Fără provizii, echipament sau armament, soldaţii ruşi se duc pe front să moară în Ucraina fără vreo şansă

17 Oct. 2022, 18:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Oct. 2022, 18:30 // Actual //  Lupu Eduard

Pe măsură ce Rusia încearcă să-şi consolideze liniile de apărare, noi rapoarte ies la suprafaţă despre soldaţii tineri care mor în luptă după ce au primit doar câteva zile de antrenament, scrie Business Insider.

După ce a suferit pierderi grele împotriva forţelor armate ucrainene, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o mobilizare parţială a armatei ţării în septembrie. Mişcarea a invocat 300.000 de rezervişti pe câmpul de luptă din Ucraina. Până acum, au fost mobilizaţi numai 222.000 de militari în rezervă.

Kelsey Vlamis şi Erin Snodgrass, de la Insider, au raportat anterior că mişcarea lui Putin de a îngroşa rândurile armatei ruse nu va schimba, cel mai probabil, cursul războiului, în care ucrainenii au obţinut numeroase victorii în ultimele luni.

Putin a declarat, vineri, la o conferinţă de presă, că 16.000 de noi recruţi au fost dislocaţi pe frontul din Ucraina. Unii dintre aceşti recruţi au la activ mai puţin de 10 zile de pregătire militară, a raportat Times.

Pe măsură ce armata ucraineană continuă să avanseze, ignorarea pregătirii corespunzătoare a soldaţilor ar putea ca, pe termen lung, să se întoarcă sever împotriva Rusiei, generând consecinţe usturătoare pe câmpul de luptă, au declarat experţii pentru Times.

Recruţii s-au plâns şi de condiţiile de viaţă necorespunzătoare cu care s-au confruntat de când au fost recrutaţi.

Un utilizator de pe reţelele de socializare a susţinut că soldaţii ruşi trăiesc în „condiţii inumane” şi că trebuie să-şi procure singuri mâncarea, a raportat Times. Alţi combatanţi s-au plâns că nu au niciun pic de experienţă în folosirea unei arme de foc.

„Soldaţii sunt fără mitraliere, fără haine, fără pantofi, fără nimic!…”, a spus un observator, potrivit Times. „Jumătate dintre ei sunt mahmuri, bătrâni şi stau să moară – Sunt efectiv carne de tun”.

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău