Ca să îşi salveze viitorul, miliardarul Nikolay Storonsky, unul dintre fondatorii Revolut, a renunţat la cetăţenia rusă

31 Oct. 2022, 16:44
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
31 Oct. 2022, 16:44 // Au Bani //  MD Bani

Nikolai Storonsky, miliardarul care conduce firma de tehnologie financiară Revolut, cu sediul la Londra, a renunţat la cetăţenia rusă ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina, potrivit Bloomberg.

Presa internaţională a relatat la 30 octombrie că Storonsky, care deţine şi un paşaport britanic, a luat această decizie.

Storonsky, în vârstă de 38 de ani, a fost un critic al invaziei Rusiei în Ucraina, afirmând că aceasta a fost „nu doar oribilă, ci aproape imposibil de crezut”.

„Aş dori să clarific, în mod public, ceea ce am simţit în privat încă din prima zi: Războiul nu este niciodată un răspuns”, a scris el într-o postare pe blog la începutul lunii martie, la doar câteva zile după ce Rusia a iniţiat conflictul. „Acest război este greşit şi total detestabil. Sunt oripilat şi îngrozit de impactul său şi îmi adaug vocea celor din întreaga lume care cer încetarea imediată a luptelor şi un angajament pentru soluţii diplomatice. Niciun alt om nu ar trebui să mai moară în acest conflict inutil”, a adăugat el.

În ciuda faptului că este originar din Ucraina, tatăl lui Storonski a fost sancţionat de guvernul ucrainean la începutul acestei luni din cauza funcţiei sale de director general la Gazprom Promgaz, divizia de cercetare a companiei ruseşti de gaze naturale de stat.

Storonsky este cofondator şi director executiv al Revolut, care proiectează software de aplicaţii pentru transferuri de bani şi servicii financiare conexe. Bloomberg estimează averea sa la 6,7 miliarde de dolari.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 10:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 10:10 // Actual //  Lupu Eduard

BNM ar putea fi obligată să restituie 2 miliarde de lei din jaful secolului. Judecătorii Curții de Apel au respins cererea guvernatoarei BNM, Anca Dragu, de revizuire a hotărârii judecătorești de obligare a Băncii Naționale la răspundere financiară.

Astfel, BNM a fost recunoscută civilmente responsabilă în dosarul jafului bancar din anul 2014,

Totodată, judecătorii, au dat curs cererii avocatului fostului viceguvernator BNM, Emma Tăbîrță, de a implica Banca Națională în proces ca parte responsabilă civilă.

Anterior premierul Dorin Recean a criticat decizia judecătorilor privind atragerea BNM în calitate de parte civilmente responsabilă, iar Asociația Judecătorilor l-a acuzat că atacă independența justiției. După aceasta avocatul unui din inculpați a cerut recuzarea procuroarei Mariana Leahu acuzând-o că a provocat „un conflict între puterea executivă și cea judecătorească”. Acuzatoarea a declarat că nu a raportat nimănui despre deciziile adoptate în instanță, iar avocatul a zis că este convins de cuvintele ei și și-a retras cerea de recuzare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău