Criptomonedele fac miliardari: 22 de investitori dețin active în valoare de miliarde de dolari

07 Sept. 2023, 13:11
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
07 Sept. 2023, 13:11 // Actual //  bani.md

Un raport recent realizat de firma Henley & Partners dezvăluie că 22 de investitori dețin active criptomonetare în valoare de cel puțin 1 miliard de dolari SUA. Acești investitori au devenit miliardari datorită creșterii valorii criptomonedelor, în special a bitcoinului.

Raportul arată că, în lume, există șase miliardari care și-au constituit averea principal în bitcoin. Cu toate acestea, sute de milioane de oameni din întreaga lume dețin diverse forme de criptomonede, cum ar fi bitcoin sau altele.

Potrivit Crypto Wealth Report al firmei de consultanță Henley & Partners, aproximativ 425 de milioane de oameni folosesc criptomonede. Deși popularitatea criptomonedelor a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani, piața cripto se confruntă cu fluctuații mari de prețuri și incertitudini în reglementare.

Investițiile în criptomonede au devenit tot mai comune, cu un număr semnificativ de tineri, în special din generația Z (cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani), care au ales să investească în aceste active digitale. Cu toate acestea, mulți investitori și cetățeni se arată încă reticenți față de siguranța și reglementarea criptomonedelor.

Raportul mai dezvăluie că 88.200 de persoane au investiții criptomonetare evaluate la cel puțin 1 milion de dolari, reprezentând mai puțin de 1% din totalul utilizatorilor de criptomonede. Aproximativ 40.500 dintre acești investitori dețin investiții în bitcoin.

Pe lângă aceștia, există și centimilionari care au investiții criptomonetare evaluate la peste 100 de milioane de dolari. În total, doar 182 de astfel de investitori sunt înregistrați, iar 78 dintre ei se concentrează pe bitcoin.

Cu toate acestea, raportul subliniază că piața cripto rămâne un mediu volatil, iar investitorii trebuie să fie conștienți de riscuri. Deși unii au obținut câștiguri impresionante, există și pierderi semnificative în acest sector.

Raportul Henley & Partners a dezvoltat, de asemenea, un indice de adoptare cripto, care ia în considerare multiple criterii, inclusiv adoptarea publică, reglementarea și modul de impozitare a criptomonedelor în diferite țări. Singapore a ocupat prima poziție în acest indice, urmat de Elveția și Emiratele Arabe Unite, cu Statele Unite și Marea Britanie ocupând locurile cinci, respectiv șapte.

Investiția în criptomonede a devenit o parte importantă a peisajului financiar global, iar adoptarea continuă să crească pe măsură ce acest sector evoluează și se dezvoltă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Iul. 2025, 18:52
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
04 Iul. 2025, 18:52 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Sezonul 2025 al cireșelor aduce provocări și oportunități pentru producătorii moldoveni, în contextul unor fluctuații semnificative pe piața internațională, anunță Asociația Moldova Fruct.

Deși exporturile în volum au scăzut față de anul trecut – doar 8000 de tone față de 10.000 de tone în iunie 2024 – valoarea totală a exporturilor a crescut spectaculos, ajungând la 20 milioane de dolari, față de 13 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea cu 51,4% a prețului mediu de export a compensat pierderile cantitative.

Situația regională a influențat direct acest salt valoric. În timp ce Italia se bucură de un sezon bogat și o cerere crescută, alte țări importante producătoare, precum Grecia și Turcia, au fost afectate sever de condițiile meteo extreme din primăvară. Inclusiv recolta din Republica Moldova a fost influențată de acești factori, cu efecte asupra volumelor disponibile pentru export.

Pe lângă valoarea crescută, o schimbare notabilă este și în structura geografică a exporturilor. Dacă în 2024 84% din cireșe mergeau spre țările CSI, în 2025 ponderea a scăzut la 70%. În schimb, livrările către statele din Uniunea Europeană s-au majorat de la 16% la 28%. Printre noile piețe se numără Italia, Croația, Serbia, Bosnia și Danemarca.

Piața din România s-a remarcat printr-o evoluție spectaculoasă: în iunie 2025 au fost exportate 1666 tone de cireșe moldovenești, de aproape două ori mai mult decât în aceeași lună din 2024 (842 tone), iar valoarea acestora a crescut cu 65%.

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO