Rusia schimbă tactica în războiul din Ucraina. Lansează rachete false ca să păcălească sistemele de apărare antiaeriană

02 Ian. 2023, 19:45
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
02 Ian. 2023, 19:45 // Actual //  bani.md

Rusia a schimbat tactica după ce multe dintre rachetele lansate au fost distruse. Armata lui Vladimir Putin folosește acum rachete false menite să inducă în eroare și să distrugă sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei.

Armata rusă a schimbat tactica în războiul din Ucraina. Folosește rachete false și drone kamikaze pentru a induce în eroare și a distruge sistemele de apărare antiaerienă ale forțelor armate de la Kiev.

„S-a reușit obținerea unei eficiențe maxime în eliminarea țintelor grație modificării componenței mijloacelor de atac. În plius acțiunile sunt mai complexe.

Înaintea atacului, deasupra majorității obiectivelor au apărut rachete false, folosite pentru identificarea elementelor de apărare aeriană.

După ce Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) și-a epuizat rachetele pentru a doborî ținte false, a început principala fază a atacului Forțelor Armate ale Rusiei“, a declarat Iuri Knutov, analist militar și director al Muzeului Trupelor de Apărare Aeriană, într-un interviu pentru Moskovski Komsomoleț.

Altă tactică

În ultimele zile, Rusia a lansat, zilnic, zeci de rachete și drone în direcția Ucrainei. Potrivit sursei citate, Rusia a folosit la începutul războiului doar rachete Kalibr pentru a ataca obiective strategice din Ucraina. În ultimele luni au început însă să fie folosite dronele kamikaze. Acestea pot induce în eroare sistemul de apărare antiaeriană, obligând armata ucraineană să-și irosească rachetele.

În plus, rachetele X-58 și X-31P ale Rusiei ar avea capacitatea să distrugă în totalitate sistemele antiaeriene ucrainene „Buk“. Patru astfel de dispozitive au fost scoase din uz într-o singură zi, potrivit vestidinrusia.ro.

Ajutor militar

Între timp, NATO promite un nou ajutor militar Ucrainei, care să o ajute să câștige războiul. „Forţele ucrainene au avansat de câteva luni, dar ştim de asemenea că Rusia a mobilizat mult mai multe forţe, dintre care numeroase se antrenează acum. Toate acestea indică faptul că ruşii sunt pregătiţi să continue războiul şi pot încerca să lanseze o nouă ofensivă.

Trebuie să furnizăm sprijin Ucrainei acum, inclusiv sprijin militar, pentru că aceasta este singura modalitate de a convinge Rusia că trebuie să se aşeze la masă şi să negocieze cu bună credinţă şi cu respectarea Ucrainei ca ţară independentă din Europa. Ceea ce ştim este că ceea ce Ucraina poate realiza în jurul acelei mese depinde total de puterea de pe câmpul de luptă”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău