Cine este adevăratul lider al Rusiei. Putin a aflat de la televizor

06 Ian. 2023, 04:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Ian. 2023, 04:40 // Actual //  Lupu Eduard

Evgheni Prigojin este din ce în ce mai mediatizat de presa de stat din Rusia, iar unii jurnaliști încep să îl numească drept liderului țării. Bucătarul lui Putin susține că grupul său de mercenari este marea forță a armatei ruse.

Comentatorii de la televiziunile rusești încep să sugereze, mai în glumă mai în serios, că Evgheni Prigojin este adevăratul lider al Rusiei.

Fondatorul grupului de mercenari Wagner a criticat în termeni dur performanțele armatei lui Vladimir Putin, care a suferit mai multe înfrângeri pe frontul din Ucraina și a fost nevoită să se retragă din zone cheie. Bucătarul lui Putin se laudă că grupul său este cea mai mare forță a armatei Rusiei.

„Comentatorii ruşi încep să glumească pe seama faptului că numele adevăratului preşedinte rus începe cu P şi se termină cu N, dar nu este Putin. Prigojin este cu siguranţă peste tot în mass-media de stat, criticând guvernatorii şi generalii şi cerând, în esenţă, înlăturarea lui Gherasimov (şeful Statului Major rus – n.r.)”, a scris pe Twitter Yaroslav Trofimov, corespondent al cotidianukui The Wall Street Journal.

Grațiați după ce au luptat în Ucraina

Evgheni Prigojin s-a ocupat personal de recrutarea deținuților și a fost filmat în timp ce se afla într-o închisoare și încerca să îi convingă pe pușcăriași să lupte în Ucraina. Joi, el a anunţat că primii deţinuţi recrutaţi de grupul său militar au primit graţierea promisă după ce au luptat șase luni pe frontul în Ucraina.

„Şi-au încheiat contractul. S-au achitat de el cu onoare, cu demnitate. Ei au fost primii. Nimeni altcineva în această lume nu munceşte atât de mult cum au făcut-o ei”, a declarat Prigojin într-o înregistrare transmisă de agenţia rusă de presă RIA-Novosti.

El în îndeamnă pe ruși să îi trateze cu respect pe acești foști deținuți. „Societatea rusă trebuie să-i trateze cu cel mai mare respect pe aceşti oameni, care au luptat timp de şase luni în schimbul libertăţii lor. Să nu beţi prea mult, să nu vă drogaţi, să nu violaţi femei, să nu faceţi prostii”, le-a transmis Prigojin foștilor deținuți.

Șefa organizaţiei Jailed Russia, un ONG care luptă pentru drepturile deţinuţilor a anunțat că 40.000 de voluntari au fost recrutați din închisorile rusești. Nu toți au luptat așa cum spune Prigojin. Mulți au încercat să dezerteze și au fost uciși.

Lupte grele în Bahmut

Marea ambiție a lui Evgheni Prigojin este cucerirea orașului Bahmut, dar până acum trupele sale nu au făcut mari progrese. Într-o înregistrare video publicată chiar de Anul Nou, el a fost filmat în timp ce vizita un subsol în care se aflau mai multe cadavre ale mercenarilor uciși în luptă.

„În Artemivsk (numele rusesc al orașului Bahmut n.r.), fiecare casă a devenit o fortăreaţă. Băieţii noştri se luptă uneori mai mult de o zi pentru o casă. Uneori se luptă săptămâni întregi pentru o casă. Şi în spatele acestei case, există încă o nouă linie de apărare, şi nu una singură”, a spus Evgheni Prigojin, potrivit news.ro.

Realitatea Live

13 Mai 2024, 10:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Mai 2024, 10:23 // Actual //  Lupu Eduard

József Váradi, CEO-ul companiei aeriene Wizz Air, a sugerat posibilitatea oferirii de zboruri către părți ale Chinei în viitorul apropiat. Această declarație vine în contextul unei creșteri semnificative a implicării financiare a companiei în China și a primirii de avioane Airbus de la fabrica din Tianjin, China.

Într-un interviu acordat CGTN Europe, Váradi a fost întrebat despre posibilitatea ca Wizz Air să ofere zboruri către orașe precum Shanghai sau Beijing cu noile sale avioane A321 neo. Deși a recunoscut că distanța ar putea reprezenta o provocare pentru avioanele din flota actuală, el a subliniat că compania nu exclude complet această opțiune.

„Aș spune că China va deveni accesibilă, nu în totalitate, dar în părți, pentru Wizz Air”, a declarat Váradi.

El a subliniat importanța tot mai mare a Chinei pentru companie, menționând că 62 din cele 208 de avioane ale flotei Wizz Air sunt finanțate de instituții financiare chineze, iar alte 19 se vor alătura flotei în viitor.

„Avem o treime din flotă finanțată în China și din China”, a subliniat CEO-ul Wizz Air.

Această dezvăluire sugerează o expansiune semnificativă a operațiunilor companiei în viitorul apropiat, într-o piață emergentă și în continuă dezvoltare precum China.

Compania aeriană low-cost Wizz Air  și-a reluat zborurile din Republica Moldova, începând cu luna 14 decembrie 2023, prin introducerea a trei destinații din Europa. Este vorba de Roma, Milano și Londra.

Wizz Air s-a retras din Republica Moldova în martie 2023 pe fundalul riscurilor de securitate, iar baza operațională  a Wizz Air de la Chișinău a fost închisă începând din 1 decembrie 2022 pentru o perioadă nedeterminată.

Low costul Wizz Air a fost înființată în 2003 și este cunoscută pentru serviciile sale de zboruri la prețuri accesibile. Compania operează pe numeroase rute în întreaga Europă și este un jucător important pe piața zborurilor low-cost.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău