Clasamentul Forbes: cine este cea mai tânără miliardară din lume

03 Apr. 2024, 12:13
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  bani.md
03 Apr. 2024, 12:13 // Oameni şi Idei //  bani.md

A fost un „an uimitor” pentru oamenii bogaţi, potrivit celui mai recent clasament al averilor celebrităţilor din lume publicat marţi de revista Forbes.

Cea mai bogată persoană de pe planetă este Bernard Arnault, proprietarul majoritar al conglomeratului de bunuri de lux LVMH, a cărui avere, potrivit Forbes, a crescut cu 10%, ajungând la 233 de miliarde de dolari.

Elon Musk se află pe locul al doilea, cu 195 de miliarde de dolari, o creştere de 8% faţă de anul trecut.

Imediat după el, pe locul 3, se află Jeff Bezos, de la Amazon, care are o avere estimată la 194 de miliarde de dolari.

Cel mai tânăr milardar

Vârsta medie a unui miliardar din clasament este de 66 de ani. Cel mai în vârstă membru al listei este magnatul în asigurări George Joseph, în vârstă de 102 ani (1,7 miliarde de dolari), unul dintre cei 425 de oameni care au 80 de ani sau mai mult.

Cel mai tânăr miliardar din întreaga lume este Livia Voigt, în vârstă de 19 ani, o moştenitoare braziliană al cărei bunic a cofondat producătorul de echipamente electrice WEG. Aflată încă la universitate, ea este cu două luni mai mică decât al doilea cel mai tânăr miliardar găsit de Forbes, Clemente Del Vecchio, unul dintre mai mulţii moştenitori ai averii lui Leonardo Del Vecchio, fondatorul colosului de ochelari EssilorLuxottica.

Pe listă se află 25 de persoane care au 33 de ani sau mai puţin, deşi doar 7 sunt self-made (niciunul nu are sub 30 de ani).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Realitatea Live

26 Dec. 2024, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
26 Dec. 2024, 17:00 // Actual //  Ursu Victor

În 2025 China va depăşi Occidentul la vânzările de maşini electrice. Toate prognozele indică o creştere fulminantă a vânzărilor de automobile „verzi” în raport cu cele tradiţionale, în timp ce piaţa din Europa şi SUA  încetineşte reflectând adoptarea lentă de către industria auto tradiţională a noii tehnologii, incertitudinea privind subvenţiile din partea statului şi creşterea protecţionismului împotriva importurilor din China, scrie FT.

Potrivit prognozelor, în 2025 numărul automobilelor electrice din China s-ar dubla – de la 5,9 milioane în 2022 la 12 milioane – iar vânzările de autovehicule tradiţionale vor scădea cu peste 10% anul viitor, ajungând la mai puţin de 11 milioane, reflectând o scădere de aproape 30% faţă de 14,8 milioane în 2022.

Robert Liew, director de cercetare în domeniul energiei regenerabile pentru Asia-Pacific la Wood Mackenzie, a declarat că succesul chinezesc în domeniul automobilelor electrice este o doavadă a dezvoltării puternice a tehnologiei în interiorul ţării şi a faptului că au reuşit cu succes să îşi securizeze lanţurile de aprovizionare globală pentru resursele necesare automobilelor electrice.

„Vor să electrifice totul. Nicio ţară nu se apropie de nivelul Chinei” a spus Robert Liew.

Deşi ritmul de creştere a vânzărilor de vehicule electrice în China a încetinit din frenezia post-Covid, previziunile sugerează că obiectivul oficial al Beijingului, stabilit în 2020, ca vehiculele electrice să reprezinte 50 % din vânzările de automobile până în 2035, va fi atins cu 10 ani mai devreme decât era prevăzut.

Previziunile marilor bănci internaţionale privind China subliniază faptul că, în următorul deceniu, fabricile create în China pentru a produce zeci de milioane de autovehicule cu motoare tradiţionale nu vor mai avea aproape nicio piaţă internă de deservit.

Totodată ele atrag atenţia că ascensiunea rapidă a industriei chineze de vehicule electrice ameninţă acum campionii naţionali ai producţiei auto din Germania, Japonia şi SUA.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală