Elon Musk ar putea să rămână fără jumătate de miliard. Pretenţiile foştilor angajaţi de la Twitter

13 Iul. 2023, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Iul. 2023, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

Foştii angajaţi de la Twitter, concediaţi după preluarea companiei de către miliardarul Elon Musk, au pretenţii pecuniare de la fostul angajat de cel puţin 500.000.000 de dolari.

Foștii angajați Twitter au intentat un proces colectiv susținând că compania refuză să le plătească indemnizația de concediere cuvenită în valoare totală de cel puțin 500 de milioane de dolari, relatează Reuters. Procesul în instanța federală din San Francisco a fost intentat de Courtney McMillian, care până la concedierea ei, în ianuarie 2023, a condus departamentul responsabil de programele de beneficii pentru angajați.

Planul de indemnizație adoptat de Twitter în 2019 plătește majorității angajaților două luni de salariu, plus o săptămână suplimentară de salariu, la concediere, pentru fiecare an de muncă, a spus ea. În același timp, compania, potrivit lui McMillian, nu a plătit nicio indemnizație de concediere multor angajați și le-a oferit altora nu mai mult de o lună de salariu.

Încălcarea contractelor de muncă

Agenția Reuters notează că nu este prima dată când compania lui Musk este trimisă în judecată din cauza concedierii angajaților, dar procesele din trecut au fost legate de încălcarea contractelor de muncă. În iunie, de exemplu, a fost intentată o acțiune colectivă împotriva companiei, susținând că Twitter nu a plătit foștilor angajați milioane de dolari în bonusuri contractuale. Totodată, într-un nou proces, compania este acuzată de încălcarea legii federale privind prestațiile sociale.

Solicitată de Reuters să comenteze situaţia, Twitter a răspuns cu un emoji. Agenția Reuters a explicat acest lucru prin faptul că compania nu mai are un departament de relații cu mass-media.

Fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk, a devenit proprietarul Twitter la sfârșitul lunii octombrie 2022. El a anunțat imediat că intenționează să reconstruiască, dintr-o companie cu pierderi, potrivit estimărilor sale, într-o companie profitabilă ţi a anunâat reducerimari de personal în la Twitter. Reuters a scris că Musk a concediat aproximativ jumătate dintre angajați și i-a avertizat pe ceilalți că vor lucra suplimentar. Câteva sute de angajați au părăsit benevol compania după condiţiile impuse de Elon Musk.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

16 Mai 2024, 18:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Mai 2024, 18:49 // Actual //  Lupu Eduard

Nu se întâmplă prea des ca Samsung să întreacă Apple în campaniile sale de marketing, dar compania sud-coreeană a făcut exact acest lucru cu cea mai recentă reclamă a sa, „Uncrush”, scrie publicația FastCompany.

La începutul acestei luni, Apple a dezvăluit mult-așteptatul nou iPad Pros, care dispune de ecrane OLED. Acestea sunt, de asemenea, cele mai subțiri dispozitive pe care Apple le-a realizat vreodată. Pentru a scoate în evidență această subtilitate, Apple a lansat o nouă reclamă numită „Crush”. Reclama arată un compresor industrial care zdrobește lucruri precum o chitară, un pian, vopsea, sculpturi și multe altele.

Reclama „Crush” a Apple nu a fost bine primită de public, care a transmis că simbolizează distrugerea creativității umane de către tehnologie. Ulterior, Apple și-a cerut scuze pentru reclamă și că nu o va mai difuza la televizor. Deși lucrurile ar fi trebuit să se termine acolo, Samsung a văzut un mod de a profita de această situație și a făcut o campanie publicitară ca răspuns la spot-ul Apple.

În reclama „Uncrush”, publicul se află în aceeași cameră cu același compresor industrial din reclama Apple. Peste tot sunt instrumente de creație fizică sparte și zdrobite. Vedem o pereche de picioare care se plimbă printre distrugeri, apoi o femeie ridică o chitară care a fost distrusă doar parțial de compresorul Apple. Ea începe să cânte la ea în timp ce citește partituri de pe o tabletă Samsung.

Reclama se încheie cu tag-ul „Creativitatea nu poate fi distrusă”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău