De ce are Elon Musk atât de mulți bani și succes? 5 trăsături cheie ale personalității miliardarului

02 Iun. 2021, 05:20
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 05:20 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Elon Musk este cunoscut ca fiind un om de succes, el este unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Cunoscut ca fiind cofondator al gigantului monetar PayPal; fondator al Tesla, compania de mașini electrice; și fondator al SpaceX, compania care încearcă să ne scoată din această lume și să colonizeze o alta. Elon Musk este descris ca fiind inovator, lider, geniu, vizionar, futurist, antreprenor. Iată 5 motive care îi asigură succesul lui Elon Musk.

1. „Nu” înseamnă nimic

Există o anecdotă pe care prima soție a lui Musk o povestește. A primit 98% la unul dintre testele sale. Fiind un perfecționist, a mers la profesorul său și i-a făcut să-și schimbe scorul la 100%. Acum mulți dintre voi vor citi acest lucru și se vor gândi: De ce? Ce rost are să faci asta? Aș fi fost fericit cu un 98%. Simt exact la fel. Dar acest mic detaliu simplu este unul definitoriu.

Pentru Elon Musk, aceste 2% însemnau un „NU” uriaș. Însă pentru el„NU” nu este un răspuns. Acest 100% a însemnat suficient pentru el încât s-a pus într-o situație posibil incomodă, vorbind cu profesorul său și a avut conversația grea de care mulți oameni se feresc.

Câte oportunități sunt pierdute din cauza fricii noastre de a întreba?

2. Concentrarea

Musk a perfecționat arta de a rămâne concentrat. De fapt, a existat o perioadă , când Tesla era încă la început de cale, în care o anumită problemă trebuia rezolvată, așa că Musk ar fi dormit sub biroul său și a lucrat săptămâni de 75 de ore până când problema a fost rezolvată.

Nu s-a gândit la nimic altceva. Nu a fost distras de alte sarcini obositoare. Tot ce s-a concentrat a fost sarcina pe care trebuia să o îbdeplinească. Acum Tesla este un gigant în plină expansiune care schimbă lumea automobilelor. Cu siguranță nu ar fi așa fără concentrarea neîntreruptă a lui Musk în prim plan.

Această concentrare i-a permis lui Musk să perfecționeze arta de a intra într-o „stare de flux”, „starea mentală în care o persoană care desfășoară o activitate este pe deplin scufundată într-un sentiment de concentrare energizată, implicare deplină și plăcere în procesul activității. ”

3. Succesul se hrănește cu pasiune

Un alt factor care îl ajută pe Musk să intre și să rămână în stare de flux are legătură cu calitatea muncii pe care o face. Musk iubește ceea ce face, pentru că face ceea ce iubește. Pasiunea sa pentru munca sa este atât de intensă încât alimentează ture de noapte târziu, motivează săptămâni de lucru de 80 de ore și, așa cum am vorbit în ultima secțiune, doarme în birou.

4. Începe de la o întrebare simplă

Multe dintre marile idei ale lui Musk provin din mici întrebări. Cum facem tranzitul California mai convenabil? O cale ferată. O cale ferată electrică. O cale ferată electrică care trece printr-un tunel enorm, săpat în partea unui munte. Întrebarea inițială este întotdeauna mică, apoi răspunsurile cresc din ce în ce mai mult. Apoi ia fiecare răspuns la întrebare și încearcă să-l concretizeze în cel mai bun mod posibil.

Deci, găsiți o idee mică. Dă răspunsurile evidente, apoi pune-ți rotația pe acele răspunsuri și urmărește-le cu tenacitate. Ideile mari vin întotdeauna de la o simplă întrebare.

5. Intensitate echilibrată

Muskul este evident intens. De fapt, fiecare dintre cele patru trăsături pe care le-am descris mai sus sunt cultivate doar de cei care au o anumită intensitate. Cu toate acestea, Musk o face într-un mod sănătos, constructiv. Abilitatea lui Musk de a-și menține intensitatea vine din cauza mentalității sale de stare de flux, a pasiunii sale pentru muncă și a concentrării sale absolute.

 

Realitatea Live23 Iun. 2021, 14:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 14:37 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Glauber Contessoto, în vârstă de 33 de ani, spune că a investit peste 250.000 de dolari în dogecoin pe 5 februarie cu speranța că va deveni milionar – și pe 15 aprilie a devenit.

Dar luni, criptomonedele de top în funcție de valoarea de piață – inclusiv bitcoin, eter și dogecoin – au început să se prăbușească în urma știrilor despre o represiune în China.

Odată cu pierderile care s-au extins marți, portofoliul Contessoto, care conține doar dogecoin, a fost afectat. Deținerile sale au scăzut cu peste 167.000 de dolari doar marți, spune el pentru CNBC Make It.

„Până ieri, feram milionar”, spune Contessoto.

„Dacă bitcoin și ethereum nu ar fi și ele [hit], aș fi îngrijorat.”

Acum patru luni, când a făcut inestițiile, dogecoinul avea un preț de aproximativ 4,5 cenți. Pe 8 mai, criptomoneda inspirată de meme, care a fost creată ca o glumă în 2013 pe baza memei „Doge” a unui câine shiba inu, a atins un maxim istoric de aproximativ 73 de cenți, iar valoarea deținerilor lui Contessoto a depășit 2 milioane de dolari.

După creștere, prețul dogecoinului a continuat să fluctueze, dar Contessoto a rămas încrezător în a păstra pe termen lung – chiar a cumpărat mai mult dogecoin în timpul scufundărilor. Chiar și acum, el refuză să vândă.

Cu toate acestea, această volatilitate este în parte motivul pentru care experții avertizează că criptomoneda este o investiție riscantă, speculativă. Unii avertizează să fie deosebit de precauți atunci când investesc în dogecoin, deoarece îi lipsesc, de exemplu, lipsa și dezvoltarea tehnologică pe care o are Bitcoin.

„Când am intrat în această investiție dogecoin, am planificat să fiu în ea cel puțin un an”, spune el. „Mi-am făcut economii de viață pentru că știam că voi deveni în cele din urmă milionar.”

Contessoto se menține la planul său inițial: El va vinde 10% din participațiile sale dogecoin odată ce portofoliul său va atinge o valoare de 10 milioane de dolari, dar va lăsa restul investit, spune el.