Helvetas Moldova a celebrat succesele celor aproape 500 de beneficiari ai cursurilor de formare profesională

25 Iun. 2024, 17:54
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
25 Iun. 2024, 17:54 // Slider //  bani.md

Peste 250 de persoane din regiunile de nord și centru ale țării au devenit absolvenți, în cadrul unui eveniment special desfășurat la Bălți pe 23 iunie. Ceremonia de absolvire, organizată de Helvetas Moldova și Asociația pentru Formare Antreprenorială și Dezvoltare (AFAD), a celebrat succesele celor aproape 500 de beneficiari ai cursurile de formare profesională, oferite în cadrul proiectului „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială”.  

Proiectul, implementat de Helvetas Moldova și HEKS/EPER Moldova cu suportul Guvernului Elveției, facilitează accesul persoanelor social vulnerabile – inclusiv refugiați din Ucraina – la un venit decent prin incluziunea în câmpul muncii, oferind acestora suport pentru angajare, formare, transport și îngrijirea copiilor. 

 

Cursurile profesionale au fost organizate în 8 raioane din țară, oferind persoanelor în diverse situație de vulnerabilitate acces gratuit la formare vocațională, de limbi străine, precum și training-uri și micro-granturi destinate antreprenorilor.  

Pentru organizatori, ceremonia de absolvire a fost o oportunitate de a aduce în prim-plan realizările și efortul beneficiarilor pe parcursul proiectului, dar și de a încuraja conexiunea între aceștia: 

„Ceremonia noastră de absolvire servește mai multor scopuri. În primul rând, dorim să sărbătorim succesele beneficiarilor noștri și să facem acest moment special. În al doilea rând, ne propunem să facilităm interacțiunile dintre beneficiari și să îi prezentăm echipei noastre de implementare de la Helvetas și AFAD. În cele din urmă, acest eveniment promovează coeziunea socială. Reunindu-ne aici, încurajăm sentimentul de apartenență și potențialele colaborări”, a spus Carolina Untila, managera proiectului  „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială” în cadrul Helvetas Moldova. 

Viziunea evenimentului a fost împărtășită de echipa AFAD, partener strategic al proiectului, cu peste 20 de experiență în oferirea de suport în afaceri la nivel local:

„Avem în spate o experiență frumoasă și mulți beneficiari cu realizări semnificative, care ne-au inspirat să organizăm acest eveniment dedicat lor, alături de Helvetas Moldova. Totodată, acest eveniment va fi o oportunitate de socializare între beneficiari, parteneri și echipa proiectului, într-o atmosferă relaxantă, de familie, a declarat Tatiana Puga, președinta AFAD. 

Pe lângă ceremonia „oficială”, absolvenții au avut ocazia de a se bucura în familie de ateliere interesante, make-up, facepaining, cabină foto și photo wall. În plus, copiii au avut parte de animatori, un planetariu interactiv și o zonă de tobogane. Nu au lipsit nici gustoșenii pe toate gusturile, de la popcorn, limonadă sau burgeri, până la surpriza dulce a zilei – un tort „Cușma lui Guguță”. 

Beneficiarii proiectului au fost prezenți nu doar în calitate de absolvenți, ci au fost implicați și în organizarea acestui eveniment. Absolvenții cursurilor de înfrumusețare au oferit masterclass-uri de machiaj și pictură pe față pentru copii, în timp ce alți beneficiari și-au prezentat produsele sau activitățile în zona expozițională. 

Printre ei se numără și Inga Orehova, una din câștigătoarele micro-granturilor pentru antreprenori oferite în cadrul proiectului. Originară din Ucraina, Inga a decis să investească acest suport în facilitarea terapiei prin artă pentru femeile ucrainene care trăiesc acum în Moldova: 

„Datorită acestei forme de finanțare, putem să ajungem la o un număr mai mare de femei din Ucraina. Prin intermediul art-terapiei și desenului, putem să eliminăm anxietatea și depresia. Le oferim speranța că la noi în țară ele se pot bucura de viață, a menționat Inga. 

Proiectul „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială” va continua cu cea de-a doua fază începând din luna iulie. Pe termen lung, proiectul urmărește să contribuie la îmbunătățirea calității vieții, și la integrarea socială și economică a membrilor vulnerabili ai societății, atât moldoveni, cât și cei din Ucraina. 

Realitatea Live

30 Iun. 2024, 09:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Iun. 2024, 09:21 // Actual //  Lupu Eduard

Compania a anunţat vineri că nu are date care să arate că datele clienţilor au fost compromise şi a menţionat că datele arată că atacatorii sunt afiliaţi unei grupări care lucrează cu serviciile de informaţii din Rusia.

Furnizorul de software de acces de la distanţă TeamViewer avertizează că reţeaua sa corporate a fost spartă într-un atac cibernetic, scrie presa internaţională. „Miercuri, 26 iunie 2024, echipa noastră de securitate a detectat o neregulă în mediul IT corporativ intern al TeamViewer”, a anunţat TeamViewer. „Ne-am activat imediat echipa şi procedurile de răspuns, am început investigaţiile împreună cu o echipă de experţi în securitate cibernetică de renume mondial şi am implementat măsurile de remediere necesare”. Compania susţine că datele clienţilor nu au fost afectate. „Mediul IT corporativ intern al TeamViewer este complet independent de mediul produsului. Nu există nicio dovadă care să sugereze că mediul produsului sau datele clienţilor sunt afectate. Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare, iar obiectivul nostru principal rămâne asigurarea integrităţii sistemelor noastre.”

Compania spune că intenţionează să fie transparentă în ceea ce priveşte încălcarea şi va actualiza în permanenţă stadiul investigaţiei sale pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informaţii, notează portalul bleepingcomputer.com. TeamViewer este un software de acces de la distanţă foarte popular care le permite utilizatorilor să controleze de la distanţă un computer şi să îl utilizeze ca şi cum ar sta în faţa dispozitivului. Compania spune că produsul său este utilizat în prezent de peste 640.000 de clienţi din întreaga lume şi a fost instalat pe peste 2,5 miliarde de dispozitive de la lansarea companiei. Deşi TeamViewer afirmă că nu există nicio dovadă că mediul produsului său sau datele clienţilor au fost compromise, utilizarea sa masivă atât în mediile consumatorilor, cât şi în mediile corporate face ca orice breşă să reprezinte o preocupare semnificativă.

Compania a anunţat vineri că nu are date care să arate că datele clienţilor au fost compromise şi a menţionat că datele arată că atacatorii sunt afiliaţi unei grupări care lucrează cu serviciile de informaţii din Rusia.

„Rezultatele actuale ale investigaţiei indică un atac care a avut loc miercuri, 26 iunie, legat de datele de identificare ale unui cont standard de angajat din cadrul mediului nostru IT corporativ. Pe baza monitorizării continue a securităţii, echipele noastre au identificat un comportament suspect al acestui cont şi au pus imediat în aplicare măsuri de răspuns la incident. Împreună cu partenerul nostru extern cu care am lucrat la răspunsul pentru incident, atribuim în prezent această activitate actorului de ameninţare cunoscut sub numele de APT29 / Midnight Blizzard. Pe baza concluziilor actuale ale investigaţiei, atacul a fost limitat la mediul IT corporativ şi nu există nicio dovadă că actorul ameninţării a obţinut acces la mediul nostru de produse sau la datele clienţilor.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău