Musk ar putea obliga utilizatorii Twitter să plătească până la 19,99 dolari pe lună. Planul miliardarului

31 Oct. 2022, 17:12
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
31 Oct. 2022, 17:12 // Bani și Afaceri //  MD Bani

În urma acordului de 44 de miliarde de dolari încheiat de Elon Musk pentru cumpărarea Twitter, mai multe publicaţii au relatat că „Chief Twit” ar putea lansa în curând o nouă metodă de a genera venituri pe platforma de socializare, obligându-i pe utilizatori să plătească pentru insignele de verificare, scrie Business Insider.

Surse familiarizate cu acest subiect au declarat pentru Platformer, un buletin informativ creat de Casey Newton, fost editor al The Verge, că directorii Twitter au discutat în weekend despre o posibilă modificare a platformei sociale. Drept consecinţă, utilizatorii vor trebui să plătească pentru a se abona la Twitter Blue, altminteri îşi vor pierde insignele.

Twitter Blue, un abonament lunar de 4,99 dolari, a fost lansat anul trecut ca ofertă premium a platformei, oferind utilizatorilor acces la noi funcţii, cum ar fi o serie de pictograme personalizabile ale aplicaţiei, posibilitatea de a anula sau de a marca tweet-uri şi un „mod reader” pentru a vizualiza mai uşor şirurile lungi de postări. Un abonament cu nivel de verificare ar putea costa până la 19,99 dolari pe lună, potrivit The Verge.

Disponibilă în prezent doar în SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, lansarea Twitter Blue s-a confruntat cu o atracţie de nişă şi cu caracteristici limitate – dar legarea verificării la taxa de abonament ar putea să-i sporească popularitatea. În cazul în care Twitter va solicita o plată pentru statutul de „profil verificat”, va deveni prima aplicaţie americană majoră de socializare care ar face acest lucru, deoarece majoritatea platformelor oferă această funcţie gratuit.

Actualul proces de verificare a fost mult timp criticat ca fiind un statut „elitist”, cu cerinţe de eligibilitate înguste, considerate uneori părtinitoare faţă de utilizatorii medii. Legarea verificării de modelul de abonament plătit ar stabili o serie de criterii mai clare pentru obţinerea unei insigne.

Deşi mutarea nu a fost finalizată, potrivit surselor, Musk a postat în trecut despre faptul că urăşte publicitatea, angajându-se faţă de investitori să reducă dependenţa platformei de veniturile generate din publicitate şi să crească venitul mediu pe utilizator.

Duminică, Musk a postat pe Twitter că „întregul proces de verificare este revizuit”, dar nu a confirmat sau infirmat informaţiile privind trecerea la un model plătit.

În mediul online, răspunsul la potenţialele taxe pentru un statut verificat a fost întâmpinat în mare parte cu rezistenţă din partea persoanelor care deţin în prezent insignele, susţinând că schimbarea în cauză ar fi „un dezastru”.

Realitatea Live

23 Mai 2025, 14:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Mai 2025, 14:57 // Actual //  Ursu Victor

Gigantul energetic Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, intenționează să intre direct pe piața din Republica Moldova prin înființarea unei subsidiare de trading, care ar putea acoperi până la 30% din necesarul de gaze naturale al țării vecine.

„Există un potențial maxim de 1 miliard de metri cubi, cât este consumul total al Moldovei. Noi estimăm că am putea acoperi între 20% și 30% din acest volum”, a declarat directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu, citat de Profit.ro.

Spre deosebire de România, unde Romgaz este obligată prin lege să vândă gaze la un preț reglementat de 120 lei/MWh pentru consumatorii casnici și CET-uri până în martie 2026, piața din Republica Moldova este complet liberalizată. Acest aspect creează o oportunitate de a vinde gazele la prețuri mai mari.

„Diferența dintre prețurile din România și cele din Republica Moldova, chiar și după scăderea tarifului de transport, ne permite să valorificăm gazele la un preț mai bun peste Prut”, se menționează într-un document oficial al Romgaz.

Planul de extindere a Romgaz în Moldova vine și în contextul în care compania se pregătește să majoreze semnificativ producția, odată cu extragerea gazelor din zăcământul offshore Neptun Deep, dezvoltat împreună cu OMV Petrom. Producția din Marea Neagră este așteptată să înceapă în 2027.

De altfel, Energocom, traderul de stat al Republicii Moldova, a semnat deja primul său contract pe termen lung cu OMV Petrom pentru livrări de gaze provenite din Neptun Deep, consolidând astfel poziția României ca furnizor strategic pentru securitatea energetică a Moldovei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO