Philip Morris International continuă să investească în produsele fără fum

29 Sept. 2023, 09:50
 // Categoria: Economie // Autor:  MD Bani
29 Sept. 2023, 09:50 // Economie //  MD Bani

35% din veniturile Philip Morris International, în al doilea trimestru din 2023, au venit din produsele fără fum, în creștere cu 3% față de perioada similară a anului precedent. Totodată, numărul fumătorilor adulți care au trecut la dispozitivele de încălzire a tutunului a depășit peste 19 milioane de utilizatori în 80 de țări. Datele au fost prezentate de directorul Philip Morris Moldova, Elena Naumenko, în cadrul unui interviu pentru „Logos-Press”.

Elena Naumenko a declarat că prioritatea companiei rămâne neschimbată – trecerea de la țigări tradiționale la produse fără fum, fundamentate științific. Obiectivul companiei este ca până în 2025, încasările din comercializarea produselor fără fum să reprezinte mai mult de 50 la sută din totalul veniturilor, iar 40 de milioane de adulți fumători, care altfel ar continua să fumeze, să facă tranziția spre produsele fără fum.

„Compania continuă să investească în inovații. Din 2008, am investit peste 10,5 miliarde de dolari în dezvoltarea, cercetarea și comercializarea produselor inovatoare destinate fumătorilor adulți. Crearea unui viitor fără fum este, fără îndoială, o prioritate a Philip Morris International pe toate piețele, inclusiv în Moldova. Pentru noi, este important nu doar să comercializăm produse fără fum, dar să facem aceasta în mod responsabil, doar fumătorilor adulți”, a subliniat directorul Philip Morris Moldova.

Pentru a preveni accesul minorilor la produsele din tutun, compania desfășoară diverse activități informative, inclusiv traininguri pentru angajații magazinelor specializate și ai partenerilor comerciali. În acest an, astfel de inițiative vor acoperi în jur de 90% dintre punctele de comercializare în care sunt prezente produsele PMI.

De asemenea, în Moldova, până la sfârșitul anului 2023, compania va investi în implementarea sistemului „track and trace”, care va permite urmărirea și localizarea produselor ilicite din tutun.

„Pentru noi, afacerea cu tutun nu înseamnă doar venituri, ci și o mare responsabilitate. „Philip Morris” demonstrează că ține cont de acest principiu pe toate piețele, inclusiv în Moldova, fiind o companie inovatoare, lider de piață cu o cotă de peste 40%, un contribuabil important și un partener de afaceri de încredere”, a declarat Elena Naumenko.

Realitatea Live

05 Iul. 2025, 09:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Iul. 2025, 09:05 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Premier Energy și FEE Nord au depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică cereri oficiale de reducere a tarifelor reglementate, invocând scăderea costurilor de achiziție pentru perioada iunie-decembrie 2025.

FEE Nord (operatorul de stat care deservește raioanele din nord) propune micșorări de aproape 10 % pentru consumatorii racordați la joasă tensiune și până la 14,7 % la intrarea în rețeaua de transport. Concret, prețul solicitat la punctele de intrare în rețelele de transport este de 264 bani/kWh, față de 310 bani/kWh în prezent; la ieșirea din transport – 289 bani/kWh (-13,5 %); pentru consumatorii de medie tensiune – 318 bani/kWh (-12,6 %); iar pentru cei de joasă tensiune – 422 bani/kWh (-9,8 %).

Premier Energy, care alimentează centrul, sudul și municipiul Chișinău, solicită reduceri mai temperate, de circa 4-6 %. Noile tarife propuse sunt: 285 bani/kWh la intrarea în rețelele de transport (-5,6 %), 309,54 bani/kWh la ieșire (-5,0 %), 312,49 bani/kWh pentru consumatorii de înaltă tensiune (-5,0 %), 333,83 bani/kWh pentru medie tensiune (-4,9 %) și 393,76 bani/kWh pentru joasă tensiune (-4,0 %). Prețul mediu al serviciului universal ar scădea astfel la 374,45 bani/kWh, cu 8,7 % sub nivelul actual de 4,10 lei/kWh (410 bani).

Premier Energy contestă premisele de preț transmise de furnizorul central Energocom, susținând că valorile estimate pentru energia de pe bursa OPCOM ar fi „subestimate”, mai ales pentru lunile de vârf ale anului, și cere ANRE să ia în calcul calculele proprii, bazate pe un curs de 19,90 MDL/EUR și pe o majorare de 22 % a cotațiilor bursiere.

În prezent, tariful la  energia elecctrică este de 4,10 lei/kWh pentru curentul furnizat de Premier Energy, dar cu o compensație aplicată, consumatorii plătesc efectiv 2,34 lei/kWh până la finalul anului. 4,68 lei/kWh achită consumatorii pentru energia furnizată de FEE Nord (în nordul țării), tarif compensat la 2,84 lei/kWh.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO