Bani pentru a te muta în străinătate. Cum poţi primi până la 50.000 de euro dacă vii în Spania, Italia sau Elveţia

16 Apr. 2023, 08:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2023, 08:32 // Actual //  Lupu Eduard

Localitățile rurale din diferite țări europene sunt tot mai pustii, deoarece oamenii preferă să se mute în oraș pentru a trăi mai bine. Ca urmare, autoritățile încearcă să gestioneze această problemă adoptând măsuri care să atragă noi locuitori.

Zonele rurale din multe țări se confruntă cu o populație îmbătrânită, pe măsură ce tinerii se mută în orașe sau, din diverse motive, nu au copii. Prin urmare, guvernele încurajează atât cetățenii, cât și străinii să se mute în aceste zone, dar nu oricum, ci printr-un imbold financiar.

Localităţile din Spania şi Elveţia care caută oameni

Autoritățile locale din Albinen, un sat din Alpii elvețieni cu o populație sub 250 de oameni, încearcă să atragă noi locuitori prin oferirea unei sume de 50.000 de franci elvețieni, adică 50.735 euro, cuplurilor care aleg să se mute aici.

Situat pe un versant de munte în cantonul Valais, satul pitoresc se află la o oră distanță de celebra stațiune de schi Verbier. Persoanele sub 45 de ani vor primi 25.000 de franci, 25.300 euro, pentru mutare, plus 10.000 de franci, 10.120 euro, pentru fiecare copil.

Programul este destinat doar cetățenilor elvețieni sau străinilor care au trăit suficient timp în țară pentru a obține un permis de ședere. De asemenea, aplicanții trebuie să se mute într-o casă în valoare de cel puțin 200.000 de euro, și să semneze un acord prin care se angajează să rămână în Albinen timp de cel puțin zece ani. Dacă nu respectă acest acord, banii trebuie returnați.

Ponga, un oraș mic cu 600 de locuitori în nord-vestul Spaniei, intenționează să plătească britanicilor suma de aproximativ 2.971 euro pentru a se muta în localitate. În plus, aceeași sumă va fi alocată pentru fiecare copil născut acolo.

De asemenea, Rubia, un sat din Galicia, Spania, oferă străinilor sau cetățenilor săi posibilitatea de a primi până la 150 de euro pe lună pentru cazare, în încercarea de a-i atrage să se mute acolo cu familiile lor.

Localitățile din Italia care se confruntă cu un deficit al populației

În regiunea Calabria, situată în sud-vestul Italiei, o mutare într-un sat cu o populație de 2.000 de locuitori sau mai puțin poate aduce o recompensă financiară de până la 28.000 de euro. Solicitanții trebuie să aibă sub 40 de ani și să se stabilească în regiune în termen de 90 de zile de la acceptarea cererii. În plus, ei trebuie să își creeze propria afacere sau să își găsească un loc de muncă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Presicce Aquarica, situată în regiunea Puglia din sudul Italiei, oferă o sumă de până la 30.000 de euro pentru cei care decid să se mute aici. Această ofertă se aplică noilor rezidenți care aleg să se stabilească în cele două orașe care alcătuiesc municipiul: Presicce și Aquarica del Capo. Zonele sunt înconjurate de un frumos peisaj rural cu plantații de măslini.

Autoritățile insulei italiene Sardinia oferă o sumă de 15.000 de euro celor care aleg să se mute aici. Cunoscută pentru plajele sale cu nisip fin, cerul albastru și apele turcoaz, Sardinia se confruntă cu o scădere a populației rurale pe măsură ce tinerii pleacă la muncă în străinătate.

Pentru a fi eligibil pentru un astfel de grant, trebuie să te muți într-una dintre municipalitățile insulei cu o populație de mai puțin de 3.000 de oameni. potrivit Euronews.com.

Realitatea Live

17 Mai 2024, 15:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Mai 2024, 15:09 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile Republicii Moldova s-au angajat ca în 10 ani să planteze 145 mii de hectare de pădure, însă realitatea e cu totul alta. Potrivit informațiilor, ponderea efectivă a plantărilor de păduri abia atinge 10% din necesarul anual de 15 mii de hectare, iar aceste plantări au loc doar timp de două luni pe an.

Vladislav Grati, vice-directorul Parcului Național Orhei spune că acest indicator de plantare a arborilor a fost în 1981, iar în perioada 2002 – 2011, anual se plantau peste 800 de hectare. Or, în prezent principala problemă este lipsa angajaților, salariile mici din silvicultură, dar și tehnica insuficientă.

„Tehnologiile de împădurire trebuie adaptate la condițiile primare ale terenurilor respective, iar materialul săditor trebuie constituit din specii de arbori și arbuști care au confirmat abilitate pentru condiții staționale grele și factori limitativi pedologici și climatici (stejar pedunculat, paltin de câmp, arțar tătăresc, ulm de câmp, frasin, vișin turcesc, scoruş păsăresc, stejar roșu, pin negru, sofora, ulm de Turkestan, coacăz argintiu, scumpie, corn, corcoduș etc.)”, a punctat Grati.

Programului Național de Împădurire prevede reabilitarea și crearea de păduri noi, pe o suprafață de 145 mii ha, pe parcursul a 10 ani (2023-2032). Costul total al programului este de 749,3 milioane de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău