Cunoaște 3 dintre mentorii rezidenți ai acceleratorului de tracțiune pentru startup-uri tehnologice UpNext by Dreamups

10 Apr. 2023, 12:51
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
10 Apr. 2023, 12:51 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Ești fondatorul sau fondatoarea unui start-up tehnologic și planifici să te extinzi în următorul an într-o țară nouă? Înregistrează-te în acceleratorul de tracțiune pentru startup-uri tehnologice – UpNext, și dezvoltă afacerea ta cu o investiție inițială de 25,000 EURO alături de mentori și mentore cu experiență.

Majoritatea experților la care vei avea acces prin UpNext au lucrat în echipe de startup de succes sau au cofondat unul, iar unii din ei sunt chiar investitori. Pe durata programului vei avea acces la 7 mentori rezidenți, lângă care care vei lucra cot la cot timp de 6 luni.

Adițional, vei interacționa cu o comunitate de 35+ investitori și antreprenori ce prin experiența lor îți vor oferi suport pentru a-ți construi procesele de lucru, crea un plan de scalare pe o nouă piață, construi o echipă, crește propriii KPI x10, și te vor pregăti de următoarea rundă de investiții.

Cunoaște câțiva mentori ai programului:

Lisa Gutu, VP of Sales Yapily

Lisa are o experiență de mai mult de 8 ani în domeniul finanțelor, cu accent pe Open Finance, Payments și API-uri. Mai mult, a condus inițiative de Open Banking în Europa cu companii precum Salt Edge și Trovata. În 2021, Lisa a fost recunoscută drept una dintre primele 45 de femei din Power List-ul Fintech.

Nicolae Gudumac, Co-founder&CTO Planable

Nicolae este co-fondator și CTO al startup-ului tehnologic, Planable, o platformă de colaborare pentru proiectele de marketing. Planable este folosit de peste 5000 de mărci din întreaga lume, inclusiv BMW, Volkswagen, și multe altele. Nicolae este, de asemenea, absolvent al unor
programe de accelerare prestigioase precum Techstars și MongoDB și se află în topul Forbes drept 30under30.

Răzvan Crăciunescu, Founder&Innovation Manager

Răzvan Crăciunescu, este în prezent profesor asociat la Universitatea Politehnica din București. În trecut acesta a fondat un startup în domeniul IoT pentru care a strâns peste 200.000 EURO și pe care l-a vândut cu succes la începutul anului 2019. Anterior a lucrat ca Product Specialist la Unicornul românesc UiPath și ca Project Manager pentru diverse proiecte de cercetare și dezvoltare.

Pe lângă experiența vastă a mentorilor la care ai access ca startup dacă participi în UpNext, te califici și pentru o rundă de investiții de 25k Euro + îți oferă șansa de a atrage încă 100k EURO la sfârșit de program de la comunitatea de investitori Mozaic.

Deadline de înregistrare pentru UpNext – 15 aprilie.

Formularul de înscriere este AICI. Pentru a afla mai multe detalii despre procesul de înregistrare și program, accesează upnext.md sau paginile de Facebook, Linkedin sau Instagram.

UpNext este creat de către Acceleratorul de inovații și antreprenoriat Dreamups, susținut de proiectul Future Technology Activities, finanțat de USAID și Suedia și susținut de Comunitatea
de Business Angels Mozaic

Realitatea Live

10 Apr. 2025, 13:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
10 Apr. 2025, 13:18 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Exporturile de floarea-soarelui din Republica Moldova au atins un nou record istoric în sezonul agricol 2024/2025, cu un volum de 486.674 de tone exportate în perioada iulie 2024 – martie 2025. Datele au fost prezentate într-o analiză de Iurie Rija, directorul Asociației „Agrocereale”.

Volumul exportat reprezintă cea mai mare cantitate livrată în ultimele patru sezoane, depășind cu 28% sezonul 2023/2024 și fiind mai mult decât dublu față de sezonul 2022/2023.

Valoarea totală a exporturilor a fost de 4,67 miliarde lei, semnificativ mai mare față de anul precedent (3 miliarde lei), însă nu a depășit recordul din sezonul 2021/2022, când Moldova a încasat 5 miliarde lei dintr-un volum mai mic, datorită unui preț mediu mult mai ridicat (12,26 lei/kg față de 9,59 lei/kg în sezonul actual).

„Creșterea actuală a exporturilor nu trebuie interpretată drept un succes absolut. Este vorba, în esență, de exporturi masive de materie primă, cu valoare adăugată redusă, în timp ce sectorul procesării rămâne în dificultate”, a declarat Iurie Rija.

În luna martie 2025 s-au exportat 69.275 tone de floarea-soarelui, cu 30% mai mult față de martie 2024. Prețul mediu a fost de 12,00 lei/kg, în scădere față de lunile ianuarie (12,09 lei/kg) și februarie (12,04 lei/kg). În portul Giurgiulești, prețul a coborât chiar la 10,80 lei/kg la începutul lunii aprilie, pe fundalul unei cereri mai slabe.

Topul exportatorilor în primul trimestru al anului 2025 este condus de grupul Rusagro, prin companiile „RUSAGROPRIM” și „AGRO-NOVA PRIM”, care au livrat împreună 49.227 tone. Urmează „OROM-IMEXPO” SRL cu 45.304 tone și „AGROFLORIS-NORD” SRL cu 26.844 tone, o companie care în mod tradițional se ocupa cu procesarea locală, dar a fost nevoită să exporte materia primă în formă brută din motive de eficiență economică.

Pentru prima dată, Turcia devine principala destinație pentru floarea-soarelui moldovenească, cu 193.033 tone importate între iulie 2024 și martie 2025. Aceasta a depășit România, care a absorbit 176.246 tone, și Bulgaria, cu 90.526 tone.

Turcia a oferit și cel mai bun preț mediu – 11,2 lei/kg, comparativ cu 10,4 lei/kg în România și 10,6 lei/kg în Bulgaria.

România, Turcia și Bulgaria au absorbit peste 1,76 milioane de tone de floarea-soarelui moldovenească în ultimii patru ani și un trimestru, ceea ce reprezintă circa 90% din exporturile totale ale Republicii Moldova pentru această cultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU