Țara europeană în care iei amendă de până la 4.000 de euro dacă asculți muzica tare pe plajă

07 Iul. 2023, 12:02
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
07 Iul. 2023, 12:02 // Actual //  bani.md

Cei care își doresc să se bucure în liniște de mare, soare și nisip au un motiv în plus să aleagă o populară destinație europeană.

Autoritatea Maritimă Națională (AMN) din Portugalia a interzis boxele portabile care difuzează muzica pe plajă la un volum ridicat, deranjându-i pe localnici și pe turiști. Măsura anunțată luna trecută interzice „utilizarea unui echipament audio și a activităților care produc zgomot și care, potrivit prevederilor legii, pot cauza disconfort”.

Nu este clar volumul considerat deranjant, însă cei care se află pe plajă pot face reclamație la secția de poliție căreia îi este arondată plaja respectivă, relatează Euronews.

Amenzile pentru cei care produc zgomot pe plajă sunt cuprinse între 200 și 4.000 de euro pentru persoane fizice și între 2.000 și 36.000 de euro pentru grupuri.

Totodată, polițiștii pot confisca „accesoriile” zgomotoase, de exemplu boxele portabile.

Printre activitățile interzise pe plajele din Portugalia se numără și practicarea unor sporturi în afara spațiilor desemnate în acest scop, camparea în afara spațiilor rezervate și aprinderea focului pe plajă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Tot mai multe destinații estivale iau măsuri pentru a preveni comportamentul necivilizat al turiștilor. Vara trecută, municipalitatea din orașul catalan Barcelona a interzis țigările pe plaje pentru a-i proteja pe nefumători de efectele fumatului pasiv și pentru a preveni aruncarea mucurilor în nisip.

Primăria din Dubrovnik le-a interzis turiștilor să folosească valize pe roți în interiorul orașului, pentru a reduce zgomotul pe care acestea îl fac atunci când sunt trase pe străzi și care îi agasează pe localnici, în special în toiul nopții. Conform noilor prevederi, accesul cu trolere în orașul vechi este permis, însă acestea trebuie ridicate și cărate fără folosirea roților. Amenda pentru nerespectarea regulii este de 265 de euro.

Din toamnă, turiștii care ajung în Dubrovnik vor fi obligați să-și lase bagajele într-un loc special amenajat pentru a li se permite accesul dincolo de zidurile orașului vechi. Vizitatorii vor trebui să plătească un curier care le va transporta bagajele cu un vehicul electric la locul în care sunt cazați.

Grecia a introdus un sistem de limitare a timpului pe care turiștii îl pot petrece la Acropole, în încercarea de a controla invazia grupurilor de turiști.

În Austria, primăria din pitorescul orășel Hallstatt a montat un panou din lemn într-un loc invadat de străinii care vin acolo ca să facă selfie-uri, deranjându-i pe localnici.

Iar în Italia turiştii vor găsi mai greu cazare în regiunea Trentino Alto Adige, din cauza noilor reguli care limitează numărul de oaspeți care pot sta aici peste noapte. În 2022, au fost 34 de milioane de turişti în mica regiune din nordul Italiei, care găzduiește peisajul montan spectaculos al Dolomiților și traseele de drumeții de pe lângă lacurile glaciare.

Întrucât zona şi-a „atins limita” de vizitatori pe care îi poate gestiona, numărul de vizitatori peste noapte în regiunea din nordul Italiei va fi limitat la nivelurile din 2019 și nu mai pot fi deschise alte pensiuni, spaţii Airbnb sau hoteluri, cu excepția cazului în care unul deja existent se închide.

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală