Google va accepta schimbul de criptomonede și reclamă de portofele

03 Iun. 2021, 16:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
03 Iun. 2021, 16:49 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Politica publicitară Google permite în prezent schimburi de criptomonede reglementate să facă publicitate în Statele Unite și Japonia. Google va începe să accepte reclame de schimburi de criptomonede și portofele digitale care vizează consumatorii SUA pe platforma sa începând cu 3 august.

Gigantul tehnologic a spus că își va actualiza politica în materie de produse și servicii financiare în august pentru a „clarifica sfera și cerințele pentru a permite publicitatea criptomonedei afaceri și servicii conexe.”

Un portofel de criptomonede este o aplicație care permite utilizatorilor să stocheze și să-și recupereze activele digitale din schimburi de criptare, cum ar fi Coinbase. Odată stocat în portofelul digital, un utilizator poate folosi acele stocuri pentru a efectua tranzacții.
Coinbase a anunțat recent că clienții selectați vor putea începe să utilizeze Coinbase Card, un card de debit Visa care oferă înapoi până la 4% recompense cripto la achizițiile zilnice, cu portofele digitale Apple Pay și Google Pay începând cu această săptămână. Între timp, PayPal a declarat săptămâna trecută că dezvoltă o funcție de retragere pentru a le permite utilizatorilor să își mute criptomonedele în portofele digitale, scrie Fox Business.

Agenții de publicitate care au oferte de schimb de criptomonede și de portofel trebuie să îndeplinească cerințele de certificare Google, inclusiv înregistrarea la Rețeaua de punere în aplicare a infracțiunilor financiare ca afacere de servicii monetare și cu cel puțin un stat ca emițător de bani sau o entitate bancară federală sau de stat.

De asemenea, trebuie să se asigure că reclamele și paginile de destinație respectă cerințele legale federale și de stat și toate politicile publicitare Google.

În plus, agenții de publicitate vor fi obligați să solicite o nouă „Certificare de schimb de criptomonede și portofele” cu Google printr-un formular de cerere care va fi disponibil începând cu 8 iulie. Certificările anterioare de schimb de criptomonede vor fi revocate pe 3 august.

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău