Dacă ai aproape 40 de ani, nu mai ești un copil. Acum cuvântul cheie este „milenar geriatric”.
Această definiție, care a stârnit controverse pe rețelele de socializare, definește milenarii care s-au născut în prima jumătate a anilor 1980 și care se simt confortabil atât cu comunicațiile analogice, cât și cu cele digitale.
Termenul a apărut într-un articol publicat în aprilie pe Medium de Erica Dhawan, unde a vorbit despre importanța valorificării vechilor millennial pentru a ușura revenirea la coexistența între generații în Noua Normalitate.
„Geriatric millennials sunt o microgenerare specială născută la începutul anilor 1980, care se simt confortabil cu formele de comunicare analogice și digitale”, spune articolul.
Geriatrie și gerontologie este specialitatea medicală care are drept obiective asistența medicală din îngrijirea acută, cronică, preventivă, de recuperare și terminală a vârstnicilor, precum și studiul procesului de îmbătrânire din punct de vedere somatic, mental, funcțional și social la nivel individual , și al problematicii legatului acestui proces la nivelul societății.
Din punct de vedere tehnic, milenarii sau generația Y sunt toți acei oameni care s-au născut între 1980 și 1996. Adică, este o generație care astăzi include oameni între 24 și 41 de ani. Cu toate acestea, textul lui Dhawan preciza că microgenerarea celor născuți între 1980 și 1985 cuprindea un subgrup pe care ea îl numea „geriatric millennials”.
Desigur, o astfel de clasificare a zguduit rețelele sociale pentru că, ei bine, oamenii care s-au născut în acea perioadă de timp au abia 40 de ani.
Pentru mulți, diviziunea a fost inutilă, deoarece există un alt termen pentru a defini primul val de milenii care a venit în lume: Xennial, adică acei oameni care sunt tehnic millennial, dar împărtășesc multe caracteristici cu generația X.
Definiția nu este oficială și nu este altceva decât un comentariu frumos asupra viziunii societății asupra vârstei și tineretului. Utilizatorii Twitter au răspuns chiar cu umor și meme la noul nume.
Ce generație ești?
1925-1945: Generația tăcută
1946-1964: Baby Boomers
1965-1980: Generația X
1977-1983: Xennials
1981-1996: Millennials (cunoscută și sub numele de generația Y)
1993-1998: Zennials
1997-2012: Generația Z sau Centenarii
2013-prezent: Generation Alpha