(FOTO) Destinații ce merită a fi vizitate! Cele mai bune parcuri și păduri naționale din Europa

02 Iun. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
02 Iun. 2021, 06:00 // Au Bani //  MD Bani

Majoritatea dintre noi adoră călătoriile în natură. Chiar și specialiștii recomandă plimbări în aer liber pentru a reduce stresul și pentru a ne încărca de energie pozitivă. Iată care sunt cele mai potrivite parcuri și păduri naționale din Europa pe care merită să le vizitezi.

1. Loch Lomond și Trossachs, Scoția

De la insulele verde smarald până la țărmurile izbitoare ale pădurilor, Loch Lomond are tot ce un iubitor de natură ar putea dori să vadă într-un parc național.

În ciuda simțului său izolat, Loch Lomond este mult mai aproape de civilizație decât ai putea crede. Parcul național este în întregime accesibil cu mijloacele de transport în comun, fiind la doar 50 de minute de mers cu trenul de gara Glasgow Queen Street. Odată ce ajungeți, diverse autobuze acvatice fac legătura cu o multitudine de priveliști.

2.Tour du Mont Blanc și Aiguille de Midi, Chamonix, Franța

Pentru drumeții dornici, acest traseu de 200 km este demn de orice listă de călători. Vizitatorii își pot permite luxul de a explora unele dintre cele mai sublime vârfuri din Europa.

Întinzându-se din satul de schi pitoresc Chamonix, prin Elveția și Italia, acest traseu are totul: ascensiuni dramatice și scufundări la fel de uimitoare. Pe acest traseu veți avea parte și de o mulțime de spații pentru a vă odihni, care oferă confortul necesar și în care aveți posibilitatea să gustați bucate tradiționale franceze.

CTraseul este complet accesibil cu trenul, folosind Mont Blanc Express, care deservește toate satele de la St Gervais-le Fayet la Martigny (Elveția), prin Servoz, Les Houches, Chamonix, Argentière și Vallorcine.

3.Parcul Național Saxonia Elveția, Germania

În ciuda numelui său, Parcul Național Saxonia Elveția este situat în munții de gresie Elba, la granița germană cu Republica Cehă, și se poate ajunge cu ușurință cu trenul.

Parcul prezintă chei care se adâncesc în peisaj, precum și mase de păduri, ceea ce face habitate perfecte pentru o gamă largă de specii diverse, cu râs, vidre și pescari regi, toate fiind observate de-a lungul râurilor Elbei și în păduri. Parcul național are peste 800 de vârfuri, inclusiv muntele Königstein, care se înalță deasupra unui frumos oraș medieval germanic cu același nume.

Parcul național găzduiește și Hotelul Helvetia, un bio-hotel care satisface nevoile fiecărui călător ecologic. Mâncarea este organică, iar hotelul oferă un angajament față de sursele de energie regenerabile.

4. Parcul Național Cévennes, Franța

O constelație de văi răsucite și vârfuri mărețe, Cévennes este unul dintre secretele cele mai bine păstrate din Franța, localnicii și călătorii descoperind doar imensele minuni ale acestui parc național.

Parcul are o reputație remarcabilă pentru biodiversitate, deci ar fi o alegere excelentă pentru călătorii cu un ochi dornic pentru plantele rare și speciile de animale. Cu o serie de trasee în aer liber ascunse printre roiul de stejari și castani dulci, există oportunități ample de a vă bucura de diversitatea peisajului.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală