Jurnalistul Denis Dermenji, numit în funcția de director al Agenției de presă IPN

14 Aug. 2024, 15:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
14 Aug. 2024, 15:42 // Actual //  bani.md

Agenția de presă IPN anunță numirea jurnalistului Denis Dermenji în funcția de director. Potrivit IPN, această decizie vine în contextul exprimării publice a voinței de modernizare și dezvoltare a Agenției, o instituție media exemplară, un etalon al independenței și echidistanței jurnalistice, cu o istorie de 20 de ani.

Denis Dermenji este jurnalist din Republica Moldova. Denis a activat anterior la Moldova 1, Jurnal TV, Newsmaker și Europa Liberă Moldova. Denis a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării la USM și a urmat cursul de Jurnalism de Război în Ankara, organizat de Anadolu Ajansı și Academia Națională de Poliție a Turciei.

În calitate de jurnalist, Denis a scris pe subiecte de securitate, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, a realizat reportaje scrise și video din regiunea Kiev în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a realizat o emisiune de autor dedicată combaterii fake news și dezinformării. La Europa Liberă a publicat mai multe investigații de rezonanță, motiv pentru care, în ianuarie 2023, a fost inclus de Ministerul rus de Externe pe lista persoanelor cărora le este interzisă intrarea în Federația Rusă.

„În primul rând, vreau să mulțumesc pentru această propunere, care, recunosc m-a surprins. Consider că este o oportunitate unică de a contribui la creșterea calității jurnalismului din Republica Moldova, prin dezvoltarea Agenției IPN și transformarea acesteia într-o instituție media modernă. M-am bucurat să fac cunoștință cu echipa IPN și să discutăm atât despre instituție, cât și despre necesitățile mediului informațional din Moldova. Ne vom concentra eforturile și vom accelera toate procesele de modernizare ale IPN, contribuind astfel la menținerea unui spațiu informațional cât mai curat. Sper să reușim repede să completăm echipa editorială și să retehnologizăm Agenția, pentru a putea oferi abonaților noi produse și pentru a crește numărul parteneriatelor. Foarte curând vom avea multe dezvoltări, care vor repoziționa Agenția IPN pe piața media din Moldova.

Mă bucur că dl Valeriu Vasilică rămâne membru al echipei și va contribui cu toată experiența sa la susținerea jurnalismului de clasă superioară. Vom consolida în continuare politica editorială a Agenției IPN, care este un pilon de bază al libertății de exprimare și opinii, o platformă deschisă pentru toți cei care au necesitatea de a se informa și a comunica public. Fiind un etalon al independenței și echidistanței jurnalistice, IPN va deveni un model de dezvoltare media”, a declarat Denis Dermenji.

IPN este o agenție de presă independentă, fondată în anul 2005. Misiunea noastră este să livrăm cititorilor noștri știri corecte, utile și într-o manieră promptă. În acest proces, ne axăm pe diversitatea și pluralismul surselor de informație, echilibrul obligatoriu al punctelor de vedere oficial și de alternativă, caracterul analitic al unei părți importante din produsul informațional. Știrile IPN sunt produse în trei limbi: română, rusă și engleză.

Realitatea Live

18 Sept. 2024, 17:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Sept. 2024, 17:22 // Actual //  Lupu Eduard

Asociația Forța Fermierilor a anunțat că agricultori din mai multe raioane ale Republicii Moldova, după două zile de proteste la nivel local, se simt ignorați de autorități. Aceștia se declară dezamăgiți că președinta Maia Sandu nu a răspuns solicitărilor lor și că nu a existat niciun anunț referitor la retrimiterea legii secetei în Parlament, lege despre care fermierii susțin că a fost adoptată în grabă, fără consultări.

Ca răspuns, fermierii au decis să își continue protestele și au planificat o manifestație în fața Președinției pe 19 septembrie, la ora 12:00. Un grup de reprezentanți ai agricultorilor va încerca să discute direct cu președinta țării, solicitând modificarea legii secetei conform propunerilor Asociației Forța Fermierilor. Între timp, tehnica agricolă rămâne amplasată pe marginea drumurilor, iar alte raioane urmează să se alăture protestelor în zilele următoare.

Fermierii cer ca legea să fie returnată în Parlament pentru a fi modificată de urgență, astfel încât să reflecte cerințele și nevoile agricultorilor afectați de secetă.

Legea votată vineri de Parlament prevede suspendarea pe șase luni a datoriilor agricole. Conform reprezentanților fermierilor, doar 20% dintre agricultori vor beneficia de această măsură, iar după expirarea termenului de suspendare, mulți dintre aceștia riscă să intre în insolvență din lipsa resurselor financiare pentru a-și plăti datoriile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău