Belgia vrea să oblige TikTok și YouTube să împartă veniturile

10 Iun. 2024, 17:19
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
10 Iun. 2024, 17:19 // Bani și Afaceri //  bani.md

Guvernul Flandrei (partea de nord a Belgiei n.a) este pe punctul de a adopta legi care vor forța TikTok și YouTube să împartă veniturile cu producătorii de televiziune locali. Belgia deja primește o parte din veniturile generate de Netflix și Disney, iar noile venituri vor susține producția locală de televiziune, The Guardian.

Clipurile cu pisici drăguțe, videoclipurile despre pui prăjit și dansurile virale ar putea finanța în curând televiziunea belgiană, guvernul Flandrei fiind aproape de a adopta legi care să oblige TikTok și YouTube să împartă veniturile cu producătorii locali de televiziune.

„Din punct de vedere politic, este important în serviciile audiovizuale și media ca firmele să aibă obligații de a investi în conținut TV local,” a declarat pentru The Guardian Benjamin Dalle, ministrul media din guvernul flamand.

Belgia deja primește o parte din veniturile generate de Netflix, Disney și alte servicii de streaming, dar Dalle a spus că TikTok și YouTube sunt atât de populare încât este important ca și acestea să contribuie.

„Ceea ce facem acum în Flandra este să obligăm platformele de partajare video, precum YouTube, TikTok și Meta [proprietarul Facebook și Instagram], să plătească pentru conținutul realizat local și modificăm legislația flamandă în acest scop. La nivel internațional, este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru,” a spus el.

Marii giganți tehnologici au ridicat deja îngrijorări cu privire la această măsură, iar ambasadorul SUA la Bruxelles a scris guvernului despre această evoluție. „Am primit mai multe scrisori din partea acestor companii pentru că este un precedent, o premieră mondială,” a spus Dalle.

Legile propuse vor fi supuse votului în următoarele câteva săptămâni și, dacă vor fi adoptate, vor însemna mai mulți bani pentru un sector înfloritor care a produs recent drame precum Knokke Off, cunoscută în Marea Britanie sub numele de High Tides – o dramă locală pentru adolescenți situată în elegantul oraș de coastă cu același nume – și Rough Diamonds, o dramă de familie centrată pe întoarcerea unui fiu risipitor în comunitatea evreiască ortodoxă din Anvers.

Hidden Assets, o coproducție comandată de Screen Ireland și Screen Flanders, cu Angeline Ball în rol principal și situată în Limerick și Anvers, va fi recunoscută de mulți în Marea Britanie și Irlanda.

Și având în vedere că Belgia deține președinția rotativă a UE, Dalle a spus că speră să extindă ideea în întreaga Uniune: „Aș dori să pun acest subiect pe agenda europeană.”

Conform propunerilor, platformele de partajare video ar trebui să contribuie între 2% și 4% din veniturile lor în Fondul Audiovizual Flandrian sau direct într-o producție locală.

Serviciile de streaming, inclusiv Netflix, și furnizorii de televiziune prin cablu și broadband sunt deja supuși unei reguli similare, cu 7 milioane de euro (6 milioane de lire sterline) generate în 2023 pentru producțiile locale, inclusiv Over Water, un thriller în două sezoane despre o celebritate TV atrasă în lumea bandelor de cocaină din docurile din Anvers, cofinanțat de Telenet, o firmă locală de broadband.

Acest articol a fost modificat pe 22 ianuarie 2024. Benjamin Dalle este ministrul media din guvernul flamand, nu ministrul culturii din guvernul belgian, așa cum sugera o versiune anterioară.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală