Cei cinci copii ai lui Silvio Berlusconi sunt acum miliardari

13 Iul. 2023, 13:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Iul. 2023, 13:23 // Actual //  Lupu Eduard

La o lună după ce mogulul media și fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a murit (în 12 iunie), testamentul său a fost în sfârșit desigilat.

Evaluată la aproximativ 6,8 miliarde de dolari în momentul morții sale, averea magnatului în vârstă de 86 de ani va fi acum moștenită de cei cinci copii ai săi din două relații diferite: Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora și Luigi.

Potrivit Forbes SUA, testamentul a dezvăluit că Berlusconi a planificat să ofere cea mai mare parte a averii sale – în mare măsură legată de compania-holding Fininvest – Marinei și lui Pier Silvio, cei mai mari copii ai săi din prima căsătorie cu Carla Elvira Lucia Dall’Oglio, cu care s-a căsătorit în 1965 și de care a divorțat în 1985.

La momentul morții sale, miliardarul, care divorțase de două ori, avea o relație cu Marta Fascina, o politiciană în vârstă de 33 de ani și membră a parlamentului italian pentru partidul Forza Italia al lui Berlusconi, dar cei doi nu se căsătoriseră legal.

Marea parte a averii lui Berlusconi era legată de Fininvest, o companie de investiții înfloritoare pe care a înființat-o în 1978. Compania deține 49% din emițătorul MediaForEurope, care a crescut din imperiul de televiziune al lui Berlusconi; 30% din banca de investiții Mediolanum; 53% din editura Mondadori; precum și mai multe firme imobiliare, un teatru istoric din Milano și A.C. Monza, o echipă de fotbal din prima divizie – Serie A – a Italiei.

Legea italiană prevede că atunci când decedatul are mai mulți copii, dar nu există un soț sau o soție, două treimi din moștenire trebuie împărțite în mod egal între moștenitori, ceea ce în cazul lui Berlusconi se referă la cei cinci copii ai săi. Doar o treime din restul moștenirii poate fi distribuită liber, și Berlusconi a ales să împartă partea rămasă în mod egal între Marina și Pier Silvio.

Pe baza conținutului testamentului, Marina și Pier Silvio vor controla acum fiecare o participație estimată la 26,5% în Fininvest, în timp ce Barbara, Eleonora și Luigi vor deține fiecare câte 15,6%.

Ei vor împărți, de asemenea, activele lui Berlusconi în afara Fininvest, cu investiții care includ mai multe vile și case răspândite în Italia, Franța și Antigua.

După ce au moștenit averea tatălui lor, Forbes estimează că Marina și Pier Silvio vor ava fiecare averi în valoare de 1,9 miliarde de dolari, în timp ce Barbara, Eleonora și Luigi vor avea fiecare averi de aproximativ 1 miliard de dolari.

Marina, în vârstă de 56 de ani, a fost de mult timp moștenitoarea lui Berlusconi, preluând conducerea Fininvest în calitate de președintă începând din 2005. A fost renumită președintă în luna iunie a acestui an, consolidându-și această poziție.

Ea s-a alăturat afacerii familiei la vârsta de 29 de ani, când a devenit vicepreședinte al Fininvest, iar în prezent conduce Mondadori și este membră a consiliului de administrație al MediaForEurope.

Marina a fost clasată de Forbes printre cele mai puternice femei din lume în 2010 și este căsătorită cu un fost dansator al Operei La Scala din Milano.

Pier Silvio, în vârstă de 54 de ani, este CEO-ul MediaForEurope, poziție pe care a obținut-o în 2015 după ani de muncă încompaniile media ale tatălui său. A început în 1992 la Publitalia, agenția de marketing a lui Berlusconi, la vârsta de 23 de ani, înainte de a trece la rețelele de televiziune. Pier Silvio este, de asemenea, membru al consiliului de administrație al Fininvest și al Mondadori.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Cei trei copii mai mici ai lui Berlusconi, Barbara, Eleonora și Luigi, sunt din căsătoria sa cu actrița Veronica Lario, cu care s-a căsătorit în 1990 și de care a divorțat în 2015. Barbara, în vârstă de 38 de ani, este membră a consiliului de administrație al Fininvest și a lucrat anterior la echipa de fotbal italiană A.C. Milan înainte ca tatăl său să vândă echipa investitorilor chinezi pentru 630 de milioane de dolari în 2017.

Luigi, în vârstă de 34 de ani, a fost membru al consiliului Mediolanum din 2007 până în 2015 și servește, de asemenea, în consiliul de administrație al Fininvest, la care s-a alăturat în 2012, la vârsta de 24 de ani.

Despre Eleonora, în vârstă de 37 de ani, se cunosc puține detalii, iar ea nu pare să aibă un rol oficial în vreuna dintre companiile tatălui său.

În afară de copiii săi, Berlusconi a donat 100 de milioane de euro partenerei sale, Fascina. A pus deoparte o sumă egală pentru fratele său mai mare, Paolo, care a preluat ziarul italian Il Giornale de la Silvio în anii ’90 și apoi a vândut o participație de 70% din cotidian către editorul Antonio Angelucci pentru aproximativ 9,5 milioane de dolari în aprilie.

Berlusconi a donat, de asemenea, 30 de milioane de euro lui Marcello Dell’Utri, un prieten și aliat politic de lungă durată care a cofondat Forza Italia în 1994 și a fost membru al parlamentului timp de aproape două decenii până la condamnarea sa pentru colaborare cu mafia în 2014.

Restul banilor lui Berlusconi vor fi împărțiți între copiii săi – după ce aceștia plătesc o impozitare estimată la 4% pentru moșteniri mai mari de 1 milion de euro.

În testamentul său, scris în ianuarie 2022, în timpul unei spitalizări pentru o infecție a tractului urinar, Berlusconi le-a lăsat copiilor săi un mesaj de rămas bun: “Vă iubesc foarte mult.” După aproape un an și jumătate de la acel moment, a făcut copiilor săi ultimul dar: miliardele sale.

Realitatea Live

01 Dec. 2023, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2023, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul 2024, evidențiind o creștere a veniturilor și reduceri semnificative a deficitului. Potrivit ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, proiectul bugetului a fost elaborat având în vedere perspectivele de dezvoltare economică pentru următorii 3 ani și prognoza macroeconomică actualizată în octombrie.

Veniturile estimate la bugetul de stat pentru anul viitor sunt programate să atingă suma de 66,63 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de cifrele actualizate pentru 2023. Cheltuielile sunt estimate la 82,22 miliarde lei, reprezentând o reducere de 2,2%, iar deficitul se va situa la 15,59 miliarde lei, cu o reducere semnificativă de 14,9%.

Ministrul Rotaru a subliniat că proiectul de buget pentru 2024 a luat în considerare perspectivele de dezvoltare economică, precum și prognozele macroeconomice convenite cu experții FMI. Conform acestora, se estimează că PIB-ul va crește cu 3,5%, inflația medie anuală va fi de 5,7%, iar salariile medii vor crește cu 10,18%.

În structura veniturilor bugetului de stat pentru 2024, impozitele și taxele vor reprezenta peste 91,7%, cu o creștere de 9%. Principala sursă fiscală va fi TVA, estimată să aducă venituri de 34,17 miliarde lei, în creștere cu 8%.

Cheltuielile bugetului vor fi axate pe obiectivele de politică fiscală pe termen mediu și prioritățile sectoriale, inclusiv protecția socială, salarizarea în sectorul public și implementarea proiectelor conforme cu acordurile încheiate cu partenerii de dezvoltare.

Fonduri semnificative sunt alocate pentru proiecte cu finanțare externă, cu peste 80 de proiecte programate pentru implementare în 2024. Acestea includ sprijin pentru sectorul drumurilor, proiecte în domeniul învățământului superior, energie și altele.

Proiectul de lege privind bugetul pentru 2024 trebuie să fie aprobat de parlament înainte de a deveni efectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău