The New York Times: Trump își plătește avocații din donațiile de campanie primite de la americani

28 Iun. 2023, 06:52
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Iun. 2023, 06:52 // Actual //  bani.md

Fostul președinte republican american Donald Trump a schimbat regulile de distribuire a donațiilor, ceea ce i-a permis să redirecționeze o mare parte din contribuții pentru a-și plăti cheltuielile judiciare.

Fostul președinte al SUA și actualul candidat la președinție Donald Trump a găsit o modalitate de a-și plăti taxele juridice tot mai mari. Potrivit The New York Times, o schimbare neobservată anterior a regulilor de strângere de fonduri online i-a permis să deturneze o parte semnificativă din donațiile de campanie pentru a-și plăti taxele de judecată de milioane.

La începutul campaniei sale în noiembrie, 99% din banii strânși online au mers în campania sa și doar 1% către comitetul de strângere de fonduri al lui Trump, Salvați America, dar în februarie sau martie, conform datelor arhivate online, el a ajustat această proporție. Acum, ponderea pentru campania sa a scăzut la 90% din donații, iar 10% sunt destinate fondului Salvați America. Pe baza cifrelor publicate, cel puțin 1,5 milioane de dolari au fost probabil deturnați către Salvați America. Acest lucru i-a permis lui Trump să plătească cheltuielile de judecată nu din buzunarul propriu, ci din donațiile americanilor.

Donald Trump se pregătește să se apere în cel puțin două dosare penale. Onorariile lui juridice pot ajunge la milioane de dolari.

În SUA, așa-numitele PAC, comitete de acțiune politică, sunt folosite de toate partidele și actorii politici pentru a colecta donații pentru cauza lor.

Competențele acestor comitete nu sunt reglementate clar, dar se stipulează că comisiile electorale nu pot plăti direct pentru ceva care avantajează personal candidatul.
Timp de mai bine de un an, înainte ca Trump să devină candidat pentru Casa Albă în 2024, Salvați America a plătit facturi legate de diverse investigații asupra fostului președinte și a aliaților săi. În februarie 2022, PAC a anunțat că are 122 de milioane de dolari în cuferele sale. Peste 16 milioane de dolari din aceste fonduri au fost destinate plății facturilor legale.

Trump se laudă, într-o conversaţie înregistrată în iulie 2021, că deţine documente confidenţiale ale Pentagonului
Fostul preşedinte american, care candidează la fotoliul de la Casa Albă în alegerile legislative din 2024, este inculpat de justiţia americană cu privire la modul neglijent în care a gestionat documente confidenţiale după ce a plecat de la Washington, în ianuarie 2021.

Republicanul, în vârstă de 76 de ani, este acuzat de faptul că a pus securitatea Statelor Unite în pericol prin faptul că a păstrat documente confidenţiale în reşedinţa sa de lux din Mar-a-Lago, în Florida.

La începutul lui iunie, fostul şed de stat a pledat ”nevinovat” de aceste acuzaţii.

Însă, o înregistrare din iulie 2021 – obţinută de CNN – riscă să pună în discuţie versiunea lui Donald Trump. În această înregistrare audio – de zece minute -, publicată luni, fostul locatar al Csei Albe se laudă că a păstrat documente confidenţiale.

”Acestea sunt documentele”, spune Donald Trump, referindu-se la ceva despre care spune că este ”foarte confidenţial”.

”Am o grămadă mare de documente (…), priviţi”, spune el, precizând că această convorbire a avut loc ”off the record” (”neoficial”, ”în privat”) şi că nu poate fi restranscrisă sau difuzată.

CNN precizează că această înregistrare provine dintr-un interviu pe care Donald Trump l-a acordat unor persoane care lucrau la memoriile lui Mark Meadows, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte american.
În cazul în care este găsit vinovat, Donald Trump riscă mai mulţi ani de închisoare. Documentul audio riscă să-i perturbe campania electorală miliardarului republican.

El domină în sondaje, însă mai mulţi membri ai Partidului său Republican au început să se distanţeze de el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală