De ce are Elon Musk atât de mulți bani și succes? 5 trăsături cheie ale personalității miliardarului

02 Iun. 2021, 05:20
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 05:20 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Elon Musk este cunoscut ca fiind un om de succes, el este unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Cunoscut ca fiind cofondator al gigantului monetar PayPal; fondator al Tesla, compania de mașini electrice; și fondator al SpaceX, compania care încearcă să ne scoată din această lume și să colonizeze o alta. Elon Musk este descris ca fiind inovator, lider, geniu, vizionar, futurist, antreprenor. Iată 5 motive care îi asigură succesul lui Elon Musk.

1. „Nu” înseamnă nimic

Există o anecdotă pe care prima soție a lui Musk o povestește. A primit 98% la unul dintre testele sale. Fiind un perfecționist, a mers la profesorul său și i-a făcut să-și schimbe scorul la 100%. Acum mulți dintre voi vor citi acest lucru și se vor gândi: De ce? Ce rost are să faci asta? Aș fi fost fericit cu un 98%. Simt exact la fel. Dar acest mic detaliu simplu este unul definitoriu.

Pentru Elon Musk, aceste 2% însemnau un „NU” uriaș. Însă pentru el„NU” nu este un răspuns. Acest 100% a însemnat suficient pentru el încât s-a pus într-o situație posibil incomodă, vorbind cu profesorul său și a avut conversația grea de care mulți oameni se feresc.

Câte oportunități sunt pierdute din cauza fricii noastre de a întreba?

2. Concentrarea

Musk a perfecționat arta de a rămâne concentrat. De fapt, a existat o perioadă , când Tesla era încă la început de cale, în care o anumită problemă trebuia rezolvată, așa că Musk ar fi dormit sub biroul său și a lucrat săptămâni de 75 de ore până când problema a fost rezolvată.

Nu s-a gândit la nimic altceva. Nu a fost distras de alte sarcini obositoare. Tot ce s-a concentrat a fost sarcina pe care trebuia să o îbdeplinească. Acum Tesla este un gigant în plină expansiune care schimbă lumea automobilelor. Cu siguranță nu ar fi așa fără concentrarea neîntreruptă a lui Musk în prim plan.

Această concentrare i-a permis lui Musk să perfecționeze arta de a intra într-o „stare de flux”, „starea mentală în care o persoană care desfășoară o activitate este pe deplin scufundată într-un sentiment de concentrare energizată, implicare deplină și plăcere în procesul activității. ”

3. Succesul se hrănește cu pasiune

Un alt factor care îl ajută pe Musk să intre și să rămână în stare de flux are legătură cu calitatea muncii pe care o face. Musk iubește ceea ce face, pentru că face ceea ce iubește. Pasiunea sa pentru munca sa este atât de intensă încât alimentează ture de noapte târziu, motivează săptămâni de lucru de 80 de ore și, așa cum am vorbit în ultima secțiune, doarme în birou.

4. Începe de la o întrebare simplă

Multe dintre marile idei ale lui Musk provin din mici întrebări. Cum facem tranzitul California mai convenabil? O cale ferată. O cale ferată electrică. O cale ferată electrică care trece printr-un tunel enorm, săpat în partea unui munte. Întrebarea inițială este întotdeauna mică, apoi răspunsurile cresc din ce în ce mai mult. Apoi ia fiecare răspuns la întrebare și încearcă să-l concretizeze în cel mai bun mod posibil.

Deci, găsiți o idee mică. Dă răspunsurile evidente, apoi pune-ți rotația pe acele răspunsuri și urmărește-le cu tenacitate. Ideile mari vin întotdeauna de la o simplă întrebare.

5. Intensitate echilibrată

Muskul este evident intens. De fapt, fiecare dintre cele patru trăsături pe care le-am descris mai sus sunt cultivate doar de cei care au o anumită intensitate. Cu toate acestea, Musk o face într-un mod sănătos, constructiv. Abilitatea lui Musk de a-și menține intensitatea vine din cauza mentalității sale de stare de flux, a pasiunii sale pentru muncă și a concentrării sale absolute.

 

Realitatea Live

15 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 18:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru chirie au crescut în întreaga lume. Astfel, am pregătit un top pentru cele mai mai scumpe chirii din Europa.

Parisul este orașul cu cele mai scumpe chirii din Europa. Francezii și nu numai plătesc peste 29 de euro pe metru pătrat. Tot peste 20 de euro plătesc și cei din Oslo, Londra, Barcelona și Copenhaga – acestea sunt, așadar, cele mai scumpe orașe, dacă ne gândim să stăm în chirie.

În Barcelona, prețurile chiriilor au crescut din 2021 cu aproape 28%. Iar într-un oraș din Ungaria cu aproximativ 27%. O creștere semnificativă este și în Varșovia. Chiriașii scot din buzunar în 2022 cu 18% mai mulți bani față de anul trecut.

Chiriile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Cele mai scumpe chirii din România sunt în București și Cluj, 7,5 euro pe metru pătrat. În Brașov prețurile sunt ceva mai mici, 6,60 de euro pe metru pătrat, scrie Digi24.

Chirii mai ieftine decât în România se găsesc în Bulgaria. În capitala Bulgariei prețul este ceva mai mare, 4,60 de euro pe metru pătrat. Și Slovenia se află la coada clasamentului, cu cele mai mici chirii – aici se plătesc pe lună, pentru metrul pătrat, mai puțin de 7 euro.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău