A răcit China, strănută brandurile de lux: Vânzările Richemont, Rolex, Patek Philippe, Swatch, L’Oreal SA scad dramatic

16 Iul. 2024, 17:45
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
16 Iul. 2024, 17:45 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

În ultima perioadă, conglomeratele și brandurile de lux au raportat scăderi semnificative ale vânzărilor, determinate de reducerea cererii de bunuri de lux din China. Printre numele afectate se numără Burberry, Hugo Boss, Rolex, Patek Philippe și conglomerate precum Richemont, Swatch și L’Oreal SA, scrie BoF.

Compania elvețiană Richemont, care deține mărcile de ceasuri Vacheron Constantin, Jaeger-LeCoultre și Piaget, se confruntă cu o încetinire a cererii pentru produsele sale scumpe în China, unde consumatorii au devenit mai prudenți pe măsură ce economia se clatină. Vânzările în China au scăzut cu 27% în timpul trimestrului, iar divizia de ceasuri a înregistrat o scădere generală de 13%. În schimb, vânzările în alte regiuni din afara Asia-Pacific au fost mai mari.

Cererea slabă din China și comparațiile dificile din anul precedent au afectat vânzările din primul trimestru ale gigantului de lux Richemont, părintele unor mărci precum Cartier, Van Cleef & Arpels și Dunhill. În cele trei luni până la 30 iunie, vânzările au scăzut cu 1% la cursul de schimb actual, ajungând la 5,27 miliarde de euro. Cu toate acestea, la cursul de schimb constant, vânzările au crescut cu 1%.

Într-un raport intitulat „Big In Japan”, Jefferies a declarat că performanța Richemont din primul trimestru „ar trebui să fie întâmpinată cu o oarecare ușurare după prezentarea nefolositoare a scenei de către [Swatch Group] cu aproximativ 24 de ore în urmă”. Bernstein, compania de sfaturi financiare, a remarcat că casele de bijuterii, care produc cea mai mare parte a profiturilor Richemont, au depășit previziunile consensuale, în timp ce producătorii de ceasuri specializate au fost cu mult sub așteptările analiștilor.

Acțiunile Swatch Group AG au scăzut cel mai mult în ultimii patru ani, după ce vânzările și profitul s-au prăbușit pe fondul încetinirii activității în China. Grupul, care include mărci precum Omega, Blancpain și bijutierul Harry Winston, a raportat o scădere de 70% a profitului operațional și de 14% a vânzărilor în primele șase luni ale anului. Acțiunile Swatch Group au scăzut cu până la 10% în primele ședințe de tranzacționare din Zurich, cea mai mare scădere din martie 2020.

Rezultatele evidențiază scăderea cererii de bunuri de lux în China, pe măsură ce consumatorii evită să cumpere articole scumpe. Directorul general al Swatch Group, Nick Hayek, a declarat că societatea a redus producția cu peste 20%, păstrându-și în același timp forța de muncă intactă.

Bloomberg Subdial Watch Index, care urmărește cele mai tranzacționate 50 de ceasuri, a scăzut cu mai puțin de 1% în iunie. Indicele a scăzut cu 8% într-un an și cu 23% în ultimii doi ani, arată datele Subdial. Cele mai importante mărci elvețiene, inclusiv Rolex, Patek Philippe și Audemars Piguet, au suferit o răsturnare de situație după ce au atins niveluri record pe piața secundară la începutul anului 2022.

L’Oréal SA se așteaptă la o creștere mai lentă a pieței globale de frumusețe în acest an, potrivit CEO-ului său, Nicolas Hieronimus. Acesta a declarat că vede piața globală de frumusețe crescând între 4,5% și 5%, în scădere de la o prognoză anterioară de 5%, din cauza unei piețe plate în China. Acțiunile L’Oréal au scăzut cu până la 5,1% la Paris, închizând cu 3,4% mai jos. Acestea au pierdut 6,2% până acum în acest an.

Această situație reflectă impactul economic al scăderii cererii din China asupra marilor branduri de lux, subliniind vulnerabilitatea acestora în fața fluctuațiilor economice globale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău