Sergiu Suvac – tânărul care cu ajutorul banilor europeni şi-a realizat visul de a produce vinuri artizanale

10 Iun. 2024, 17:16
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
10 Iun. 2024, 17:16 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Sergiu Suvac este un tânăr vinificator din raionul Căuşeni, care are o plantaţie de viţă de vie în localitatea de baştină Tănătari şi deţine brandul „Suvac Vinery”. Antreprenorul produce vinuri din soiurile de struguri Viorica, Feteasca Albă şi Cabernet Sauvignon.

Şi-a dorit să devină vinificator încă din copilărie, când îl ajuta pe tatăl său să producă vin în condiţii de casă. În anul 2023, bărbatul a aplicat la Programul guvernamental „Start pentru Tineri” şi a reuşit să obţină finanţare nerambursabilă din partea statului. 

„Pentru mine ODA a fost ca un imbold. Aplicând la Programul Start pentru Tineri am obţinut un grant în sumă de 200 000 lei cu care am procurat şase vase pentru fermentarea şi păstrarea vinului, la fel şi şase butoaie de lemn pentru maturarea vinului. Am elaborat design-ul şi logo-ul companiei, am procurat o pompă, un filtru, furtun. Toate acestea ne ajută să producem vinul la nivel mai performant, de a avea tehnologii mai avansate, pentru a avea un produs mai calitativ, mai competitiv şi pentru a-l putea vinde la un preţ mai bun”, afirmă antreprenorul. 

Tânărul antreprenor este convins că datorită acestor programe guvernamentale, semenii săi pot să-şi dezvolte afaceri acasă, în Republica Moldova şi, totodată, să creeze noi locuri de muncă pentru comunităţile în care îşi au activitatea. 

„Este un suport pentru antreprenorii din Republica Moldova, mai ales Programul Start pentru Tineri. Putem sta acasă şi ne putem realiza visul, pentru că şi acasă se poate de lucrat şi se poate de trăit. Mulţumim Guvernului Republicii Moldova, Uniunii Europene, echipei ODA pentru susţinerea antreprenorului din Republica Moldova, mai ales a tinerilor, a diasporei, pentru programele de grant pe care le au, pentru a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului local. Republica Moldova este o ţară foarte frumoasă, cu posibilități foarte mari, cu care mă mândresc şi merită să rămânem acasă şi să o dezvoltăm, pentru că avem susţinători şi trebuie să o facem”, susţine cu încredere Sergiu Suvac. 

Pentru a afla mai multe despre programele şi instrumentele de suport antreprenorial gestionate de ODA, accesaţi acest LINK.

Realitatea Live

24 Iun. 2024, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în 22 de ani, la preţul de 10,95 milioane de lire sterline, adică aproape 13 milioane de euro, pe site-urile Whetherell şi Chestertons.

Casa, construită la începutul anilor 1980, a aparţinut contesei Raine Spencer, soacra lui Lady Di. Înaltă de patru etaje, aceasta este situată în Mayfair, Londra.

„Cu legăturile sale cu aristocraţia şi regalitatea, ne aşteptăm ca această casă să atragă un interes puternic din partea cumpărătorilor exigenţi din întreaga lume. Aceasta este o casă trofeu cu o istorie ilustră”, a declarat Danish Arif, şeful vânzărilor Mayfair la Chestertons, potrivit Cityam.

Casa de 430 de metri pătraţi are mai multe camere, inclusiv un hol de primire, o sală de recepţie, mai multe bucătării, un lounge, o bibliotecă, două dormitoare cu dressing-uri şi băi proprii, un apartament separat cu un lounge care se deschide pe o terasă orientată spre sud, un dormitor pentru oaspeţi şi locuinţe pentru personal. O scară duce la fiecare dintre cele patru etaje.

Potrivit agenţiei imobiliare Wetherell, casa are un DPE (diagnostic de performanţă energetică) de clasa E.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău