Patru sate din Spania te plătesc să te muți acolo. Câți bani oferă

09 Ian. 2023, 12:01
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
09 Ian. 2023, 12:01 // Actual //  MD Bani

Spania continuă campania de încurajare a tinerilor care vor să se mute în mediul rural, atrâgându-i pe aceștia cu sume de bani pentru a crește gradul de locuire. Spania nu este singura țară care a recurs la această metodă, Italia fiind un alt exemplu care oferă case cu doar un euro.

Iată care sunt cele patru sate din Spania care te plătesc dacă te muți acolo:

  • Ponga, Asturias

Ponga este un oraș și un municipiu din provincia și comunitatea autonomă Asturias, nord-vestul Spaniei. Capitala sa este San Juan de Beleño. Ponga este gazda unui incredibil Parc Natural și se află în imediata apropiere a defileului Los Beyos.

Mai multe vestigii arheologice arată că a fost locuit în epoca bronzului. În timpul colonizării romane, Ponga aparținea teritoriului Cantabriei. Prima referință documentată despre Ponga a avut loc pe vremea lui Alfonso al IX-lea din León.

Guvernul Asturias oferă 3.000 de euro cuplurilor tinere interesate de o locuință în sat, alături de alți 3.000 pentru fiecare nou născut al familiei, scrie SpanishNewsToday.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

  • Rubia, Galicia

Aflat în nordul Spaniei, Rubia este un sat cu un trai ieftin și cu un sistem de educație foarte bine pus la punct. Autoritățile din Rubia sunt dispuse să ofere între 100 și 150 de euro pe lună tinerilor care vor să își întemeieze o familie în regiune.

  • Griegos, Aragon

Griegos este o comună situată în provincia Teruel, Aragon, Spania. Conform recensământului din 2004, municipiul are o populație de 137 de locuitori.

Pentru a crește numărul locuitorilor, autoritățile oferă chirie gratuită timp de trei luni, alături de un loc de muncă sigur. Ulterior, chiria va costa doar 225 de euro pe lună.

  • A Xesta, Pontevedra

San Fiz da Xesta este un sat, aflat în provincia Pontevedra, Galicia. În 2011 populația era de 252 de locuitori, în scădere față de 1999 când avea 271 de locuitori.

Biserica locală Sfântul Fiz este principala atracție a satului.

Autoritățile satului nu au posibilitatea unor sume, ca cele enumerate mai sus, însă vin cu chirii de numai 100 de euro pe lună.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău