Au mai rămas câteva zile! Antreprenorii, invitați să aplice la concursurile organizate de Camera de Comerț și Industrie

22 Mart. 2024, 14:04
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
22 Mart. 2024, 14:04 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova anunță antreprenorii autohtoni că au mai rămas câteva zile până la încheierea termenului de aplicare la concursurile „Marca Comercială a Anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității produselor și serviciilor” pentru anul 2023.

Potrivit președintelui CCI, Sergiu Harea, concursul „Marca Comercială a Anului” a fost inițiat în anul 2003 și a devenit, pe parcursul celor 20 de ediții, una dintre cele mai eficiente platforme de promovare a mărcilor comerciale, dar și de evidențiere a liderilor pe piața autohtonă. Rezultatele concursului permit evidențierea liderilor și stabilirea dinamicii comportamentului consumatorilor pe piața autohtonă. Ediția de anul trecut a înregistrat  110 mărci participante, dintre care 106 au fost premiate.

Concursul „Premiul pentru Realizări în Domeniul Calității Produselor și Serviciilor”, care este la cea de-a 10-a ediție, are drept scop identificarea companiilor ce au implementat cu succes managementul calității și promovează abordările moderne ale calității.

CCI a RM alături de partenerii săi îndeamnă antreprenorii autohtoni să se înscrie la cele două concursuri importante. Premiile pe care le vor obține ulterior în cadrul Galei Businessului Moldovenesc, confirmă curajul, perseverența și dorința companiilor de a se afirma pe plan național și de a-și contura reușitele în domeniul promovării mărcilor comerciale și al managementului calității. Învingătorii edițiilor precedente sunt o dovadă clară a faptului că fiecare companie și brand are nevoie de promovare și că toate acțiunile pe care le întreprind nu sunt în zadar, ci contribuie direct la dezvoltarea mediului de afaceri autohton. De aceea încurajăm companiile moldovenești să se înscrie până pe data de 29 martie 2024, la Concursurile „Marca Comercială a Anului” și „Premiul pentru Realizări în Domeniul Calității Produselor și Serviciilor pentru anul 2023”, a spus Sergiu HAREA.

Participanții la concursuri, vor beneficia și de unele avantaje:

  • publicitate suplimentară şi dezvoltarea imaginii mărcii comerciale;
  • specialiști și membri ai Juriului vor acorda consultații participanților;
  • oferirea gratuită, pe parcursul unui an, a serviciilor de prediagnoză a proprietății intelectuale la întreprindere (experții AGEPI vor examina portofoliul obiectelor de proprietate intelectuală deținut de întreprindere și vor prezenta recomandări privind valorificarea eficientă a acestuia);
  • organizarea seminarelor/ training-urilor în domeniul proprietății intelectuale pentru angajații întreprinderilor participante la concurs, inclusiv la sediul întreprinderii (gratuit), 1 seminar, de o zi (8 ore), 12-16 persoane;
  • organizare de instruiri și consiliere în domeniul integrității și anticorupție; reducere de 10% din taxa de participare în cadrul unei expoziții virtuale de pe platforma virtual-fairs.md;
  • reducerea de 20% din taxa de înregistrare pentru: transmiterea cererii/ofertei firmei la Camerele de Comerț și Industrie din străinătate;
  • înserarea cererii/ofertei firmei în bazele de date cu ofertele comerciale gestionate de CCI;
  • participarea la misiuni economice în străinătate; participarea la forurile bilaterale organizate în RM;
  • publicarea gratuită a contactelor întreprinderii și domeniului de activitate în Catalogul informativ-publicitar „Mărcile comerciale de succes din Republica Moldova 2023”.

Câștigătorii competiției vor fi premiați în cadrul „Galei Businessului Moldovenesc”– cel mai așteptat eveniment al societății economice autohtone, care se va desfășura în vara acestui an.

Antreprenorii se pot înscrie la concursuri până pe 29 martie 2024, pe adresele viorica.cazacu@chamber.md, tatiana.sainciuc@chamber.md și olga.grosu@chamber.md. Toate materialele vor putea fi accesate pe pagina www.chamber.md, la categoria Concursuri.

Cele două concursuri sunt organizate de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în comun cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) și în parteneriat cu Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Centrul Național Anticorupție (CNA), Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), Institutul de Standardizare din Moldova (ISM), Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC) și Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția  Consumatorilor (ISSPNPC)

Realitatea Live

10 Mai 2024, 12:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Mai 2024, 12:03 // Actual //  Lupu Eduard

Google a anunțat lansarea Med-Gemini, un instrument de inteligență artificială destinat să sprijine munca medicilor prin preluarea unei părți din sarcinile zilnice.

Tehnologia este derivată din modelul Gemini, ajustată pentru a se conecta la baze de date medicale relevante și optimizată pentru nevoile specifice ale domeniului medical.

Diferența majoră între Med-Gemini și alte inteligențe artificiale medicale este că Google a accentuat capacitatea de auto-formare a sistemului, prin asimilarea informațiilor din diagnosticările anterioare realizate de medici în situații similare. Interesant este că Med-Gemini folosește Google Search pentru a filtra și selecta informații medicale relevante din marea de conținut disponibil online, inclusiv articole neștiințifice sau informații eronate, scrie BGR.

Experiența convențională în consulturile medicale variază de la un diagnostic rapid și superficial, la liste extinse de analize și, în cele din urmă, la un tratament eficient oferit de un medic cu experiență. Med-Gemini promite să simplifice acest parcurs, oferind direct un diagnostic precis și recomandări terapeutice eficiente, eliminând necesitatea programărilor multiple și a costurilor asociate.

Google afirmă că diagnosticările realizate de Med-Gemini au fost mai precise decât cele ale medicilor umani
În testele efectuate, Med-Gemini a fost comparat cu 14 benchmark-uri medicale. Mai impresionant, Google afirmă că diagnosticările realizate de Med-Gemini au fost mai precise decât cele ale medicilor umani și ale altor modele de inteligență artificială specializate. Med-Gemini a obținut un scor de precizie de 91,1%, utilizând o funcționalitate specială care ghidează căutarea în baza incertitudinii.

Cu toate acestea, implementarea pe scară largă a Med-Gemini în practica medicală obișnuită rămâne incertă. Provocările includ construirea încrederii pacienților în diagnosticările AI și adaptarea tehnologiei pentru a mimă empatia și intuiția umană. Google însuși sugerează că Med-Gemini ar trebui să servească mai degrabă ca un instrument de suport pentru medici, permițându-le să se concentreze pe cazurile complexe și să reducă presiunea asupra sistemelor medicale suprasolicitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău