3 obiceiuri zilnice care îl fac pe Jeff Bezos mai productiv decât tine. Iată de ce este atât de bogat

02 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
02 Iun. 2021, 05:40 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Pentru a avea succes, orice antreprenor își alocă o perioadă de timp pentru afaceri și pentru viața personală, pentru a experimenta și pentru a avea un impact. Lideri performanți precum Jeff Bezos, Oprah, Sara Blakely, Mark Cuban pun accentul pe dezvoltarea personală, optimizându-și obiceiurile zilnice.

Jeff Bezos este un lider performant, el înțelege că mintea este calea către alegerile pe care le facem și acțiunile întreprinse cu privire la obiectivele noastre.

Iată 3 obiceiuri ale miliardarului Jeff Bezos care îl fac mai productiv și mai bogat decât tine:

1. Jeff Bezos își alocă în fiecare zi timp pentru el

Majoritatea oamenilor încearcă să facă în fiecare zi lucruri pentru ceilalți (pentru familie, prieteni, cunoscuți sau pentru cei ce îi conduc) decât pentru ei înșiși. Poate face lucruri pentru familie, prieteni sau pentru cei pe care îi conduc. Faptul că oamenii dedică mai mult timp celor din jur îi fac să se simtă mai nemulțumiți și triști.

Jeff Bezos înțelege acest lucru mai bine decât majoritatea. Pentru a avea o viață fericită și a construi o afacere înfloritoare, Jeff Bezos își alocă mai mult timp pentru el și stabilește anumite limite.

Miliardarul își creează un program care îi permite să facă lucruri care îi aduc bucurie. În fiecare zi face un lucru distractiv și interesant, special pentru el. Viața lui este mai mult decât modul hustle 24/7.

2. Jeff Bezos petrece timp de calitate concentrat pe obiective orientate spre scopuri

Obiectivele stabilite sunt modul în care veți ști unde mergeți și cum veți ajunge.

Jeff Bezos este productiv pentru că își planifică zilele în mod intenționat. Fiecare zi are obiective și valori clare pentru succes. Când te trezești cu obiective clare aliniate cu valorile, te pui pe calea creșterii exponențiale.

3. Jeff Bezos folosește o abordare echilibrată în programul său

Jeff Bezos este cel care știe cum să mențină echilibrul între afaceri și viață personală.

Dacă tot ce faci este să muncești din greu fără să iei momente pentru a te bucura de progres și a-ți sărbători realizările, în curând vei ajunge să nu-ți placă ceea ce construiești. Dorința ta de a crește afacerea se va transforma în frustrare, deoarece vei avea senzația că lucrezi mereu.

Jeff Bezos este mult mai productiv deoarece își dedică timp pentru el în fiecare zi și sărbătorește succesele.

Adevăratul motiv pentru care Jeff Bezos mai productiv decât tine este angajamentul său de a duce o viață optimizată. Are obiective mari, dar le urmărește cu o abordare echilibrată, ceea ce l-a ajutat să dezvolte atât de mult afacerea sa.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală