„Istoriile cu Fotbal pentru Cei Mici” – o carte cu ilustrații desenate de copii cu sindromul Down

03 Apr. 2024, 10:39
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
03 Apr. 2024, 10:39 // Slider //  MD Bani

Clubul de fotbal pentru copii și tineret din Chişinău, Dacia Buiucani, este locul unde tinerii fotbaliști își propun să înregistreze performanțe sportive, dar se implică activ și în nenumărate cauze sociale cu impact pentru comunitate. În colaborare cu Asociația Sunshine s-a născut proiectul „Istoriile cu Fotbal pentru Cei Mici”. Este vorba despre o carte cu poveşti educative despre fotbal, cu desene ce pot fi ulterior colorate și ilustrații unice realizate de copii cu sindromul Down.

 

Marusica Burlaca, o micuță de 7 ani din capitală,diagnosticată şi ea cu sindromul Down, este ambasadoarea clubului și autoarea desenului de pe coperta lecturii. Aceasta este dedicată atât copiilor din Moldova, cât și celor din Ucraina, refugiați în țara noastră, fiind un concept tradus și în ucraineană.

Ideea a fost realizată în cadrul proiectului „Creșterea rezilienței prin coeziune socială și angajare a persoanelor refugiate și din comunitatea locală”, implementat de către HEKS/EPER Moldova, Agenția Elvețiană pentru Cooperare și HELVETAS Moldova. Autorul textelor este Ivan Goncearuc, Director de Dezvoltare Strategică Dacia Buiucani și Manager de Proiect, a menționat: „Colaborarea noastră cu HEKS/EPER Moldova a început din dorința de a dezvolta și mai mult ramura de implicare socială a clubului Dacia Buiucani și lucrul cu proiectele naționale și internaționale.”

Lansare a cărţii a fost setată de Ziua Internațională a Persoanelor cu Sindromul Down, adică pe 21 martie. Fiind o tradiție ca pe această dată Dacia Buiucani și Asociația Sunshine să organizeze evenimente grandioase, au fost invitați peste 150 de persoane, dintre care aproximativ 50 de copii și adulți cu sindromul Down.

Oficiali ai Ambasadei României și a Franței au fost şi ei prezenţi la lansare, iar Ministrul Muncii și Protecției Sociale din Moldova, Alexei Buzu a menţionat: „Astăzi este important să stăm şi să ne gândim la efortul şi dedicaţia, eroismul părinţilor a copiilor cu sindromul Down.” 

Acces la carte vor avea copii și părinții din comunitatea Sunshine, copiii de la școlile cu predare în limba ucraineană din Chișinău, dar și alte instituții de învățământ.

HEKS/EPER Moldova, HELVETAS Moldova cu suportul Agenției Elvețiene pentru Cooperare, prin proiectul „Creșterea rezilienței prin angajare şi coeziune socială a persoanelor refugiate și a moldovenilor vulnerabili” susține mai multe necesităţi care se pliază direct sau indirect pe scopul acestuia având acoperire în 8 raioane din Moldova.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:13
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:13 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Înainte de a intra în afaceri cu arme, înainte de a începe să cumpere producători de puşti de asalt, înainte de a se extinde în vânzarea de lunete şi amortizoare de sunet, înainte de a reuni 18 dintre cele mai letale companii ale Americii într-un singur conglomerat, înainte de a finanţa o bază militară privată, înainte de masacru, înainte de revolta investitorilor, înainte de rechemările şi defectele de produs şi de publicitatea proastă şi de procese – înainte ca toate acestea să se poată întâmpla – Stephen Feinberg, un investitor miliardar, a trebuit să-şi perfecţioneze tehnica de tragere, scrie New York Magazine.

Aşa că într-un weekend de la sfârşitul anului 2005 a lăsat în urmă birourile din Manhattan ale Cerberus Capital, firma de capi­tal privat pe care a fondat-o, şi reşedinţa cu mai multe etaje din Upper East Side, în renovarea căreia a băgat 15 milioane de dolari, şi a călătorit până la Moyock, Carolina de Nord, la poligoanele de antrenament tactic ale Blackwater, un notoriu antreprenor militar privat, pentru un weekend de instruire cu arme de foc cu rază lungă de acţiune. Feinberg, blond, tuns scurt, cu început de chelie şi cu o mustaţă deasă, dar fără barbă, vorbea încet, cu răbdare, cu un accent blând de New York.

Prietenii spun că s-a antrenat la facul­tate, la Princeton, cu Corpul de Pregătire a Ofiţerilor de Rezervă (ROTC), defilând la exerciţii militare şi trăgând la ţintă cu o puşcă de serviciu standard şi că a urmat chiar şi şcoala de sărituri cu paraşuta. El a părăsit ROTC înainte de absolvire şi a obţinut un loc de muncă pe Wall Street, tranzacţionând valori mobiliare pentru Drexel Burnham Lambert, pionierul obligaţiunilor junk, pe care de obicei nu le vrea nimeni. Zece ani mai târziu, îşi conducea propria firmă. Zece ani după aceea, era un colos pe Wall Street. Acum este un gigant de talie mondială. Feinberg a vrut să revină la vechea pasiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău