10 LEII// Tudor Rotaru, Rifero: Investiții inițiale Verificări de la ANSA, Profit, Cifră de Afaceri și Export în SUA

04 Oct. 2023, 13:04
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
04 Oct. 2023, 13:04 // Interviu //  MD Bani

De mai bine de 10 ani compania Rifero bucură consumatorii cu fructele uscate în ciocolată. Produsele au cucerit atât piața Republica Moldova cât și de peste hotare și au ajuns chiar și în Statele Unite ale Americii. Despre istoria afacerii, profit, provocări și produsele Rifero ne-a povestit Tudor Rotaru, directorul comercial al companiei în cadrul emisiunii 10 LEI.

Primele rețete au fost create în sânul familiei și eu erau apreciate de cei apropiați. Și acum, toată familia este implică în creșterea afacerii.

Gustul și procesul de producție manual este ceea ce diferențiază compania Rifero de concurenți, recunoaște Tudor Rotaru. De asemenea, dulciurile sunt produse fără utilizarea conservanților. Mai puțini cunosc, dar și ciocolate este produsă după rețetă proprie.

Până la lansarea Rifero, familia a avut și încercări de business! Astfel, locația fabricii nu este întâmplătoare. De asemenea, datorită acestui fapt nu au fost necesare investiții inițiale.

„Inițial am avut zero investiții deoarece am crescut mai mult organic, fără investiții din afară, fără credite. Pur și simplu banii care se acumulau din vânzări erau, bănuți cu bănuți, reinvestiți, ceea ce ne-a permis să crește cifra de afaceri mult peste nivelul care era inițial”, a menționat directorul comercial al Rifero.

Întrucât este o afacere în domeniul producerii și verificările de calitate sunt frecvente. Dar aceste controale sunt considerate chiar benefice de către producători, întrucât astfel se asigură de calitatea înaltă și inofensivitatea produselor.

Primul export a avut loc în anul 2015. De atunci produsele au ajuns pe rafturile magazinelor din România, Italia, Germania. De asemenea, a fost o tentativă de a exporta în SUA și Marea Britanie.

Compania crește și continuă să se extindă. Chiar în prima jumătate a anului 2023, compania a înregistrat o creștere cifrei de afaceri cu 64%.

„Noi permanent ne extindem, cu diverse produse, extindem capacitatea. Chiar și anul acesta, în prima jumătate de an este o cifră de +64% ceea ce indică o valoare destul de mare pentru vârsta noastră, puțin mai mult de 10 ani. Planul de viitor este la fel extinderea exportului ceea ce va aduce mai multe beneficii pentru țară”, a adăugat Tudor Rotaru.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Dec. 2024, 13:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
26 Dec. 2024, 13:54 // Actual //  Ursu Victor

Azi dimineață, în cadrul Comisiei Economie, Buget și Finanțe, a fost aprobat un amendament important care amână intrarea în vigoare a Legii nr. 34 privind decontările în numerar. Astfel, legea nu va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025, așa cum era prevăzut inițial, ci va fi aplicabilă abia din 1 aprilie 2025.

Potrivit declarației lui Radu Marian, această amânare oferă mai mult timp pentru îmbunătățirea procedurilor de transfer electronic și bancar în cazul tranzacțiilor imobiliare între persoane fizice. Legea are ca scop limitarea tranzacțiilor în numerar între două persoane fizice, impunând un plafon de 100 de salarii medii pe economie pentru tranzacțiile de imobile (aproximativ 1,6 milioane de lei sau 80.000 de euro în 2025) și 50 de salarii medii pe economie pentru tranzacțiile de automobile. Orice tranzacție care depășește aceste sume va trebui să fie realizată prin mijloace electronice.

Radu Marian a subliniat că, în această toamnă, a fost creat un grup de lucru care să optimizeze procesul de transfer electronic pentru tranzacțiile imobiliare. Acesta a precizat că au fost înregistrate progrese semnificative în simplificarea procedurii de prezentare a documentelor justificative necesare pentru depunerea numerarului la instituțiile financiare, dar că mai sunt de rezolvat anumite probleme legate de diferențele de curs valutar în tranzacțiile cu euro.

„Este important să înțelegem că reducerea numerarului în economie aduce costuri mai mici, mai multă transparență și un risc redus de fraudă sau spălare de bani. Aceasta este o practică deja implementată în multe țări europene și dezvoltate”, a declarat Radu Marian, subliniind că, de exemplu, Uniunea Europeană a stabilit recent o limită de 10.000 de euro pentru tranzacțiile în numerar, iar Ucraina a introdus de mult o limită similară de 24.000 de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală