Philip Morris International a lansat Raportul Integrat, care prezintă progresele și provocările din 2022

27 Apr. 2023, 11:30
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
27 Apr. 2023, 11:30 // Actual //  MD Bani

Philip Morris International (PMI) a publicat cel de-al patrulea Raport Integrat anual, care cuprinde progresele înregistrate în atingerea obiectivelor de sustenabilitate, dar și informații actualizare despre tranziția companiei către un viitor fără fum. Raportul scoate în evidență eforturile companiei în cercetarea științifică a produselor fără fum, reducerea deșeurilor post-consum, și nu în ultimul rând crearea unui mediu sigur și productiv pentru angajați, notează InfoMarket.

În Raportul său Integrat pentru anul 2022, Philip Morris International a prezentat progresele obținute în două categorii: impactul produselor și impactul operațiunilor.

Principala ambiție a companiei este cercetarea și dezvoltarea produselor fără fum. În raport se menționează că pentru PMI este vital ca alternativele țigărilor tradiționale să fie evaluate minuțios și fundamentate științific din perspectiva impactului asupra sănătății. Investițiile totale din spatele produselor fără fum au constituit peste 10 miliarde de dolari către anul 2022.

„În pofida multiplelor provocări, 2022 a fost un an remarcabil, care i-a unit pe angajații noștri și ne-a permis să atingem rezultate palpabile în atingerea scopului nostru”, a declarat Jacek Olczak, CEO al PMI.

În Raportul Integrat se arată că în 2022, produsele fără fum au reprezentat 32.1% din veniturile Philip Morris International, iar aproape 30 milioane de fumători adulți au trecut la alternativele dezvoltate de PMI și fundamentate științific.

„Suntem tot mai aproape de ambiția noastră, și anume să devenim către anul 2025 o companie în care produsele fără fum ocupă un loc majoritar, ca într-un final să renunțăm la țigări. Deși o transformare de această amploare și complexitate nu poate fi realizată peste noapte, ne angajăm să o realizăm cât mai curând posibil. Prin cooperare constructivă vom accelera ritmul schimbărilor semnificative și importante, și vom finaliza transformarea noastră”, a menționat Jacek Olczak.

Comercializarea responsabilă este o altă prioritate a PMI. Astfel, compania a continuat implementarea programelor de prevenire a accesului minorilor la produse de tutun în punctele de vânzare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Ne conducem de cele mai stricte reguli atunci când realizăm comercializarea produselor de tutun și alternativelor fără fum. Regulile noastre sunt deseori mai stricte decât legislația locală. Noi nu încurajăm oamenii să înceapă să fumeze și susținem renunțarea totală la consumul de nicotină. Produsele noastre fără fum sunt destinate doar fumătorilor adulți, care de altfel ar continua să fumeze. Deși, nu sunt lipsite de riscuri, aceste produse nu ard tutunul și generează niveluri scăzute de substanțe chimice în comparație cu țigările, fiind o alegere mai bună decât continuarea fumatului”, afirmă managerul general Philip Morris Moldova, Elena Naumenko.

Conștient de importanța reducerii deșeurilor post-consum, Philip Morris International s-a focusat pe programele de colectare a dispozitivelor electronice fără fum scoase din uz. În 2022, centrele specializate CIRCLE au reușit să obțină o rată de reciclare a produselor fără fum de 86%. Anul trecut și reprezentanța companiei din Republica Moldova a reușit să realizeze primul export de dispozitive electronice destinate reciclării.

„Începând cu anul 2018, atunci când a fost lansat în Moldova sistemul de încălzire al tutunului, Philip Morris și-a propus să colecteze dispozitivele uzate, pentru a contribui la un mediu curat. Datorită atitudinii responsabile a consumatorilor și a partenerilor companiei noastre, a fost posibil să realizăm acest obiectiv important. Până în prezent, am reușit să transmitem centrului de reciclare PMI aproximativ 1,5 tone de dispozitive sau 50% din volumul total al produselor fără fum colectate”, a declarat Elena Naumenko.

Nu în ultimul rând, Raportul Integrat scoate în evidență impactul operațional, și anume interacțiunea companiei cu angajații.

„Angajații noștri sunt promotorii inovației și a misiunii companiei. Ne-am angajat să le asigurăm un mediu de lucru sigur și să contribuim la starea lor de bine. În acest sens, am decis să menținem sistemul hibrid de lucru, astfel, angajații care au nevoie de a lucra de la distanța pot în continuare face acest lucru. La fel, oferim diverse oportunități de dezvoltare și posibilități de avansare profesională”, menționează managerul Philip Morris Moldova.

La nivel global, PMI s-a angajat să minimizeze impactul operațiunilor companiei asupra mediului înconjurător prin reducerea emisiilor totale de CO2e din lanțul valoric, trecerea la energie regenerabilă, precum și la automobile electrice.

Realitatea Live

01 Apr. 2025, 16:52
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
01 Apr. 2025, 16:52 // Uncategorized //  Ursu Victor

Consiliul Concurenței a venit cu precizări oficiale privind recentele creșteri ale prețurilor la carnea de porc, după apariția unor declarații alarmante în spațiul public și preluări mediatice care au ridicat suspiciuni privind eventuale înțelegeri de cartel sau abuzuri din partea comercianților.

Potrivit instituției, în contextul unei economii de piață, formarea prețurilor este influențată de factori obiectivi, precum cererea și oferta, costurile de producție și transport, nivelul taxelor, fluctuațiile internaționale sau balanța de importuri și exporturi. Consiliul nu are atribuții de a stabili, plafona sau modifica prețuri, și nici nu poate sancționa companiile doar pentru că își majorează prețurile.

Totuși, autoritatea de concurență monitorizează cu atenție piața și intervine în cazul identificării unor practici anticoncurențiale, precum înțelegeri între concurenți privind fixarea prețurilor sau abuzul de poziție dominantă. În acest moment, Consiliul analizează situația de pe piața cărnii de porc pentru a detecta eventuale semnale care ar putea indica astfel de comportamente ilegale.

„Îndemnăm producătorii, comercianții și consumatorii să ne sesizeze orice comportament suspect. Vom interveni acolo unde legea ne permite”, se menționează în comunicatul oficial.

Consiliul Concurenței reiterează că își menține angajamentul de a asigura o piață corectă și competitivă, în beneficiul consumatorilor și al unei economii sănătoase.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ