VIDEO Un vin bun cu Mihai Druță: Merlot de la Maestro

07 Iun. 2024, 11:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Soroceanu Olga
07 Iun. 2024, 11:01 // Actual //  Soroceanu Olga

Într-o lume a vinurilor unde competiția este acerbă, un Merlot moldovenesc își face loc printre cele mai apreciate etichete la nivel mondial. Sommelierul Mihai Druță a împărtășit recent impresiile sale despre Merlot Maestro, un vin produs de Imperial Vin în regiunea sudică a Moldovei, cunoscută pentru solurile sale bogate și clima generoasă cu mult soare.

Merlot Maestro se distinge prin arome intense de vișină supracoaptă, coacăză neagră și note gemoase, caracteristici demne de un soi nobil.

Maturat 12 luni în butoi de stejar francez, vinul capătă nuanțe subtile de caramel și lemn dulce, completând paleta aromatică cu o complexitate rar întâlnită.

„Alcoolul se evidențiază prin piciorușele care se preling lent pe marginea paharului, un semn al calității și al corpului vinului. Așa cum am spus, se simt aromele de vișină supracoaptă, prună, coacăză neagră, fructe roșii coapte, cu niște nuanțe foarte bune de lemn. Iar gustul este unul foarte plin, lejer și cu un post gust destul de lung”, a menționat Mihai Druță după degustare.

Sommelierul recomandă asocierea acestui Merlot cu mâncăruri cărnoase, dar nu excesiv de grase. Un piept de rață la grătar sau carne de vițel sunt alegeri ideale care să valorifice profilul gustativ al vinului. Pentru cei care preferă o experiență mai ușoară, vinul se potrivește de minune cu cașcavaluri mature.

Precizăm că Mihai Druţă este preşedintele Asociaţiei de Sommelier din Republica Moldova, iar în anul 2019 a obţinut titlul de degustator etalon şi a fost plasat astfel în primii cinci somelieri din lume.

Realitatea Live

03 Iul. 2024, 18:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iul. 2024, 18:18 // Actual //  Lupu Eduard

Mai multe companii petroliere au calificat drept acțiuni de PR decizia de astăzi a Consiliului Concurenței privind amendarea lor pentru presupuse înțelegeri de cartel. Surse din cadrul companiilor au declarat că intenționează să conteste în instanță hotărârea Consiliului.

Conform unor surse din cadrul Rompetrol, acțiunea Consiliului Concurenței a fost inițiată în urma unei sesizări din 2021 a reprezentantului Forței Fermierilor, Alexandr Slusari. Companiile susțin că acuzațiile aduse sunt nefondate și că amenzile sunt aplicate în mod arbitrar.

„Aplicarea amenzilor pentru companiile petroliere sunt acțiuni de fațadă”, au declarat surse din cadrul companiilor petroliere. „Vom ataca în instanță decizia de astăzi a Consiliului Concurenței”, au mai adăugat sursele Rompetrol.

Aceste surse afirmă că măsurile luate de Consiliul Concurenței nu vizează adevăratele probleme din sectorul petrolier și că decizia de a aplica sancțiuni este doar o modalitate de a distrage atenția publicului de la alte probleme economice și sociale.

Consiliul Concurenței a aplicat amenzi în valoare totală de 480 de milioane de lei pentru șase rețele de benzinării din țară, acuzate de înțelegeri de cartel. 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău