Putin se face de râs. Armata Rusiei rămâne fără bombe

14 Dec. 2022, 05:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Dec. 2022, 05:15 // Actual //  Lupu Eduard

Situația Rusiei devine din ce în ce mai tensionată, pe măsură ce războiul a intrat în a nouă lună. Costurile uriașe pe care rușii au trebuit să le suporte ca urmare a conflictului izbucnit de ei sunt uriașe, iar pentru a se susține, Putin a apelat la metode de criză.

Situația Rusiei ca urmare a războiul a devenit critică, susțin oficialii de la Pentagon, ea aflându-se în situația în care este forţată să folosească bombe expirate pe măsură ce stocurile sale de muniţii scad după aproape zece luni de război în Ucraina.

Stocurile de muniție ale Rusiei sunt epuizate

Stocurile de muniție modernă ale Rusiei se epuizează rapid, având în vedere lupta constantă dusă de armată în Ucraina. Un oficial american a declarat că muniția Rusiei se va termina până la începutul anului viitor, dacă se continuă în același ritm de până acum.

Este probabil ceea ce îi determină să folosească bombe pe care le-am considera expirate. Cu alte cuvinte, încărcăm bomba şi ţinem pumnii în speranţa că va zbura sau că va exploda la aterizare”, a spus oficialul.

Aceasta a mai adăugat faptul că Rusia folosește acum muniție învechită, ce a fost produsă în urmă cu mai bine de 40 de ani. Luna trecută, secretarul american al Apărării a menţionat problemele legate de stocurile de muniţie cu care se confruntă forţele ruse, pe care le-a pus pe seama problemelor logistice ale Moscovei şi a loviturilor forţelor ucrainene asupra depozitelor de muniţii ruseşti.

Rusia a recunoscut că a rămas fără arme și muniție

În luna iulie, Rusia recunoștea pentru prima dată, indirect, că se confruntă cu o lipsă de arme și muniție. Kremlinul a prezentat atunci Dumei, o propunere de lege federală care prevede „măsuri economice speciale” și care vizează „contraterorism și alte operațiuni” în afara granițelor ruse.

Printre acestea, s-a făcut referire la necesitatea de a repara în cât mai scurt timp armele și echipamentele militare folosite în „operațiune specială din Ucraina”. Mai precis, legea prevedea că sectoare întregi de activitate trebuie convertite la efortul de război pentru creșterea capacității productive a sectorului militar și pentru reorganizarea logisticii aprovizionării, potrivit Mediafax.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău