Mercure deschide un nou hotel în centrul capitalei Moldovei

21 Mart. 2024, 11:39
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
21 Mart. 2024, 11:39 // Slider //  MD Bani

Mercure Chișinău Center Jazz își întâmpină oaspeții și îi invită să descopere istoria și cultura bogată a orașului

Accor, lider mondial în domeniul ospitalității, anunță deschiderea Mercure Chișinău Center Jazz în Moldova. Situat într-o locație privilegiată în centrul capitalei Moldovei, noul hotel dispune de interioare inspirate de lumea jazz-ului și o numeroase facilități pentru a oferi oaspeților un sejur cald și confortabil în inima Chișinăului.

Mercure Chișinău Center Jazz are de 74 de camere bine amenajate, un centru de fitness cu saună și un restaurant à la carte. De asemenea, după o zi petrecută în oraș, oaspeții se pot relaxa la barul hotelului.

Chișinăul este o destinație unde călătorii pot experimenta cultura și istoria bogată a Moldovei. Mercure Chișinău Center Jazz este situat convenabil pe strada Vlaicu Pircalab, la distanță de mers pe jos de numeroase restaurante locale și repere emblematice, inclusiv muzee, centre culturale, precum și universități și instituții publice. De asemenea, proprietatea este ușor accesibilă de la Aeroportul Internațional Chișinău și de la gara orașului. În apropiere de Mercure Chișinău Center Jazz se află câteva lacuri care oferă călătorilor o pauză de relaxare. Unul dintre cele mai populare este Lacul Valea Morilor, o destinație îndrăgită de pasionații de natură care caută liniște. De asemenea, Chișinăul este renumit pentru Parcul Dendrarium, care oferă peisaje splendide și alei fermecătoare.

Cu peste 900 de hoteluri în mai mult de 60 de țări, Mercure este un brand hotelier renumit pentru că îmbină puterea unei rețele internaționale cu experiențe de ospitalitate autentică și înrădăcinată în specificul local. Noul hotel va fi operat de compania Coriap S.R.L., în baza unui acord de franciză cu Accor.

„Deschiderea Mercure Chișinău Center Jazz marchează un pas important în expansiunea Accor în Moldova și subliniază ambiția noastră de a face vizibilă această regiune unui număr mare de călători din întreaga lume. Colaborarea noastră cu Coriap S.R.L., un dezvoltator local de prestigiu, a fost esențială pentru a ne asigura că Mercure Chișinău Center Jazz reflectă ceea ce acest oraș vibrant are de oferit și că le oferim oaspeților noștri un mix echilibrat de confort și experiențe locale”, a declarat Frank Reul, VP – Development Accor Premium, Midscale & Economy „Eastern Europe, Balkans, Italy & Greece”.

„Ambiția noastră este să arătăm lumii bogatul patrimoniu cultural al orașului nostru. Accor vine cu expertiza și amploarea canalelor internaționale de distribuție și de loialitate, oferind acestui nou hotel vizibilitatea pe care o merită și spunând totodată povestea captivantă a destinației noastre. Suntem încrezători în viitorul acestui parteneriat promițător și așteptăm cu nerăbdare să le urăm bun venit oaspeților noștri această proprietate remarcabilă” a declarat Chiorescu Virginia, director general al hotelului, reprezentant al Coriap SRL.

Mercure Chișinău Center Jazz dispune de săli de conferințe versatile pentru a găzdui atât evenimente de afaceri, cât și evenimente private. De asemenea, include un centru de afaceri dedicat și facilități de parcare exterioară.

Pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a sa, brandul Mercure anunță cu bucurie lansarea propriei sale „Bucket List”, concepută pentru a inspira oaspeții, călătorii și pasionații de gastronomie să pornească într-o călătorie de descoperire locală. Lista „Bucket List” a Mercure , lansată la 1 decembrie 2024, este o selecție de 50 de experiențe gastronomice selectate cu atenție din întreaga lume, reprezentând unele dintre cele mai bune și mai surprinzătoare locuri în care să mănânci și să bei, în timpul șederii tale la o proprietate Mercure.

Bucket List este o extensie a popularului program Mercure „Discover Local”, care pune în evidență specialitățile autohtone și dezvăluie oaspeților povești locale neașteptate. Pentru a crea Bucket List-ul axat pe gastronomie, Mercure și-a implicat rețeaua globală, solicitând echipelor și personalului hotelurilor să propună cele mai bune experiențe culinare locale. Propunerile au fost analizate de un grup de experți în gastronomie și călătorii, inclusiv TOPJAW- regizori de filme cu tematică culinară și călătorii, și Munchies – Food by Vice, precum și de echipa de marketing global Mercure.

Despre Mercure

Mercure este un brand deosebit de tip midscale care combină puterea rețelei internaționale cu experiențe de ospitalitate autentică și cu specific local. Angajamentul ferm al mărcii față de calitate asigură un standard consistent și de încredere al serviciilor în cadrul fiecărui Mercure din întreaga lume, în timp ce designul fiecărui hotel reflectă caracterul și cultura distinctă a locației ce îl găzduiește. Mergând dincolo de standardul obișnuitul pentru călătorii de business și de leisure, membrii echipei Mercure sunt recunoscuți pentru pasiunea, entuziasmul și căldura lor. Ei împărtășesc cunoștințele lor despre specificul local, oferă sfaturi din interior și delectează oaspeții cu povești de istorie și folclor local. Hotelurile Mercure sunt situate convenabil în centrele orașelor, la mare sau la munte, cu peste 810 hoteluri în peste 60 de țări. Mercure face parte din Accor, un grup hotelier de top la nivel mondial care numără peste 5.300 de proprietăți în peste 110 țări și este un brand participant la ALL – Accor Live Limitless – un program de loialitate de lifestyle care oferă acces la o mare varietate de recompense, servicii și experiențe.

Realitatea Live

23 Nov. 2024, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Nov. 2024, 09:40 // Actual //  Ursu Victor

Northvolt AB a cerut protecţie împotriva falimentului în Statele Unite, după ce o încercare disperată de a obţine finanţare de salvare a eşuat, lăsând producătorul de baterii într-o situaţie dificilă, cu doar o săptămână de lichidităţi disponibile, potrivit Bloomberg.

Furnizorul suedez de baterii pentru vehicule electrice va încerca să se reorganizeze în cadrul capitolului 11 din Codul falimentului american, conform unei declaraţii emise joi. Potrivit unui depozit, Northvolt avea aproximativ 30 de milioane de dolari în numerar şi datorii de 5,84 miliarde de dolari.

Această sumă face ca Northvolt să fie una dintre cele mai îndatorate companii care au solicitat falimentul în Statele Unite în acest an, potrivit datelor Bloomberg. Aceasta este urmată de Intrum AB, o altă companie suedeză care a depus o cerere similară săptămâna trecută.

Compania a ales să urmeze calea legală din SUA pentru a oferi un cadru familiar investitorilor existenţi şi potenţialilor investitori interesaţi să furnizeze finanţare, a explicat o sursă apropiată situaţiei.

Această decizie încheie luni de negocieri cu proprietarii, clienţii şi creditorii, în încercarea de a găsi o soluţie pentru continuarea activităţii, după ce resursele financiare au fost epuizate. Northvolt a redus cu un sfert numărul angajaţilor şi a renunţat la planurile de extindere, pentru a face faţă unei crize de lichidităţi care s-a agravat în toamnă, după ce a pierdut un contract important şi nu a reuşit să acceseze un împrumut verde de 5 miliarde de dolari.

Compania a fost considerată un simbol al speranţelor europene de a crea un lanţ de aprovizionare independent pentru vehiculele electrice, în concurenţă cu producătorii stabiliţi din China şi Coreea de Sud.

Fabrica emblematică Northvolt Ett, situată lângă Cercul Arctic din Suedia, va continua să funcţioneze în mod normal pe durata reorganizării. „Compania va continua să livreze produse clienţilor, îndeplinindu-şi în acelaşi timp obligaţiile faţă de furnizorii esenţiali şi va asigura plata salariilor angajaţilor”, a afirmat compania.

În cadrul procedurii de faliment, Northvolt va avea acces la aproximativ 145 de milioane de dolari în garanţii de numerar, conform declaraţiilor companiei. Scania CV AB, divizia de camioane a Volkswagen AG şi un client important al Northvolt, a anunţat că va contribui cu 100 de milioane de dolari pentru finanţarea debitorului în posesie.

Judecătorul american de faliment Alfredo Perez a spus în timpul unei audieri de joi că va aproba cererea Northvolt de a începe utilizarea finanţării din faliment şi a altor împrumuturi pentru a acoperi salariile şi cheltuielile angajaţilor în timpul procesului de reorganizare conform capitolului 11. După reducerile de personal anunţate, Northvolt mai are aproximativ 6.400 de angajaţi în Suedia, Polonia şi Statele Unite.

Filialele Northvolt care se ocupă de fabricile planificate în Germania şi Canada nu fac parte din procesul de faliment conform capitolului 11, dar compania a declarat că aceste proiecte vor fi amânate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală