Dacia a dat marea lovitură cu acest model. Se vinde extraordinar și e în topul preferințelor

07 Mai 2023, 07:27
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
07 Mai 2023, 07:27 // Actual //  bani.md

Una dintre cele mai populare maşini autohtone a ajuns şi în topul în preferințele europenilor. Dacia Sandero a fost al doilea cel mai bine vândut autoturism în Europa în primele 3 luni ale acestui an.

Modelul Sandero este întrecut în vânzări doar de Tesla Y care şi-a redus simţitor preţul de la începutul anului. Specialiştii din piaţa auto spun că maşinile electrice se află pe un trend ascendent, iar numărul înmatriculărilor pentru acest tip de vehicule a crescut cu 43% față de primele luni ale anului 2022. Cu toate acestea, raportul calitate-preț oferit a împins modelul Sandero în topul vânzărilor.

Mai exact, de la începutul anului 2023, numărul clienților care au comandat online un automobil Dacia a depășit deja 3400 de persoane. Pe parcursul campaniei Sezonul Dacia au fost comandate online peste 1300 de mașini.

Record de comenzi online

Dacia anunță un record de comenzi efectuate online prin intermediul platformei proprii e-commerce. Un vârf al comenzilor de automobile configurate online a fost înregistrat în timpul campaniei Sezonul Dacia, derulată de-a lungul a 5 săptămâni din 10 martie până la jumătatea lunii aprilie.

Ofertele speciale disponibile în cadrul campaniei (reduceri de până la 600 de Euro, 2 ani garanție extinsă pentru o selecție de versiuni sau 10.000 km gratuiți pentru modelul Spring cu facelift) au adus un interes ridicat în rândurile clienților, mulți dintre aceștia alegând să beneficieze de avantajele platformei de vânzări online pentru a comanda vehiculul dorit.

Astfel, pe parcursul campaniei au fost comandate maşinile prin intermediul platformei de E-commerce, triplu față de nivelul înregistrat de-a lungul aceleiași perioade a anului trecut.

Sendero în topul preferințelor europenilor

Modelele care au înregistrat cel mai mare număr de comenzi au fost Sandero (36% din total), urmat de Duster (22%) și Logan (20%), în cazul fiecărui model fiind preferate versiunile superioare de echipare.

De la începutul anului, numărul clienților care au comandat online un vehicul Dacia depășește 3.400, în creștere cu 125% față de numărul celor care au apelat la această modalitate de achiziție în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală