cele mai provocatoare din lanțul Himalaya. Are o înălțime de 6463m și urmează a fi escaladat în premieră de un cetățean al Republicii Moldova.

Expediția este parte a proiectului lansat de Diana Ivanov – #oFEMEIEunMUNTE – o inițiativă a cărei voce aparține femeilor ce îndrăznesc să-și trăiască visele, în pofida diferitor circumstanțe ale vieții sau stereotipurilor impuse de societate cărora femeile din Moldova încă trebuie să corespundă în calitate de femei/mame.

Moldova Agroindbank s-a alăturat proiectului din dorința de a încuraja femeile în calea lor de realizare a propriilor ambiții, de a deschide afaceri și de a transforma pasiunile în joburi pe care să le practice cu plăcere.

Fiecare dintre noi are munți pe care toată viața îi urcă, fie că este vorba de carieră, familie, pasiuni sau noi schimbări în viața personală. Nu este nevoie de puteri supranaturale pentru a reuși, ci doar să ne concentrăm curajul și voința în acest sens. Împreună cu Diana Ivanov vă invităm să ne depășim propriile limite și să pășim Împreună la Nivelul Următor. Îi dorim Dianei mult succes, curaj și putere în expediție și în dezvoltarea acestui proiect excepțional”, a declarat Aliona Stratan, Prim-vicepreședintele Comitetului de Conducere al MAIB.

Proiectul are la bază ideea „Women Empowering Women”, pe care Diana își propune să o transmită prin experiența sa în cele trei săptămâni de drumeție. Mesajul central al expediției este despre a-ți da dreptul să visezi, indiferent de variabilele externe sau cele pe care fiecare și le impune personal.

Această experiență nu este doar despre mine, este despre miile de femei care au nevoie de un impuls ca să-și trăiască propriile visuri. E despre mame care-mi scriu zilnic că și-au pierdut pe sine în perioada concediului de îngrijire a copilului, că nu mai știu cine sunt și ce pot, și nu mai văd lumina de la capătul tunelului. Fiecare pas urcat de mine pe munte va fi o confirmare vie a faptului că și ele pot mai mult decât își imaginează, că nu-i nevoie să vezi întreaga imagine a felului în care vei ajunge la scopul tău, e despre pași mici, făcuți cu regularitate și încredere care te duc pe înălțimi care păreau imposibile, fie ele în carieră, viață socială sau performanțe fizice.

Eu cred cu tărie în #WomenEmpoweringWomen, că noi femeile suntem o forță, că ne putem ajuta și inspira reciproc să ajungem dincolo de limitările impuse de societate, dar cel mai important, de cele internalizate de noi înșine de-a lungul anilor”, a menționat Diana Ivanov, în debutul plecării sale spre vârfurile muntoase din Himalaya.

În cadrul expediției vă îndemnăm să urmăriți paginile de Facebook și Instagram ale Moldova Agroindbank și Dianei Ivanov pentru a afla cum vă pot deveni serviciile MAIB cei mai buni prieteni chiar și la mii de metri altitudine, dar și ce beneficii vă oferă produsele MAIB în necesitățile cotidiene.

Despre Diana Ivanov

Diana Ivanov este mamă a doi băieți (de 3 și 5 ani), blogger cu o comunitate de peste 60.000 de internauți pe Instagram și Facebook, antreprenoare și fondatoarea startup-ului „KIDDO”. Promovează un mod de viață minimalist și sustenabil, implicarea în egală măsură a femeilor și bărbaților în educația copiilor și leadershipului în rândul femeilor.

Despre Moldova Agroindbank

Moldova Agroindbank este banca comercială nr.1 în Republica Moldova, și cea mai mare din acest segment. De 30 de ani, MAIB continuă să susțină cele mai importante proiecte culturale, artistice, sociale, sportive, educaționale și de antreprenoriat, investind în oamenii valoroși ai țării și în inițiativele care contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea vieții oamenilor.

Cu o experiență de trei decenii pe piața bancară, Moldova Agroindbank este una dintre cele mai moderne și inovative instituții, stabilă și de încredere, investind în construirea relațiilor pe termen lung cu clienții, punând accent pe digitalizare, rapiditate, flexibilitate și abordare personalizată. Banca deserveşte aproximativ un milion de clienţi: atât persoane fizice, cât şi IMM şi corporaţii.

P.

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală