România, într-un top al celor mai periculoase țări pentru turiști. La ce să fii atent când mergi în vacanță peste Prut

02 Ian. 2023, 13:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
02 Ian. 2023, 13:40 // Au Bani //  MD Bani

Un clasament recent plasează România pe primul loc între statele europene din punctul de vedere al riscului de deces pentru turiști.

Topul realizat de The Swiftest exclude state în război, ca Rusia și Ucraina, și utilizează, spun autorii săi, statistici independente, de la OMS, Banca Mondială, ONU etc. Pe baza acestora, România e plasată pe locul 13 dintre cele 50 de state luate în calcul (cele mai populare printre turiști la nivel global). Trebuie precizat că The Swiftest colectează date privind riscurile de călătorie și colaborează cu companii de asigurări de călătorie.

Clasamentul celor mai periculoase state la nivel global este condus de Africa de Sud. România mai este depășită de India, Mexic, Arabia Saudită și China.

Iranul e considerat mai puțin periculos față de România, la fel Uzbekistanul și Bulgaria (care se clasează pe locul 25).

Cele mai „puțin mortale” țări pentru turiști sunt Singapore, Danemarca și Țările de Jos.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Ce riscuri îi paște pe turiști în România?

  • Cea mai slabă notă – F – la riscul de deces prin otrăvire (involuntară).
  • Note foarte proaste și la boli transmisibile și accidente – surprinzător, însă, nu și la decese în accidente rutiere, unde România a obținut nota B-.

Conform celor mai recente date OMS, în 2019, în România rata de decese prin otrăvire a fost de 1,89 la 100.000 de locuitori, în vreme ce în alte state europene era sub 1 – chiar și în Bulgaria.

De asemenea, România are una dintre cele mai ridicate rate ale deceselor la suta de mii de locuitori – 1.427 în 2019, conform Eurostat, fiind depășiți la nivelul UE doar de Bulgaria.

Realitatea Live

19 Mai 2024, 10:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
19 Mai 2024, 10:38 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Tim Cook, şeful Apple după Steve Jobs, se gândeşte deja la viitor şi la cine ar putea să conducă după retragerea sa. Sub conducerea sa, Apple a ajuns la o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari, iar până în 2025, ar putea ajunge la 4.000 de miliarde, scrie Business Insider.

În ciuda rezultatelor extraordinare, Tim Cook nu se va afla la cârmă pentru totdeauna, de aceea CEO-ul în vârstă de 63 de ani face planuri pentru predarea ştafetei. Într-un podcast cu celebra cântereaţă albaneză Dua Lipa, Cook a spus că speră ca succesorul să „vină din interiorul Apple”.

Deşi Cook mai are de stat încă trei ani la conducerea companiei, pariurile privind următorul CEO deja au început.

Primul candidat la tron este John Williams. Potrivit Bloomberg, Williams a fost considerat în general drept succesorul logic al lui Cook încă din 2019, când a preluat studioul de design al Apple după plecarea directorului de design Jony Ive în 2019.

Williams a supravegheat dezvoltarea Apple Watch şi acum gestionează operaţiunile Apple la nivel mondial. Executivul a anunţat recent că firma renunţă la un proiect de un deceniu de a fabrica o maşină electrică Apple.

Cu toate acestea, există voci în companie care spun că Williams, în vârstă de 61 de ani, s-ar putea să nu fie un lider pe termen lung din cauza vârstei.

Un alt potential CEO al Apple ar putea fi John Ternus, cu o carieră de peste 20 de ani în companie, care este favorit pentru poziţie şi care conduce divizia de Hardware Engineering.

„Are o mulţime de abilităţi de management la fel ca şi Tim Cook.”.a scris într-un e-mail o persoană familiarizată cu problema conducerii.

Cu toate acestea, vârsta pare a fi o problemă şi pentru Ternus, fiind considerat la 49 de ani prea tânăr pentru conducere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău