Îmbunătățirea continuă a calității produselor MMZ prin modernizarea procesului de producție este o prioritate a uzinei

23 Iul. 2024, 18:56
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
23 Iul. 2024, 18:56 // Slider //  bani.md

Cu ocazia celebrării Zilei Metalurgistului, directorul general al SA „MMZ”, Serghei Cornev, a prezentat direcțiile strategice de dezvoltare a Uzinei Metalurgice Moldovenești pentru anul 2024 într-un interviu acordat reprezentanților presei din Moldova.

„În primul rând, din tot sufletul vreau să felicit angajații uzinei și familiile acestora cu această minunată sărbătoare – Ziua Metalurgistului. Doresc tuturor pace și previzibilitate în ziua de mâine, precum și sănătate vouă, celor dragi și apropiaților voștri. În anul care a trecut, conducerea uzinei a continuat să implementeze cu succes strategia de dezvoltare a MMZ, ale cărei direcții principale sunt modernizarea uzinei și implementarea tehnologiilor avansate pentru a asigura o protecție maximă a mediului înconjurător și îmbunătățirea continuă a calității produselor uzinei”, a spus Serghei Cornev.

Directorul general al SA „MMZ” a menționat că investițiile ecologice ale uzinei, implementate în ultimii patru ani, au însumat șapte milioane de dolari, ceea ce permite uzinei să continue să fie un lider sustenabil în domeniul ecologiei, investind în tehnologii moderne și proiecte de reducere a impactului ecologic.

Serghei Cornev a spus că „rezultatele muncii depuse sunt evidente. MMZ a devenit prima uzină metalurgică din Europa de Est căreia Universitatea Tehnică Rin-Vestfalia din Aachen i-a confirmat rezultatele calculului amprentei de carbon a produselor. Rezultatul calculului s-a dovedit a fi de opt ori mai mic decât nivelul calculat stabilit de Comisia Europeană pentru importul produselor pe teritoriul UE”.

Acest calcul a fost realizat de cunoscuta companie germană D.A.R. Metall AG, iar datele au fost confirmate de Universitatea Tehnică Rin-Vestfalia, care face parte dintr-o asociație a nouă dintre cele mai cunoscute universități tehnice din Germania.

În prezent, MMZ oferă pe piața UE produse cu cea mai mică amprentă de carbon calculată și confirmată dintre toți importatorii de oțel beton și sârmă laminată, ceea ce face ca produsele MMZ să fie mai atractive.

Directorul general al MMZ a menționat că eficiența investițiilor uzinei este confirmată și de companiile lider în auditul internațional. Astfel, în acest an, MMZ a desfășurat cu succes recertificarea în domeniul sistemului de management al calității și auditul de supraveghere în domeniul managementului de mediu la compania elvețiană SGS.

A fost remarcat un grad ridicat de implicare a întregului colectiv al uzinei în procesele sistemului integrat de management, de la directorul general și directorii de servicii până la muncitorii din procesele tehnologice principale.

În procesul de verificare a producției principale, a fost remarcat un nivel ridicat de dezvoltare a tehnologiei, un grad ridicat de automatizare și vizualizare a proceselor, echipamente moderne, un sortiment larg de produse fabricate, mobilitatea tehnologiei, care permite depășirea așteptărilor clienților în ceea ce privește caracteristicile calitative. Experții grupului de audit SGS au remarcat un nivel ridicat de satisfacție a clienților de 99,9% din 100%, ceea ce indică calitatea superioară a produselor uzinei. A fost remarcată extinderea funcționalității sistemului de gestionare electronică a documentelor și utilizarea codurilor QR în operațiunile de expediere a produselor finite în special, și un puternic sistem de management al proceselor logistice în general.

A fost remarcat un nivel ridicat de competență a personalului laboratorului central de încercări, care este acreditat în sistemul internațional ILAC și își îmbunătățește continuu competențele în programele internaționale interlaboratoare. A fost remarcat un nivel ridicat de dotare a laboratorului cu echipamente și sisteme noi.

În viitorul apropiat, MMZ plănuiește să finalizeze prima etapă a reconstrucției, să pună în funcțiune un nou sistem de epurare a gazelor prin filtre de pânză, utilizând la maximum echipamentele existente de epurare a gazelor, atingând purificarea gazelor de fum de praf până la 5 mg/m³. De asemenea, a fost studiată experiența străină a reconstrucțiilor efectuate pentru înlocuirea electrofiltrelor cu sisteme de epurare a gazelor prin filtre de pânză în industria metalurgică.

„Capitalul principal al uzinei, fără îndoială, îl reprezintă oamenii noștri și experiența lor în această industrie unică. Ca și în anii trecuți, continuă să funcționeze programele sociale și proiectele de infrastructură. Conducerea uzinei va continua să acorde o atenție deosebită ca metalurgiștii moldoveni și familiile lor să se simtă confortabil în orașul lor”, a spus Serghei Cornev, directorul general al MMZ.

Realitatea Live

02 Oct. 2024, 17:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Oct. 2024, 17:33 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Poziția investițională internațională a Republicii Moldova a înregistrat o scădere de 5,4% la sfârșitul primului semestru din 2024, ajungând la un sold net debitor de 5,641 miliarde USD, echivalentul a 32,8% din PIB, conform datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Comparativ cu sfârșitul anului 2023, raportul PII la PIB s-a diminuat cu 3,2%.

Activele financiare externe s-au redus cu 2,1%, ajungând la 7,61 miliarde USD, în timp ce pasivele externe s-au diminuat cu 3,5%, totalizând 13,25 miliarde USD. Investițiile directe au scăzut cu 2,9%, deținând 40,1% din angajamentele externe ale țării.

Investițiile din UE au scăzut ușor cu 0,5%, totalizând aproape 3 miliarde USD, în timp ce cele din alte țări au înregistrat o reducere de 10,8%. La sfârșitul lunii iunie, stocul total al investițiilor străine directe era de 5,31 miliarde USD, cu 158,87 milioane USD mai puțin față de sfârșitul anului 2023.

Investitorilor din Bulgaria le corespunde cea mai mare pondere în poziția investițiilor directe (capital propriu) în sectorul bancar.

Investitorilor din Cipru le corespunde cea mai mare pondere în poziția investițiilor directe (capital propriu) ale altor sectoare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău