Abonament revoluționar: Companie aeriană, prezentă și în Moldova, oferă zboruri nelimitate timp de un an la 499 de euro

15 Aug. 2024, 09:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
15 Aug. 2024, 09:38 // Bani și Afaceri //  bani.md

Wizz Air, compania aeriană low-cost maghiară, lansează cardul de membru „All You Can Fly” care oferă o gamă largă de zboruri pe o perioadă de 12 luni la prețul de 599 euro (499 euro în faza de lansare, până pe 15 august) la peste 800 de destinații, la care trebuie mai trebuie adăugaţi 9,99 euro pentru fiecare traseu. Abonamentul „Wizz All You Can Fly” este primul card de acest gen din Europa, iar compania aeriană este singura care oferă un număr atât de mare de zboruri la preț fix (cu singura componentă variabilă de 9,99 euro pe sens), anunță compania aeriană.

Prin urmare, abonamentul anual va oferi călătorilor posibilitatea de a călători atât cât doresc, la un cost predefinit. Destinațiile planificate – aşa cum se subliniază în comunicatul companiei – variază de la Marea Mediterană la excursii în Alpii austrieci, până la marile capitale europene precum Paris și Londra.

Iniţiativa este potrivită pentru cei care călătoresc frecvent, iar calitatea de membru a unui pasager este valabilă pentru o perioadă de 12 luni. Afiliații vor putea alege (dintre destinațiile disponibile) zborul preferat cu 72 de ore înainte de data și ora de plecare.

Compania aeriană a lansat și o ofertă limitată de prevânzare a abonamentului All You Can Fly la un preț redus de 499 de euro. Prevânzarea a început pe 13 august 2024 la ora 10:00 și va dura până pe 15 august, ora 23:59. După prevânzare, abonamentul va fi disponibil la prețul obișnuit de 599 euro. Pasagerii vor putea rezerva zboruri în cadrul abonamentului Wizz All You Can Fly începând cu 25 septembrie 2024. Clienții Wizz Air vor putea călători în aproape 200 de orașe din peste 50 de țări pe 800 de rute. Însă nu peste tot.

Cardul promoțional include unele limitări, precum zborul pe anumite rute naționale. De asemenea, nu va fi posibilă efectuarea așa-numitelor zboruri de ultimă oră, deoarece va fi necesară rezervarea zborurilor disponibile cu 3 zile calendaristice (72 de ore) înainte de plecare. În plus, odată ce s-a rezervat un zbor cu Wizz All You Can Fly, rezervarea nu mai poate fi modificată. O altă limitare priveşte bagajul: Wizz All You Can Fly include doar un bagaj de mână și orice servicii suplimentare vor fi plătite, nefiind incluse în promoţie.

O altă limitare care trebuie luată în considerare, poate cea mai semnificativă, și care a fost deja menționată: costul cardului nu este fix, ci are și o componentă variabilă, pentru fiecare călătorie existând un cost suplimentar – pe lângă suplimentul de 9,99 euro.

Compania aeriană low-cost Wizz Air  și-a reluat zborurile din Republica Moldova, începând cu luna 14 decembrie 2023, prin introducerea a trei destinații din Europa. Este vorba de Roma, Milano și Londra.

Wizz Air s-a retras din Republica Moldova în martie 2023 pe fundalul riscurilor de securitate, iar baza operațională  a Wizz Air de la Chișinău a fost închisă începând din 1 decembrie 2022 pentru o perioadă nedeterminată.

Low costul Wizz Air a fost înființată în 2003 și este cunoscută pentru serviciile sale de zboruri la prețuri accesibile. Compania operează pe numeroase rute în întreaga Europă și este un jucător important pe piața zborurilor low-cost.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Oct. 2024, 16:46
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
04 Oct. 2024, 16:46 // Actual //  bani.md

Oligarhul Ilan Șor, implicat în fraude bancare și aflat sub sancțiuni internaționale, a creat cinci companii la Moscova în timpul campaniei electorale pentru prezidențiale și referendumul de aderare a Moldovei la UE din 20 octombrie 2024, conform unei investigații RISE Moldova. Aceste firme sunt specializate în servicii financiare, credite și împrumuturi, iar în două dintre ele Șor s-a asociat cu corporații de stat rusești, inclusiv cu Promsvyazbank, o bancă de stat sancționată internațional.

Conform investigației, Șor ar fi folosit aceste structuri pentru a transfera 15 milioane de dolari în Moldova, bani destinați cumpărării voturilor. Alegătorii racolați urmau să voteze „Nu” la referendum și să sprijine un candidat indicat prin aplicația Telegram din Rusia.

Procurorii Anticorupție și poliția au desfășurat percheziții la persoanele apropiate lui Șor, care au fost implicate în racolarea alegătorilor. Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a declarat că banii au fost transferați prin intermediul Promsvyazbank, către conturile unor lideri locali și simpatizanți, care gestionau aceste fonduri printr-o aplicație bancară rusească.

În Găgăuzia, o regiune autonomă din sudul Moldovei, guvernatoarea Evghenia Guțul a confirmat un parteneriat cu Promsvyazbank, care oferă carduri pensionarilor și angajaților din sectorul public, facilitând plăți suplimentare prin sistemul MIR.

De asemenea, RISE Moldova a descoperit că Ilan Șor a creat compania А7 împreună cu Promsvyazbank, deținând 51% din acțiuni. În plus, a fondat alte două filiale sub denumiri similare, toate având ca obiectiv oferirea de credite și servicii financiare.

Procuratura Anticorupție monitorizează aceste fluxuri financiare, susținând că beneficiarii fondurilor sunt unii candidați la alegerile prezidențiale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău